Afro-Caribbean Travel har genom åren gjort sig kända för att vurma för småskalig turism och resor med stort inslag av lokal kultur bortom massturismen. I årets första nyhetsbrev vill vi slå ett slag för några av våra unika resor i Västindien som ger er det lilla extra.

Trinidadkarnevalen 4-5 mars

Dags igen för Trinidadkarnevalen, även kallad ”The Greatest Show On Earth”. Kulmen på karnevalen infaller måndag och tisdag 4 och 5 mars. Förberedelserna och festerna börjar dock långt tidigare, och växer i styrka ju närmare karnevalen kommer. Helgen innan karnevalen (1-3 mars) avgörs de flesta stora tävlingar, t.ex. koras vinnarna i calypso-, soca- och steelbandstävlingarna.

Läs mer om karnevalen på vår reseblogg eller läs om vår unika karnevalsresa. 

karneval på trinidad

Rundresa Tobago

Tobago är en kontrastrik liten pärla med såväl vackra stränder som höga berg, vattenfall och en frodig regnskog. En resa till Tobago är inte komplett förrän man har gjort en rundresa på ön. Att resa runt på egen hand på Tobago är enkelt och ett trevligt sätt att lära känna ön. I det här reseförslaget besöker ni tre olika orter på Tobago; fiskebyn Castara på västkusten, byn Speyside i norr och Crown Point på södra Tobago. Läs mer.

Kulinariska Tobago, besök en svenskägd kakaoplantage

Besök kakaoplantagen Tobago Cocoa Estate som ägs av Duane Dove; Sveriges enda kakaoodlare, rom- och chokladexpert och sommelier. Vid ankomst till Tobago Cocoa Estate gör ni en rundtur på plantagen och lär er mer om kakao, hur kakaoplantan växer och hur bönorna bearbetas innan de blir choklad och hur allt detta sker med stor hänsyn tagen till den unika miljön i området. Läs mer.

Mountainbike på Tobago

Ta chansen att upptäcka Tobagos gömda pärlor med en mountainbike som transportmedel. Cykling sker på små serpentinvägar, smala stigar, genom höga berg och djupa dalar. Er belöning är en hänförande natur, hisnande vyer och häftiga vattenfall som ni kan svalka er i. En resa som tilltalar både kropp och sinnen och erbjuds från nybörjarturer till mer avancerade turer. Läs mer.

Saker att göra på Tobago, cykla moutain bike

Upplev Kuba på cykel

Upplev Kubas charmiga och vackra landsbygd på bästa tänkbara sätt, på cykel. Under resans gång cyklar ni i vackra och orörda omgivningar. Naturen är spektakulär och mycket närmare det lokala livet än så här är svårt att komma. Från Viñalesdalens runda berg och tobaksodlingar, via vita stränder och gamla kaffeplantager till vackra Havanna. För det mesta bor och äter ni lokalt och stödjer lokala ekonomier på bästa tänkbara sätt. Läs mer.

Kuba, Vinales