Följ med på en resa till Tanzania som tar er till två av Tanzanias främsta safariparker, Ngorongoro och Serengeti och där ni bor på högklassiga camper genom hela safarin. Er Tanzania resa avslutas med avkopplande dagar på mytomspunna Zanzibar med sina ändlösa kritvita stränder, färgstarka kultur och spännande historia. Föreslagen Tanzania resa består av fyra nätters safari och fem nätter på Zanzibar men kan anpassas efter era egna önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige till Kilimanjaro.

Dag 2: Kilimanjaro – Tarangire National Park
Er guide hämtar er vid ankomst till flygplatsen och ni kör mot Tarangire National Park. Tarangire är framförallt känd för sin stora elefantpopulation men här finns även en mängd andra djur som antiloper, giraffer, de stora kattdjuren och bufflar. Picknicklunch intas på lämplig plats i vildmarken. Under eftermiddagen fortsätter ni er safari innan ni checkar in på ert boende för natten, Maweninga Camp
Måltider: Lunch och middag
Övernattning: Maweninga Camp

Dag 3: Ngorongorokratern
Ni besöker den fantastiska Ngorongorokratern (som också kallas för Edens lustgård på jorden och smeknamnet är berättigat). På den gamla vulkanbottnen lever en mängd djur. Kratern har en diameter på två mil och kraterväggarna är cirka 600 meter höga. Känslan är ibland overklig och man måste då och då påminna sig om att det här är på riktigt, inte en djurpark! Ni tillbringar hela dagen i kratern och har med er picknicklunch som ni intar i parken. Alla stora afrikanska däggdjursarter lever här, inklusive noshörningen (dock inga giraffer).
Ni lämnar kratern och kör till ert hem för natten, Olduvai Camp. Där blir ni mötta av massajer som följer er på en cirka 20 minuter lång promenad till en närbelägen kopje där ni får beskåda en helt fantastisk solnedgång (om vädret tillåter).
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Olduvai Camp

Dag 4: Ngorongorokratern – Serengeti
Efter frukost lämnar ni Olduvai Camp och kör vidare mot Serengeti National Park. Om så önskas finns möjlighet att på vägen besöka naturfenomenet Shifting Sands och mänsklighetens vagga i Olduvai Gorge. Lunchen intar ni i skuggan av ett akaciaträd på den magiskt vackra savannen. Serengeti täcker en yta av inte mindre än 14 000 km² och erbjuder bland mycket annat världens största koncentration av stora kattdjur (geparder, leoparder, lejon, vildkatter…). I Serengeti finner ni flera typer av landskap; de öppna savannlandskapen i söder, kullar och skog i väster, savannen med kopjer i öster och bushlandskapen i norr. Ni bor i tält på savannen omgivna av naturens alla ljud och dofter.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ronjo Camp

Dag 5: Serengeti
Hela dagen ägnas åt safari. Beroende på årstid och var djuren befinner sig har ni antingen med er picknicklunch eller åker tillbaka till campen för lunch.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ronjo Camp

Dag 6: Serengeti – Zanzibar
Passa på att göra en riktigt tidig morgonsafari så ni får uppleva savannen när den vaknar till liv, då ni kan få se och uppleva saker som inte sker dagtid. Ni blir avlämnade och säger adjö till era guider på Seronera Airstrip. Ett litet plan tar er via Arusha till ljuvliga ön Zanzibar. Ni blir mötta på flygplatsen i Stone Town och körda till det lilla mysiga hotellet Zanzibar Retreat Hotel som är beläget på en av Zanzibars absolut vackraste stränder, Matemwe.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Zanzibar Retreat Hotel

Dag 7-10: Zanzibar
En lång kritvit strand och turkosfärgat hav väntar er i några dagar. När tidvattnet inte tillåter bad i havet finns en mysig pool på hotellet. Eller varför inte passa på att promenera eller cykla längs den kilometerlånga stranden. På Zanzibar Retreat Hotel finns även lockande hängmattor där timmarna kan fördrivas med en god bok.
Om ni tröttnar på de avkopplande dagarna finns massor att göra på Zanzibar; besök en kryddplantage, åk till Stone Town, snorkla, simma med delfiner…
Måltider: Frukost och middag
Övernattning: Zanzibar Retreat Hotel

Dag 11: Avresa
Nu är det dags att lämna paradiset. Ni blir upphämtade på hotellet och körda till flygplatsen för hemfärd till Sverige.

Vill ni lägga till fler nätter på Zanzibar går det naturligtvis bra, kontakta oss för pris.

Är du intresserad av en aktiv safari i Tanzania? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet i Tanzania.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Zanzibar tur och retur med stopp i Kilimanjaro
- Transfer från flygplatsen i Kilimanjaro till Bashay Rift Lodge
- 5 dagar/4 nätter safariprogram enligt ovan
- Flyg från Seronera till Zanzibar
- Transfer från flygplatsen till Zanzibar Retreat Hotel tur och retur
- 5 nätter på Zanzibar Retreat Hotel i standardrum inklusive halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran