Följ med på en resa till Tanzania som tar er till två av Tanzanias främsta safariparker, Ngorongoro och Serengeti och där ni bor på högklassiga camper genom hela safarin. Er Tanzania resa avslutas med avkopplande dagar på mytomspunna Zanzibar med sina ändlösa kritvita stränder, färgstarka kultur och spännande historia. Föreslagen Tanzania resa består av fyra nätters safari och fem nätter på Zanzibar men kan anpassas efter era egna önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa på nattflyg från Skandinavien till Kilimanjaro.

Dag 2: Kilimanjaro – Hhando Coffee Lodge, Karatu
Er guide hämtar er vid ankomst till flygplatsen och ni kör till Hhando Coffee Lodge beläget i Karatu. Här har ni sedan resten av dagen för att upptäcka närområdet. Om ni önskar finns det möjlighet att stanna till i Mosquito River och ta en cykeltur bland bananplantage och risfält. Stanna gärna till och ät lunch på en lokal restaurang och ta del av det lokala livet i byn på vägen.
Måltider: middag
Övernattning: Hhando Coffee Lodge

Dag 3: Karatu – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Ni besöker den fantastiska Ngorongorokratern (som också kallas för Edens lustgård på jorden och smeknamnet är berättigat). På den gamla vulkanbottnen lever en mängd djur. Kratern har en diameter på två mil och kraterväggarna är cirka 600 meter höga. Känslan är ibland overklig och man måste då och då påminna sig om att det här är på riktigt, inte en djurpark! Ni tillbringar hela dagen i kratern och har med er picknicklunch som ni intar i parken. Alla stora afrikanska däggdjursarter lever här, inklusive noshörningen (dock inga giraffer).
Ni lämnar kratern och kör till er safarilodge i Serengeti. Beroende på säsong och var den stora migrationen huserar bor ni i centrala eller södra delen av nationalparken.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Tanzania Bush Camp Ndutu eller Tanzania Bush Camp Central

Dag 4: Serengeti nationalpark
Denna dagen är helt vikt till att utforska denna legendariska nationalpark. Serengeti täcker en yta av inte mindre än 14 000 km² och erbjuder bland mycket annat världens största koncentration av stora kattdjur (geparder, leoparder, lejon, vildkatter…). I Serengeti finner ni flera typer av landskap; de öppna savannlandskapen i söder, kullar och skog i väster, savannen med kopjer i öster och bushlandskapen i norr. Ni äter en medhavd picknicklunch i bushen och återvänder sen eftermiddag tillbaka till er safarilodge. Ni äter middag och smälter dagens intryck runt lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. Mot kvällen återvänder ni till ert tält på savannen omgiven av naturens alla ljud och dofter.

För den extra äventyrliga kan man starta dagen med en ballongfärd över savannen, mot ett tillägg. Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Tanzania Bush Camp Ndutu eller Tanzania Bush Camp Central

Dag 5: Serengeti – Bougainvillea Safari Lodge, Karatu
Efter en tidig frukost checkar ni ut från campen för en heldagssafari med mehavd picknicklunch i Serengeti. Ivd önskemål finns möjlighet att stanna till vid en masaiby och/eller Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats (inträde betalas på plats). På eftermiddagen lämnar ni Serengeti och åker till Bougainvillea Safari Lodge för middag.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Bougainvillea Safari Lodge

Dag 6: Karatu – Arusha – Zanzibar
Efter frukost checkar ni ut och körs till Arushas flygplats för flyget vidare till Zanzibar. Lunch intages efter vägen. Ni blir mötta på flygplatsen i Stone Town och körda till det lilla mysiga hotellet Zanzibar Retreat Hotel som är beläget på en av Zanzibars absolut vackraste stränder, Matemwe.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Zanzibar Retreat Hotel

Dag 7-10: Zanzibar
En lång kritvit strand och turkosfärgat hav väntar er i några dagar. När tidvattnet inte tillåter bad i havet finns en mysig pool på hotellet. Eller varför inte passa på att promenera eller cykla längs den kilometerlånga stranden. På Zanzibar Retreat Hotel finns även lockande hängmattor där timmarna kan fördrivas med en god bok.
Om ni tröttnar på de avkopplande dagarna finns massor att göra på Zanzibar; besök en kryddplantage, åk till Stone Town, snorkla, simma med delfiner…
Måltider: Frukost och middag
Övernattning: Zanzibar Retreat Hotel

Dag 11: Avresa
Nu är det dags att lämna paradiset. Ni blir upphämtade på hotellet och körda till flygplatsen för hemfärd.

Vill ni lägga till fler nätter på Zanzibar går det naturligtvis bra, kontakta oss för pris.

Är du intresserad av en aktiv safari i Tanzania? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet i Tanzania.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Kilimanjaro med hemresa från Zanzibar
- Lokala representanter som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Transfer Kilimanjaro flygplatsen till Hhando Coffee Lodge
- 5 dagar/4 nätter safariprogram enligt ovan
- Transfer Bougainvillea Safari Lodge till Arusha flygplats
- Flyg från Arusha till Zanzibar
- Transfer från flygplatsen till Zanzibar Retreat Hotel tur och retur
- 5 nätter på Zanzibar Retreat Hotel i standardrum inklusive halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Obs, en lokal turistskatt om 1.50 US dollar per person och natt betalas på plats, gäller samtliga hotell på Zanzibar.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-04-01 - 2024-10-31 43 400 kr