Här kommer nu del 3 och sista delen om några av alla aktiviteter och utflykter du kan göra om du besöker Tobago. Vi flyttar nu fokus till norra & östra delen av ön. En bra utgångspunkt för att utforska den här delen av Tobago är att bo några nätter på Blue Waters Inn strax utanför Speyside. Trevligt hotell med mysig strand som erbjuder en hel del vattenaktiviteter.

Läs mer om våra resor till Tobago här och om Blue Waters Inn här.

Stränder på Tobago Stränder på Tobago

Dyk på Tobago

Vattnen utanför Speyside erbjuder några av Tobagos bästa dyksiter och på Blue Waters finns ett Padi-center. Det finns dykning för alla nivåer med bl.a. Angel Reef för nybörjare och Japanese Gardens för medel & avancerad dykning.

Paddla kajak

Om du bor på Blue Waters finns även kajaker att låna. Paddla ut till Goat Island och snorkla vid Angels Reef.

Fågelskådning på Little Tobago

Ta en tur ut till Little Tobago där du får möjlighet att se några av traktens fåglar. Se till att ha en kunnig guide som kan berätta om allt ni ser längs vandringen upp till utsiktsplatsen. Bra skor med ordentligt grepp rekommenderas då regnskogen är tät. I turen till Little Tobago ingår ofta snorkling vid Angels reef.

Ät lunch på Jemmas Treehouse

Jemmas  Sea View Restaurant är nästintill en institution på ön och ett måste om du kommer så här långt norr/österut. Namnet Treehouse kommer från att restaurangen är byggd kring ett träd. Prova hennes berömda brödfruktspaj. Restaurangen är stängd på lördagar.

Charlotteville

Charlotteville är en sömnig liten fiskeby grundad på 1600-talet när sockerindustrin blomstrade. Här finns en trevlig strand och några restauranger. På gångavstånd finns även Pirate’s Bay som av många anses som en av Tobagos (och Karibiens) sötaste stränder.

Tobago Cocoa Estate

Strax utanför Roxborough hittar ni en kakao-odling som drivs av svenske Duane Dove. Här odlas kakao som blir till prisbelönt choklad. På fredagar kan ni få en rundtur på plantagen och lära er om kakao-odling & chokladtillverkning (föranmälan krävs). Läs mer här.

Resa till Tobago, Tobago Cocoa Estate

Argyl Waterfall

Vattenfallet är med sina 54 meter Tobagos högsta. Frän parkeringen tar det ungefär en kvart att gå på väl upptrampad väg så ingen guide behövs. Möjlighet till bad finns så ta med badkläder.

Del 1 & 2 om utflykter på Tobago kan du läsa i länkarna nedan: 

Tobagoutflykter – Castara med omnejd

Saker att göra på Tobago – Crown Point med omnejd

Ni kan nu följa vår reseblogg på Bloglovin: Följ vår reseblogg via Bloglovin