Ansvarsfullt resande

Allt fler kunder ställer allt högre krav på att reseindustrin ska ta ett större ekonomiskt och socialt ansvar i de länder man verkar. Afro-Caribbean Travel har verkat för ansvarsfullt resande under lång tid och att allt fler resenärer nu söker sig till företag med den inriktningen ser vi som ett gott betyg på att det vi gör är rätt och faktiskt har betydelse för dagens medvetna resenärer. Vi är övertygade om att den här utvecklingen har kommit för att stanna – och att den kommer få en ökad betydelse när resenärer i framtiden ska välja researrangör.

Afro-Caribbean Travel strävar efter att, utifrån de lokala förutsättningarna på varje resmål, främja en småskalig turism som gynnar den lokala ekonomin. Vår hållbarhetspolicy ska genomsyra alla delar av verksamheten, och såväl medarbetare som externa samarbetspartners och kunder ska känna till den. Med vår hållbarhetspolicy vill vi visa hur du som kund kan påverka din egen resa och vilken nytta du gör för det lokala samhället. 

Att välja hållbara alternativ

I våra reseförslag väljer vi i första hand flygresor med minst klimatmässig påverkan, t.ex. kortaste flygrutten med minst antal mellanlandningar och flygbolag med en modern flygplansflotta som är så bränsleeffektiv som möjligt.

Vi uppmuntrar våra resenärer att klimatkompensera för sina flygresor.

På resmålet

Vi strävar efter att utifrån de lokala förutsättningarna på varje resmål i största möjliga mån:

  • Främja den lokala och småskaliga turismen där de ekonomiska fördelarna kommer lokalbefolkningen till del.
  • Arbeta med lokala arrangörer som ser till att den personal som arbetar med våra resenärer är lokalbefolkning och att arbetsgivaren respekterar schysta arbetsvillkor.
  • Arbeta med lokala arrangörer som ska främja utbildningsinsatser inom turismnäringen.
  • Använda oss av arrangörer och boendealternativ som har en tydlig miljömedvetenhet och/eller ett socialt ansvarstagande i miljön där de verkar.
  • Utesluta aktiviteter där djur kan komma till skada.

Acceptera landets kultur. När ni reser med Afro-Caribbean Travel så besöker ni länder som ligger långt bort med en främmande kultur. Begrepp som service överensstämmer kanske inte alltid med vår uppfattning om vad bra service är. Ett restaurangbesök kan ta lång tid, ett besök på banken kan gå i snigelfart, det kan ta en evighet för kassörskan i den lokala affären att slå in varorna, hotellrummet blir inte städat förrän sent på eftermiddagen och så vidare.

Det finns bara en sak att göra – släpp garden, lämna klockan på rummet och slappna av! Slösa inte värdefulla semesterdagar på att stressa upp er över saker som ändå ligger utanför er kontroll. Och kom ihåg, en av de största anledningarna till semester är väl just att slippa vardagens stress.