Afrika

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Den mediala bilden av Afrika är många gånger enkel och ibland rätt onyanserad. Vi vill vara ett medel att komma närmare ett Afrika som gör denna mångfacetterade kontinent rättvisa.
Vårt utbud av resor till Afrika riktar sig främst till länderna i östra och södra Afrika. Safari i världsklass i Kenya, Tanzania och Botswana, klättring på Kilimanjaro, vingårdsbesök i Sydafrika, safari i Namibias röda sandöknar och fantastiska stränder på Zanzibar är ett axplock av de resor du hittar i vårt Afrikaprogram.
Kombinationsresorna med safari i Afrika och sol och bad på en paradisö i Indiska Oceanen är populära och rekommenderas varmt!

Bland våra populäraste resor i Afrika hittar ni bland annat Tanzania, Zanzibar, Namibia, Botswana och Sydafrika.

Tanzania är en dröm för en förstagångsbesökare i Afrika. Här finns de största och mest kända nationalparkerna; Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. En resa till Tanzania ger er också Afrikas högsta berg, Kilimanjaro, och vackra landskap. För soldyrkarna rekommenderas en resa till öarna Zanzibar, Pemba eller Mafia Island i Indiska Oceanen. Här finner ni ljuvliga vita stränder, trevliga utflyktsmål och en intressant historia.

Zanzibars kritvita stränder, vajande palmer, exotiska frukter och kryddor, mystiken, utflykterna och öns spännande historia har attraherat många besökare till detta semesterparadis. På Zanzibar erbjuder vi hotell i alla prisklasser där många har ett fantastiskt läge direkt vid stranden. En resa till Zanzibar är inte komplett förrän ni har besökt huvudstaden Stone Town med dess folkliv, trånga gator och färgstarka marknader.

En resa till Namibia ger er stora kontraster. Det är en blandning av modernt och traditionellt, i norr finns de djurrika områdena och i söder de fascinerande öknarna. I väst finns världens största sanddyner och i nordost Okavangodeltat. Det är ett stort land med liten befolkning. Många föredrar att upptäcka landet på egen hand i hyrbil. Välkommen till ett land som lämnar få oberörda.

Botswana är för safariälskare som förmodligen redan har gjort en safari, förmodligen i Tanzania eller Kenya och nu söker nya äventyr. Botswana erbjuder exklusiva djur- och naturupplevelser i en unik miljö långt ifrån massturismen. En safariresa till Botswana erbjuder ett djurliv i absolut världsklass och många av våra resenärer anser att Botswana är Afrika när det är som bäst!

Sydafrika är kontrasternas land där man kan möta det moderna såväl som det traditionella Afrika. Nationalparkerna hör till de finaste i världen och det finns få platser som är bättre när det gäller att möta Afrikas vilda djur. Höjdpunkterna under en resa till Sydafrika är safari, kanske i Krugerparken med sina privata viltreservat, vingårdar, maten, servicen och prisnivån.
Sist, men inte minst; med Sydafrika som bas är det enkelt att turista i södra Afrika och till exempel kombinera Sydafrikaresan med ett besök i Namibia eller Botswana.