Det är väl få gånger som jag längtar så mycket efter en varm sandstrand med vajande palmer som i november. När mörkret lägger sig som ett täcke över tillvaron ser jag solstolar med färgglada parasoller när ögonlocken faller. Jag drömmer om vita stränder med turkost vatten, om gula stränder med grönt vatten, om en varm sol och om ljusa dagar. Vad drömmer du om? På härliga Tobago har du flera stränder att välja mellan och idag väljer vi att presentera några av dem:

Pigeon Point – Picture perfect

Tobagos stolthet och det är nog få som missar ett besök här under en vistelse på Tobago. Vit sand, lutande, vajande palmer, färgglada små byggnader & turkost vatten. Allt en kan önska sig av en paradisstrand. Det är svårt att inte gilla Pigeon Point. Rent, snyggt & välordnat med tillgång till solstolar, omklädningsrum med dusch, mat & dryck och lite souvenirer. Det är en trevlig promenad ut till Pigeon Point som tar ca en halvtimme (knappt 3 km) men vill en inte gå går det bra att ta taxi ut. En liten entréavgift på 20 TT-dollar tas ut vid besök.

Stränder på Tobago Stränder på Tobago Stränder på Tobago

Stränder på Tobago

Englishman’s Bay Beach – för bästa Robinsonkänslan

Englishman’s Bay Beach är allt det Pigeon Point inte är. Här är sanden gul och havet grönt. Det finns inte en solstol i sikte och oftast inte heller särskilt många besökande. Det finns ett litet café som serverar mat och har lite badsaker. Hit kommer du för att ta det lugnt, kika på när fiskarna jobbar och för att bara vara.

Stränder på Tobago Stränder på Tobago

Sandy Point Beach – när solnedgången är i fokus

Vill du ha en enastående solnedgång rekommenderar jag den stranden nedanför Sandy Point Hotel. Den lilla bryggan med bänkar blir en vacker siluett mot himlen när den sakta färgas orange i takt med att solen sänker sig ner i havet.

Stränder på Tobago

Store Bay – den lilla stranden med mycket liv

Mitt i Crown Point finns stranden Store Bay. Den är inte så stor så här kan bli ganska mycket folk så det finns mycket att titta på. Ovanför stranden finns en liten marknad med souvenirer.

Stränder på Tobago Stränder på Tobago

Buccoo Bay – För äventyr på hästryggen

Buccoo är kanske mest känt för sitt Sunday School Party, för det årliga get racet och för revet som erbjuder bra snorkling men här finns även en väldigt vacker strand. Stranden är kantad av Mangroves och löper längs hela bukten. Vid högvatten blir stranden väldigt smal. Vill du prova något annorlunda så kan du rida och simma med hästar via Being with horses.

Stränder på Tobago

Batteux Bay – dykarens paradis

På västra Tobago strax utanför Speyside finns Batteux Bay. Främst är det dykare som hittar till den här delen av ön eftersom en här hittar Tobagos och några av Västindiens bästa dyksajter. Men här finns även en bedårande strand, fina vandringsmöjligheter och en bra utgångspunkt för att utforska Charlotteville, kanske Tobagos charmigaste by.

Stränder på Tobago Stränder på Tobago Stränder på Tobago

Det var några av stränderna på Tobago. Tobagos stränder skiftar ganska mycket så det finns något för alla smaker. Har du varit på Tobago? Vilken är din favoritstrand?

Vill du ha ännu fler strandtips, kika in på resebloggen Discovering the Planet som skrivit en guide om många av alla Tobagos stränder.


Alla våra resor till Tobago hittar du här och vill du få mer tips kan du läsa vår reseguide Tobago