Centralamerika

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Centralamerika är där Nord- och Sydamerika möts. Här finns en fantastisk natur med en rik fauna, ett spännande djurliv, unik indiankultur, arkipelager, häftiga vulkaner och milsvitt med fantastiska stränder på både Karibien- och Stilla havskusten. Vi erbjuder unika resor där ni får det bästa dessa länder har att erbjuda.

Det lilla landet Costa Rica, inklämt mellan Panama i söder och Nicaragua i norr, är till storlek en knapp tiondel av Sverige. Många anser Costa Rica vara ett av de vackraste länderna i världen och trots sin storlek är landet ett av de biologiskt rikaste i världen med inte mindre än 5 procent av alla världens arter. En resa till Costa Rica bör inrymma besök av hängbroar, vulkaner, molnskogar, djurliv, de fina stränderna och den förtrollande naturen. För surfintresserade är surfingen i söder i världsklass. En fjärdedel av Costa Rica är nationalparker eller naturskyddsområden. Här hittar ni bland annat 9 000 växtarter, 900 fågelarter, 1 000 fjärilsarter, 220 reptilarter och 34 000 insektsarter. Costa Rica är därtill i världsklass när det gäller förnybar energi, ekovänliga hotell och ekoturism. Man har bevisat att småskalig ekoturism är ett lönsamt framgångskoncept. En resa till Costa Rica är ett äventyr för hela familjen!

Nicaragua är Centralamerikas gömda skatt, och Nicaragua har alla förutsättningar för att bli en riktig turistmagnet. Nicaragua är Centralamerikas största land och gränsar mot två hav, Karibiska havet i öst och Stilla havet i väst. En resa till Nicaragua inrymmer det mesta man kan önska; vackra koloniala städer som León och Granada, vulkansafari till någon av de häftiga vulkaner som finns i landet, Nicaraguasjön med alla sina hundratals småöar och färgstarka marknader. Kombinera gärna fastlandet med ett besök på paradisöarna Corn Islands i Karibiska havet. En resa till Nicaragua är balsam för själen och ett minne för livet.

En resa till Panama är mångfacetterad och oavsett om du är intresserad av ekoturism, kultur, historia, storstadspuls, shopping eller palmkantade stränder har Panama något att erbjuda. Panamas tre arkipelager med sammanlagt över 1 500 öar med milsvitt med fantastiska stränder på både Karibien- och Stilla havskusten är ett paradis. I huvudstaden Panama City skjuter nya skyskrapor upp i snabb takt, ett måste är att besöka den gamla stadsdelen, världsarvsskyddade Casco Viejo, som med sina byggnader i kolonial stil, mysiga kaféer, barer och coola restauranger lockar många besökare. Välkommen till landet där Nord- och Sydamerika möts!