Vi har nu kommit till andra delen om härliga utflykter du kan göra när du besöker Tobago. I den här delen utgår vi från byn Castara men Tobago är en liten ö, 3*1 mil, så alla aktiviteter är görbara oberoende av var du bor på ön. Du kan läsa om alla våra resor till Tobago här.

Tobago utflykter – Castara med omnejd

Castara – en mysig fiskeby

Castara är en pittoresk fiskeby med en levande strand. Här ligger fiskebåtarna på rad i färgglad prakt. Du hittar några restauranger av enklare slag, ett par butiker för frukt & grönt och en glasskiosk. Helt enkelt det perfekta stället att varva ner på. Det finns solstolar att hyra på stranden, några kajaker och det är bra snorklingsvatten. Har du tur kan du få se en stingray. Castara är värt några övernattning både för att njuta av den avspända miljön och för de vackra omgivningarna.

Tobago utflykter, saker att göra, Castara Tobago utflykter, saker att göra, Castara

Castara, Tobago, stilla byliv

Englishman’s Bay Beach

Av många korad som Tobagos vackraste strand men trots detta eftertraktade epitet är stranden inte full av folk. Här omsluts du av regnskogens kompakta, djupa grönska och havets smaragdgröna glitter. På stranden finns en liten restaurang med souvenirbutik.

Tobago utflykter, saker att göra, Englishmans Bay Beach Tobago utflykter, saker att göra, Englishmans Bay Beach Tobago utflykter, saker att göra, Englishmans Bay Beach

Castaras lilla vattenfall

Vattenfallet i Castara är inte högt och imponerande men om du är i Castara är det en trevlig, ganska kort promenad till det lilla vattenfallet. Passera över fotbollsplanen vid huvudvägen så när du en å. Följ den uppströms så nås fallet tämligen snart (10-15 min). Ta med badkläder. Finns en liten sötvattenpool nedanför fallet som går att bada i.

Tobago utflykter, saker att göra, Castara Waterfall

Tobago utflykter, saker att göra, Castara Waterfall

Corbin Wildlife

På mark han tagit över från sin far har Roy Corbin skapat en haven för Tobagos vilda djur. Här tar han hand om djur som lämnas in för att de blivit skadade eller övergivna. I sin iver att åter få se Tobagos fauna växa försöker han föda upp arter som är utrotningshotade eller som är utdöda på Tobago men fortfarande existerar på Trinidad. Djuren släpps sedan ut i det fria. 

Tobago utflykter, saker att göra, Corbin Wildlife

Tobago utflykter, saker att göra, Corbin Wildlife

Mount Dillon utsiktsplats

På väg mot Castara (om du kommer från Crown Point-hållet) passerar Mount Dillon (koordinater 11.2663588, -60.7056417 ) Klart värt ett stopp för magnifik utsikt över Castara och dess omnejd.

Regnskogsvandring

Main Ridge Forest som täcker en stor del av centrala Tobago är det västra halvklotets äldsta skyddade regnskog och blev reservat redan 1776. Skogen innehåller flera leder men den populäraste leden är Gilpin Trace. Den är märkt så den går att gå själv men guide rekommenderas starkt så uå får möjlighet att lära dig om den fascinerande floran & faunan. Parkering finns på två ställen längs Roxborough-Parlatuvier Road.

Tobago utflykter, saker att göra, regnskog, Main Ridge Forest

Då har vi fyllt på skafferiet med lite fler Tobago utflykter. Läs mer om utflykter runt Crown Point  här. Kontakta oss gärna om du önskar mer info eller om du har frågor om våra resor.