När du tänker på en resa till Västindien eller mer specifikt på Tobago som det här inlägget ska handla om, tänker du kanske främst på en vacker strand. Lägg därtill turkost hav, en strålande sol, kanske en lätt svajande palm, en bra bok, skön skugga under ett färgglatt parasoll och något kallt att dricka, så mår en ju rätt gott. Det räcker rätt långt för att ha en riktigt skön semester. Men så är det några av oss som har lite mer spring i benen. Som efter ett tag där i solen får lite myror i brallan. Lugn, på Tobago finns det massor att göra om stunden under parasollet är för betungande.

Här kan du läsa om våra resor till Tobago.

I en serie om tre inlägg kommer vi här på bloggen presentera en mängd saker att göra på Tobago. De kommer presenteras geografiskt men Tobago är en liten ö, 3*1 mil, så alla aktiviteter är görbara oberoende av var du bor. Vi börjar med aktiviteter i Crown Point området.

Cykla med Sean the Iceman

Sean kommer från Trinidad men driver sedan många år tillbaka en isfabrik på Tobago därav hans smeknamn, Sean the Iceman. På sin fritid anordnar Sean cykelutflykter för turister. Han tillhandahåller både cykel & hjälm och anpassar turen efter deltagarnas förmåga. Det här är ett riktigt bra sätt att få se lite mer av ön.

Saker att göra på Tobago, cykla moutain bike Saker att göra på Tobago, cykla moutain bike

Simma med hästar i Buccoo

Verksamheten drivs av Veronika & Lennon och det här är en annorlunda upplevelse. Det börjar redan i stallet när människa & häst ska paras ihop och det är hästen som får välja. Att sedan flyta fram i vattnet i symbios med din häst är en både lite läskig och häftig upplevelse. Du behöver inte kunna rida för att delta.

Saker att göra på Tobago, simma med hästar

Båttur med snorkling och besök vid Nylon Pool

Det är alltid något visst med att komma ut på havet. Vinden i håret, dofterna, frihetskänslan. Båtarna utgår från Store Bay Beach (avgår även från Pigeon Point). Längs Pigeon Point puttrar båten ut mot Buccoo Reef där, om vädret tillåter, ni stannar en stund och kan snorkla längs revet. Alternativt titta på fiskarna genom glasbottnen på båten. Utflykten avslutas med bad vid Nylon Pool. Mitt i bukten når vattnet dig bara till midjan och vattnet är kristallklart. Om du sträcker ner handen och grabbar en näve sand och gnuggar in dig sägs du se 10 år yngre ut:)

Saker att göra på Tobago, Nylon Pool

Pigeon Point

Stranden som pryder alla turistbroschyrer från Tobago. Picture perfect. Palmer som lutar i exakt rätt vinkel över det turkosa vattnet. Vit sand. En pir med ett litet halmtak. Små byggnader i bjärta pastellfärger. Det blir inte vackrare en så här.

Saker att göra på Tobago, Pigeon Point Saker att göra på Tobago, Pigeon Point

Läs mer om Tobagos stränder här.

Bioluminescence tour

När mörkret lagd sig paddlar du ut på en standup eller kajak från Pigeon Points strand till Bon Accord Lagon. Här kan du uppleva fenomenet mareld. När planktonen känner sig hotade lyser de upp som små blixtar i vattnet och skapar en undervattens ljusshow.

Yoga på Kariwak

För gäster på Kariwak så ingår yoga men den är öppen även för andra men då mot en liten avgift. Olika typer av Yoga erbjuds och det finns morgon och kvällsklasser. Ett härligt sätt att både börja eller avsluta dagen.

Saker att göra på Tobago, yoga på kariwak

Möt den lilla hummande kolibrin 

Strax utanför Plymouth ligger Adventure Farm. Här kan du sitta på verandan och kika på alla fåglar som kommer och besöker fågelmatarna som hänger från taken. Otroligt rogivande och en riktig färgprakt.

Saker att göra på Tobago, Adventure farm, kolibri

Sunday School

Sunday school har ingenting med kyrkan att göra utan är en härlig gatufest varje söndag. Till takten av skön reggea- & soccamusik möts turister & lokala på gatorna i Buccoo för mat & dans hela natten lång.

Blev du nyfiken på någon utflykt? Vi hjälper dig gärna,kontakta oss för bokning eller om du har några frågor. Här kan du läsa om alla våra resor till Tobago.