Tobago är en kontrastrik liten pärla till ö med såväl vackra stränder som höga berg, vattenfall och en frodig regnskog. En resa till Tobago är inte komplett förrän man har gjort en rundresa på ön. Att resa runt på Tobago på egen hand är enkelt och ett trevligt sätt att lära känna ön. I det här reseförslaget besöker ni tre olika orter på Tobago; fiskebyn Castara på västkusten, byn Speyside i norr och med avslutning av er resa i Crown Point på södra Tobago. Ni tar er runt med hyrbil eller bokar transfer ifall ni inte vill köra själva.

Flygresan till Tobago sker via en europeisk storflygplats.

Första anhalten på resan är fiskebyn Castara där ni bor på Naturalist Beach Resort, beläget vid stranden. Castara är en liten by dit ett fåtal turister hittar. Hit åker man främst för den vackra naturen som omger viken och för den lugna atmosfären. Invånarna bor utmed sluttningarna som leder ner till de två stränderna där man kan snorkla och simma med rockor. Tips på trevliga aktiviteter i och kring Castara är vandring i regnskogen, en tur till Castaras lilla vattenfall och ett besök av närliggande Englishman´s Bay, en av Tobagos många bedårande vackra stränder.

Efter era dagar i Castara fortsätter resan norrut där nästa stopp är Speyside och hotellet Blue Waters Inn. Denna pärla till hotell ligger undangömd vid en avskild strand i Batteux Bay, strax norr om Speyside. Blue Waters Inn har under åren haft många skepnader och namn. Det 46 hektar stora området ägdes en kort period av släkten Guiness och har tjänat som sockerplantage en gång i tiden. Hotellets avskildhet och atmosfär gör det till ett trevligt val för par. Några av Tobagos absolut bästa dykplatser ligger i vattnen utanför Batteux Bay och öns kanske främsta dykcenter ligger här. Andra tips på trevliga aktiviteter i området är paddlingsturer, vandring längs vattnet mot byn Charlotteville, svenskägda Tobago Cocoa Estate, Argyle Waterfall och ön Little Tobago som är känd för sina fåglar.

Sista stoppet på resan är Crown Point i söder och hotellet Kariwak Village. Det lilla som händer på Tobago händer i och kring Crown Point. Här finns restauranger, barer, affärer och två av Tobagos populäraste stränder, Store Bay och Pigeon Point. Trevliga aktiviteter i och kring Crown Point är att cykla mountainbike, hästridning, paddla kajak, stand up paddle och naturligtvis yoga på Kariwak Village.

Observera att det går att förkorta eller förlänga resan med valfritt antal nätter på varje ort, det går även att börja semestern i Crown Point istället för Castara.

Läs mer om Tobago

Är du intresserad av en aktiv semester på Tobago? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Tobago.

Kontakta oss för tips och bokning av utflykter på Tobago.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Tobago tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- 4 nätter på Naturalist Beach Resort i lägenhet vid stranden inklusive frukost
- 4 nätter på Blue Waters Inn i Beachfront rum inklusive frukost
- 6 nätter på Kariwak Village i bungalow inklusive frukost
- För längre eller kortare resa, kontakta oss för pris

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-04-16 - 2024-12-09 26 200 kr Kontakta oss för prisuppgift för bilhyra hela eller delar av vistelsen alternativt för transfer.