En innehållsrik resa till Costa Rica för er som vill uppleva den mångfald som Costa Rica erbjuder. Den här Costa Rica resan har alla ingredienser som har gjort Costa Rica till en världsberömd semesterdestination; den storslagna naturen, regnskogen, det rika djurlivet, de många vulkanerna och stränderna. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa sker från Sverige på morgonen och ni anländer till San José på kvällen samma dag. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kort genomgång.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 2: San José – La Fortuna
Efter frukost blir ni hämtade för en tur mot nordvästra Costa Rica där slutmålet är byn La Fortuna och ert hotell för natten, Arenal Manoa. Det är ett hotell som erbjuder en enastående utsikt över vulkanen Arenal. Ni kommer under resan till La Fortuna snart att märka att det är en hisnande upplevelse att åka bil i Costa Rica. Ni åker genom höga berg och djupa dalar på serpentinvägar med vykortsvackra utsikter och skiftande landskap. Transfertiden till La Fortuna är cirka 3,5 timme, efter incheckning har ni gott om tid att utforska området på egen hand.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 3: Vulkanen Arenal
Efter frukost på hotellet möter ni upp med vår lokala representant för avresa till Arenal Volcano National Park. Ni kommer under de närmaste 3,5 timmarna att få njuta av den häftiga vulkanen. Vandringen börjar på den aktiva sidan av vulkanen, tar er genom den del av skogen som senast hade lavaflöden och vidare till den del av vulkanen som är förstörd och nu håller på att återbildas. Vandringen tar er så nära som 500 meter från lavaflödet – en häftig upplevelse! Efter besöket i nationalparken åker ni tillbaka till ert hotell och har resten av dagen till vila eller för att göra utflykter på egen hand.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost, middag samt utflykt till Arenal National Park inklusive parkavgifter.

Dag 4: La Fortuna – Monteverde
Efter frukost bryter ni upp för att färdas mot Monteverde. Ni växlar från värme och hög luftfuktighet i Arenal till en frisk, klar och kyligare luft i Monteverdes berg. Första delen av resan till Monteverde sker med båt över Costa Ricas största och viktigaste sjö, Arenal Lake. Den anlades 1974 för att tillhandahålla vattenkraft till landet, men sjön är också viktig för djurlivet i området; här kan ni hitta ett rikt fågelliv och en del däggdjur. Efter en 40 minuters bekväm båttur når ni den lilla staden Río Chiquito där ni stiger av för att färdas sista delen av resan till Monteverde i minibuss. Vägen de sista 30 kilometrarna mot Monteverde sker på en mindre bra grusväg och hastigheten är låg. Det kompenseras dock med bred marginal av den sagolika naturen. Ni passerar genom små byar och har utsikt mot gröna kullar, boskapsgårdar, kossor som betar i branta sluttningar och kaffeplantager. Monteverde är en pittoresk, isolerad liten by med endast 6 000 invånare. Man har aktivt valt att inte asfaltera vägen, detta för att man önskar bevara naturen från exploatering och alltför många turister. Det har man lyckats väl med. När man anländer Monteverde är det svårt att slå ifrån sig känslan av att ha nått en avskuren by långt från det moderna samhället. Mer unikt och genuint blir det inte! Efter incheckning på ert hotell utforskar ni området på egen hand. Dagens transfertid är cirka 4 timmar.
Övernattning på Hotel Poco a Poco eller liknande standard inklusive frukost och transfers med båt och buss.

Dag 5: Hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde
Ni blir hämtade efter frukost för en dag i ekoturismens tecken. Till Monteverde åker man främst för den obeskrivbart vackra naturen, djurlivet och den sköna miljön. På förmiddagen åker ni upp till Monteverdes unika molnskog för att promenera på de berömda hängbroarna ovanför trädtopparna. Det gör ni med en kunnig lokal guide. Den djärve kan också åka ”ziplines”, långa linor spända mellan trädtopparna, genom djungeln (kostnad för det betalas på plats). Garanterat en hisnande och oförglömlig färd. Hängbroar och linbanor är för övrigt ett mycket populärt sätt att uppleva djungeln i Costa Rica.

Ni återvänder till hotellet lagom till lunch och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På seneftermiddagen blir ni hämtade av guiden för en spännande kvällsvandring i Monteverdes molnskog. I Costa Rica finns det över 900 fågelarter och några av dessa finns att beskåda här, plus olika insekter och nattliga däggdjur. Utflykten är en enastående möjlighet att få uppleva växtligheten och alla sällsynta djurarter som finns i området med endast skogen som vittne.
Förmiddagsaktiviteten på hängbroar pågår cirka 3,5 timme och kvällsvandringen cirka 2,5 timme.
Övernattning på Hotel Poco a Poco eller liknande standard inklusive frukost, två utflykter och entréavgifter.

Dag 6: Monteverde – Tamarindo Beach
Efter frukost lämnar ni Monteverde för att ta er ner till Stilla Havskusten och byn Tamarindo. Det är en heldagstur (ca 5 timmar) som tar er genom slingrande vägar, bildsköna vyer, kaffeplantager, boskapsfarmer och små pittoreska byar ner till ett fuktigare och varmare klimat. Ni anländer Tamarindo Diria Beach Resort på eftermiddagen. Hotellet är beläget på stranden Playa Tamarindo. Den över en mil vackra stranden är rankad som den populäraste i Costa Rica.
Övernattning på Tamarindo Diria Beach Resort eller liknande inklusive frukost och middag.

Dag 7: Flodbåttur i Palo Verde National Park
Efter frukost på är ni redo för ännu ett nytt spännande äventyr i Costa Rica. En tur i en av de viktigaste och mest intressanta nationalparkerna i Costa Rica, Palo Verde National Park på Stilla Havskusten. Det är en enastående upplevelse att glida fram på floderna och uppleva den mäktiga naturen och mängden av djur som finns i floden Tempisque River som ni färdas genom. Under torrperioden är Tempisquefloden ett av Costa Ricas viktigaste vattenhål för djurlivet i området och ger liv åt mängder av både växter och djur. Detta skyddade område är en naturlig hemvist för tusentals olika djur och växter och ett himmelrike för fågelskådare då hundratals av Costa Ricas fågelarter lever i Palo Verde National Park.

Under den cirka 2,5 timme långa båtturen finns chansen (risken?) att möta krokodiler som kan bli flera meter stora, olika sorters apor, leguaner, sköldpaddor och förstås massor med färgstarka fågelarter. Med på båten har ni en engelsktalande guide som med stor kunskap berättar om den flora och fauna ni möter under er färd. Dagens utflykt är en av resans absoluta höjdpunkter för de som gillar djur och natur.
Övernattning på Tamarindo Diria Beach Resort eller liknande inklusive frukost och lunch.

Dag 8: Tamarindo Beach
Efter några dagars äventyr bland vulkaner och berg är det nu dags att koppla av med sköna dagar i solen varvat med olika aktiviteter i området. Som gäst på Tamarindo Diria Beach Resort spelar ni golf till ett reducerat pris på de närliggande två golfbanorna. Andra aktiviteter som med fördel kan bedrivas är segling, dykning, ridning, snorkling, vandring och fiske. I området ligger dessutom ”Las Baulas Marine National Park”, en av de mest betydelsefulla häckningsplatserna på jorden för de stora havslädersköldpaddorna. Besöker ni Tamarindo på våren är möjligheterna stora att ni får se dessa mäktiga djur lägga ägg på stranden.

I den lilla byn Tamarindo, ett stenkast från hotellet, finns flera gourmetrestauranger, barer, klädaffärer, butiker som säljer vackra hantverk, banker, apotek med mera. Det är också enkelt och prisvärt att hyra bil ett par dagar för att utforska området på närmare håll.
Övernattning på Tamarindo Diria Beach Resort eller liknande inklusive frukost.

Dag 9: Tamarindo Beach – Manuel Antonio
Efter frukost lämnar ni Tamarindo och far söderut mot Manuel Antonio. Färden tar er över floden Puerto Humo, som är en livsviktig energikälla till de tre nationalparkerna i området. Ni kommer så småningom ut på Panamerican highway och fortsätter färden söderut. Noterbart är att landskapet åter skiftar och blir mer kuperat och grönare ju närmare ni kommer Manuel Antonio. Efter en dagstur på cirka 6 timmar når ni området Quepos och orten Manuel Antonio. Högst upp på berget, 400 meter över havet, ligger Parador Resort & Spa med en magnifik utsikt över regnskogen och Stilla Havsbukten.
Övernattning på Parador Resort & Spa eller liknande inklusive frukost och middag.

Dag 10: Manuel Antonio National Park
Manuel Antonio ligger vid Stilla Havskusten och är framförallt känd för sin nationalpark med samma namn. Trots att det är landets minsta nationalpark är den populärast och mest känd av landets alla 25 nationalparker. Manual Antonio har även utsetts till en av de vackraste nationalparkerna i världen. Parken beståer av vita sandstränder, korallrev, vattenfall och frodig grön regnskog som är hemvist för många olika växt- och djurarter inklusive den berömda sengångaren, vrålapor, tvättbjörnar, ekorrapor och många fjärils- och fågelarter. Ingen annanstans är chansen så stor som här att få uppleva djurlivet på nära håll. Er guide för dagen hjälper er att navigera i regnskogen, peka ut djuren och förklara områdets unika historia och geografi. En utflykt på ungefär 4,5 timme.
Övernattning på Parador Resort & Spa eller liknande inklusive frukost och en utflykt.

Dag 11: Manuel Antonio
Parador Resort & Spa är en förträfflig anläggning där ni har alla möjligheter att njuta av hotellets olika faciliteter, aktiviteter och inte minst av den delikata maten som serveras på någon av hotellets fem restauranger. Hög standard och fin service kännetecknar hotellet. Tillbringa dagen på hotellområdet med alla dess faciliteter eller på någon av de fina stränderna som finns i området.
Övernattning på Parador Resort & Spa eller liknande inklusive frukost.

Dag 12: Manuel Antonio – San José
Efter frukost bär det av mot huvudstaden San José och en sista natt på Holiday Inn Express San José. Tillbringa sista dagen med en sightseeing i huvudstaden eller bara ta det lugnt.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 13: Hemresa
Efter frukost har ni egen tid och på eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige.

Är ni intresserade av en aktiv semester i Costa Rica? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av vårt utbud.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till San José tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Holiday Inn Express San José Forum
- 1 natt på Holiday Inn Express San José Forum i standardrum inklusive frukost
- Transfer från San José till Arenal Manoa
- 2 nätter på Arenal Manoa i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till Arenal Volcano National Park enligt program, lunch tillkommer
- Transfer med båt och buss från Arenal till Monteverde
- 2 nätter på Hotel Poco a Poco i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde enligt program (ziplines och lunch ingår ej i priset)
- Transfer från Monteverde till Tamarindo, lunch tillkommer
- 3 nätter på Tamarindo Diria Beach Resort i standardrum inklusive frukost
- Båtfärd i Palo Verde National Park inklusive frukost
- Transfer från Tamarindo till Manuel Antonio, lunch tillkommer
- 3 nätter på Parador Resort & Spa i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till Manuel Antonio National Park, lunch tillkommer
- Transfer från Manuel Antonio till San José
- 1 natt på Holiday Inn Express San José Forum i standardrum inklusive frukost
- Transfer från hotellet till flygplatsen
- 3 middagar enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran