Indiska Oceanen

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Följ med oss på Afro-Caribbean Travel till Indiska Oceanen! Här finns världens vackraste stränder, vajande palmer, storslagna solnedgångar, charmiga hotell, utsökt mat och intressant historia. I vårt program hittar du intressanta resor till drömmarnas destinationer - Mauritius, Seychellerna och Maldiverna. Det går utmärkt att kombinera paradisöarna med en Afrikasafari.

Mauritius

Härliga Mauritius är välkänt för sina vackra sandstränder, koinrallrev och blå laguner. Öparadiset har en varierande miljö som gör den spännande att utforska. Här kan du blanda resans äventyr med avkoppling vid havet, hiking i bergen för en otrolig vy och utsikt.
 
Platser som är ett måste att besöka är Blue-Bay, Grand bay samt Port Louis. Blue-Bay är utnämnd som den bästa stranden för att snorkla vid med sitt kristallklara vatten, fascinerande korallrev och vildvuxna djungel omgivning. Grand Bay är en destination som med sin strand lockar många av Maritus besökare både under dagen samt natten. Här kan man besöka traditionella affärer där vissa har varit aktiva sedan hela 50 år tillbaka. Unika Port Louis är öarnas huvudstad och är känd för sin arkitektur i den franska kolloniandan. Här kan du via marknader köpa handgjorda varor samt besöka museum för att resa tillbaka i tiden.

Seychellerna

Paradiset Seyschellerna är öriket i Indiska Oceanen som erbjuder ett vilt djurliv med sällsynta arter, flera tropiska reservat samt otroliga korallrev. På öarna finns det bred möjlighet att upptäcka miljön och varva med lugnet vid strandkanten för att svalka sig.
 
På Seychellerna kan man besöka platser som Vallee de Mai Nature Reserve, Anse Lazio och Copolia trail. Vallée de Mai Nature Reserve är en populär och omtyckt destination och är även ett världsarv. Här kan du ta en djungelpromenad utan dess like och få en utflykt du kommer minnas för alltid. Anse Lazio är platsen att ta sig till för ett dopp i det turkosa havet. En strand med gyllene sand, majestätiska palmer och är helt slående att fånga på semesterbilderna. Om du vill besöka stranden helt tom är det bara att ställa klockan och vara på plats innan 09.00, du kommer känna dig som i Jurassic Park fast utan dinosaurierna. Copolia Trail är en lite mer utmanande promenadslinga perfekt för en en hike att varva strandbadet med. Den tropiska promenaden är väldigt kuperad så se till att ta med dig sköna skor och mycket vatten om du vill bemästra Copolia Trail. På toppen får du belöningen som är i form av panoramautsikt över hela huvudstaden Victoria.
 

Maldiverna

Maldiverna är mångas drömresemål och det är verkligen så drömmigt som det kan se ut på bilder. Här, precis som för de andra ögrupperna är det palmer, finkorniga sandstränder och turkost vatten som gäller. Här hittar du den Indiska Oceanens stolthet som erbjuder precis det som man önskar och drömmer om. Här finns det vackra sandstränder att upptäcka som populära Veligandu Island Beach som är omringad av små stigar att utforska mellan doppen, Bikini beach för att stöta på både sköldpaddor och delfiner samt härliga Hulhumale Beach som perfekt för den som vill snorkla och spana på koraller.
 
Får mer tips inför din planering av resan till Indiska Oceanen och dess öar av oss på Afro-Caribbean Travel. Vi utgår ifrån våra egna upplevelser och ger dig den bästa informationen för att du ska nå upp till alla dina semesterdrömmar under din resa.


Topp