Indiska Oceanen

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Följ med oss på Afro-Caribbean Travel till Indiska Oceanen! Här finns världens vackraste stränder, vajande palmer, storslagna solnedgångar, charmiga hotell, utsökt mat och intressant historia. I vårt program hittar du resor till drömmarnas destinationer – Mauritius och Seychellerna. Det går utmärkt att kombinera paradisöarna med en safari.

En resa till Mauritius är en ynnest för den som vill kombinera aktiv semester med ett behagligt strandliv. Mauritius är en kuperad ö med regnskogar, nationalparker, höga berg och enastående möjligheter till vandringar och har ett brett utbud av aktiviteter.
Platser som är ett måste under en Mauritius resa är att besöka Blue Bay, Grand Bay och den färgstarka huvudstaden Port Louis. Blue Bay är utnämnd som den bästa stranden att snorkla vid med sitt kristallklara vatten, fascinerande korallrev och vildvuxna djungelomgivning. Grand Bay är en destination som med sin strand lockar många av Mauritius besökare både under dagen och under kvällstid. Här kan ni besöka traditionella butiker där vissa har varit aktiva sedan hela 50 år tillbaka. Huvudstaden Port Louis är känd för sin franska kolonialarkitektur. På marknaden kan ni köpa handgjorda varor, besök också museum för att resa tillbaka i tiden.

För många är maten höjdpunkten under Mauritiusresan, här hittar ni det bästa från det kinesiska, indiska, europeiska och afrikanska köket. Utbudet är stort och priserna humana. Förutom den utsökta maten är Mauritius också känt för sin rom gjort på lokalt odlat sockerrör. Ett besök på någon av de romfabriker som finns på Mauritius rekommenderas under en resa till Mauritius.

Paradiset Seychellerna är ö-riket i Indiska Oceanen som många förknippar med lyx och flärd, en destination endast förunnat de rika och kända. Det är helt fel, en resa till Seychellerna är i allra högsta grad överkomligt för de allra flesta, i synnerhet då vi främst erbjuder boende på små, mysiga pensionat med humana priser. Och en Seychellerna resa bör absolut kombineras med minst två till tre öar för att kunna njuta av de många olika sidor som ögrupen erbjuder. Avstånden mellan de populäraste öarna är korta och inbjuder till spännande ö-luffning.

På huvudön Mahé bor cirka 90 procent av landets befolkning och här ligger också huvudstaden Victoria. Mahé är en utmärkt språngbräda för att besöka de kringliggande öarna, men ön erbjuder också en storslagen natur och många fina vandringsleder.

Cirka en timmes båtresa nordost om Mahé ligger ön Praslin som är den näst största ön på Seychellerna. En resa till Praslin är inte komplett förrän ni har besökt några av de mest kända stränderna på ön, som t.e.x. Anse Lazio och Anse Georgette som räknas till världens vackraste stränder.

Ön La Digue ligger endast 20 minuters båtresa från Praslin och är ett orört paradis utan flygplats där cykel är det främsta färdmedlet för att ta sig runt. Till La Digue reser man främst för att uppleva lugnet, den fina naturen, vandringsleden och de ljuvliga stränderna med det inbjudande turkosfärgade ljumma vattnet. La Digue är den ultimata slutdestinationen på din Seychellerna resa.