Besök den helt ekologiskodlade kakaoplantagen Tobago Cocoa Estate. Ni blir guidade av plantagens ägare, tillika Sveriges enda kakaoodlare och sommelier; Duane Dove. Guidad tur och picknicklunch ingår på plantagen. Kulinariska Tobago fortsätter på kvällen med middag och rom- och chokladprovning med Duane Dove som er värd. För er som är intresserade av rom finns möjlighet att lägga till en trevlig utflykt till Trinidad och besöka Angostura romdestilleri.

Flygresan till Tobago sker med British Airways. Ni flyger till London Heathrow kvällen innan och byter flygplats till London Gatwick varifrån flyget till Tobago går nästa dag. Övernattning sker på ett hotell på flygplatsen. Se flygtider nedan:

Avresa 06 januari 2025
18.00–19.50 Arlanda–London Heathrow
18.20–19.00 Köpenhamn–London Heathrow
10.00–16.45 London Gatwick–Tobago (07 januari)

Hemresa 21 januari 2025
18.45–09.00 Tobago–London Gatwick
13.30–17.05 London Heathrow–Arlanda (22 januari)
14.30–17.25 London Heathrow–Köpenhamn (22 januari)

 

Hotell
På Tobago bor ni 14 nätter på Sandy Point Village Hotel, ett prisvärt hotell som är beläget ett stenkast från Karibiska havet och med närhet till restauranger, affärer och stränder. Det är gångavstånd till de populära stränderna Store Bay och Pigeon Point. Läs mer om Sandy Point Village Hotel.

För er som önskar högre standard på boende finns möjlighet att boka Bacolet Beach Club, ett charmigt boutiquehotell som får fina omdömen från sina gäster för personligt bemötande, fantastisk personal, bra service, utsökt restaurang med mera. Ett hotell ni väljer om ni vill ha lugn och ro i en luxuös omgivning. Läs mer om Bacolet Beach Club.

 

Kulinariska Tobago
Ni besöker Tobago Cocoa Estate som ägs av Duane Dove, rom- och chokladexpert och Sveriges enda kakaoodlare, på hans plantage i Roxborough på norra Tobago. Vid ankomst till Tobago Cocoa Estate gör ni en rundtur på plantagen och lär er mer om kakao, hur kakaoplantan växer och hur bönorna bearbetas innan de blir choklad och hur allt detta sker med stor hänsyn tagen till den unika miljön i området. I utflykten ingår guidad tur, picknicklunch och förfriskningar. På kvällen blir det middag och avsmakning av högklassig rom och choklad under överseende av Duane Dove.

 

Tillägg – besök Angosturas romdestilleri på Trinidad
Halvdagsutflykt med Duane Dove till Trinidad och Angostura romdestilleri, inklusive inrikesflyg, transfers och lunch. Inrikesflyget mellan öarna tar endast 20 minuter.

Den prisbelönta rommen Angostura 1919 och kända Angostura bitter, populär som smaksättare i olika drinkar, kommer båda från Trinidad. På den här utflykten besöker ni destilleriet och får en rundtur och får lära er mer om den ädla konsten att tillverka rom med tillhörande provsmakning. Utflykten avslutas med lunch och möjlighet att handla i Angosturas egen butik.

Pris: 2 700 kr per person (minimum 6 personer för att genomföra utflykten).

 

Läs mer om Tobago Cocoa Estate

Läs mer om Tobago

 

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Tobago tur och retur
- Transfer London Heathrow till London Gatwick, tur och retur
- 1 natt på hotell vid London Gatwicks flygplats i dubbelrum
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse, Tobago
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Tobago
- 14 nätter på Sandy Point Village Hotel i lägenhet
- alternativt 14 nätter på Bacolet Beach Club i Bay rum, inklusive frukost
- Plantagebesök med guidad tur, picknicklunch och förfriskningar
- Middag och rom- och chokladprovning

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Minimum 12 personer för att genomföra resan.

 

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2025-01-06 - 2025-01-21 28 400 kr Sandy Point Village Hotel, enkelrumstillägg 8 200 kr.
Förfrågan 2025-01-06 - 2025-01-21 35 600 kr Bacolet Beach Club, enkelrumstillägg 9 900 kr.