DOMINICA

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

Dominica har Västindiens vackraste och mest orörda natur. Det sägs att om Columbus skulle återkomma till Västindien skulle Dominica vara den enda plats han skulle känna igen.

VÄLJ PAKET
  • Pris från
   19,950 kr
  • Antal dagar
   14 nätter
  Läs mer...
  Den här kombinationsresan till Barbados och Dominica och ger er det bästa Västindien har i form av en fantastisk natur och underbara stränder. Förslaget är på sju dagar på respektive ö. Barbados kust...
  • Pris från
   23,950 kr
  • Antal dagar
   14 nätter
  Läs mer...
  Följ med på en resa fylld med upplevelser och aktiviteter i en fantastisk natur som bjuder på regnskog, en kokande sjö, vattenfall, mangroveträsk, floder, vandringsleder, hänförande dalar, papegojor,...
  Läs mer...
  Den här kombinationsresan till Dominica och Antigua ger er en smak av naturupplevelser på Dominica och lugna, avkopplande dagar på Antigua med sol och bad. Resan är på sju dagar på respektive ö....
  • Läge :
   Marigot
  Läs mer...

  Hibiscus Valley Inn är ett litet och personligt guesthouse som ägs och drivs av svenskan Norun Persson. Guesthouset är beläget i en lugn dalgång mitt i regnskogen...

 • Det sägs att om Columbus skulle återkomma till Västindien, skulle Dominica vara den enda plats som han skulle känna igen. Det ligger förmodligen en hel del sanning i det, för Dominica har Västindiens vackraste och mest orörda natur. På Dominica väntar enastående naturupplevelser! Ön bjuder på en fantastisk natur med regnskog, vattenfall, mangroveträsk, 365 floder och hänförande dalar, en kokande vulkansjö, papegojor, valar, bad i varma svavelkällor, blommor och vackra växter. Dominica har Västindiens enda sammanhängande vandringsled, Waitukubuli National Trail med vandringar i olika svårighetsgrader. Dominica är ett grönt paradis som helt enkelt måste upplevas!

  Geografi
  Dominica ligger mellan de franska öarna Guadeloupe i norr och Martinique i söder. Ön är 46 km lång och 25 km bred och är den största ön bland de Små Antillerna. Ön är speciell med sina många floder, 365 st, en för varje dag på året! Huvudstaden heter Roseu och ligger på sydvästra delen av ön.    

  Befolkning
  Dominica har ca 70 000 invånare, där majoriteten härstammar från kolonialtidens svarta slavar. Ca 3 500 av öns ursprungliga befolkning, karibindianerna, lever i Carib Territory, Kalinago Territory, på östkusten. Numera ägnar de sig åt fiske och jordbruk, men traditionella yrken som kanotbygge och korgflätning hålls fortfarande vid liv. Smaka också på kassawabrödet som säljs vid vägen.

  Religion
  Den dominerande religionen är katolicismen, det finns även andra religioner.

  Språk
  Engelska är officiellt språk. Många talar också kreol (French Patois). I ett fåtal byar på nordkusten talas även kokoy, en utpräglad engelsk dialekt.

  Politik
  Självständig republik inom Samväldet. Landet blev självständigt 1978. Dominica var den första ön i Nya Världen som upptäcktes av Columbus år 1493, han upptäckte Dominica på en söndag och gav landet dess namn efter veckodagen (dominica är latin och betyder herrens dag, det vill säga söndag). Landets ursprungliga namn är Waitukubuli. Dominica var den sista karibiska ön som koloniserades av européerna, vilket främst berodde på den inhemska befolkningens (karibindianerna) hårda motstånd. Ön var först under spanskt styre och har sedan varit koloniserad av både Frankrike och Storbritannien.

  Ekonomi
  Dominica exporterar främst bananer, citrusfrukter och kokosnötter. Den största industrin är tvåltillverkning.De satsar också på att utveckla turismen.

  Valuta
  Valutan heter Eastern Caribbean dollar, ECD, och är kopplad till USD. Roseau, Portsmouth och Marigot är de enda platserna där det finns bankomater (finns även på flygplatsen Melville Hall). Man kan även växla i Marigot om man har USD. Det går bra att betala med USD på många platser, ta med USD i små valörer. För aktuell växelkurs hänvisar vi till: FOREX

  Prisnivå
  Frukost från 40 kr, lunch från 75 kr, middag från 75-100 kr, öl ca 15 kr, ett glas vin ca 30 kr. Lokal mat är billigare, lunch från 45 kr.

  Klimat
  Medeltemperaturen ligger på 27-28 C året om, det är något svalare i regnskogen. Juni-december är det regnsäsong, det normala är att det kommer regnskurar tidigt på morgonen samt någon skur under dagen. En långärmad tröja eller kofta är bra att ha på kvällarna i regnskogen där det kan vara svalare.

  Tidsskillnad
  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren

  Visum
  För mer information angående visum hänvisar vi till:
  Comet Consular Service

  El
  110 volt

  Att göra
  Dominica är en av Västindien vackraste öar, den är ett riktigt naturparadis! Ön är väldigt kuperad och täckt med regnskog och andra skogstyper, naturen skimrar i alla nyanser av grönt. Vandra till världens näst största kokande vulkansjö Boiling Lake (där man till och med kan koka ägg), bada i varma svavelkällor, beskåda något av de många vattenfallen, till exempel Sari Sari som är 70 meter högt. Valskådning görs med fördel mellan november - mars. Delfiner finns också i vattnen utanför Dominica. Sköldpaddor kommer upp på stränderna vid Bout Sable och Rosalie på östkusten och lägger ägg mellan mars - oktober.

  De flesta av Dominicas stränder är lavastränder och täckta med svart sand, det finns även vackra, fina stränder med vit sand. På norra delen av ön ligger flera vackra stränder, vid Hampstead ligger stranden där en del av filmen Pirates of the Caribbean spelades in. Snorkling kan man också ägna sig åt, (särskilt vid Champagne Beach där man simmar bland bubblorna i vattnet!). Dominica är en av de bästa öarna i Västindien för dykning. I sydväst ligger Soufriere Scott´s Head Marine Reserve som är en av världens bästa platser för snorkling och dykning.
  Som på alla öar har även Dominica en karneval varje år i februari/mars med rytmer, färger och musik.

  Waitukubuli National Trail
  Dominica har Västindiens enda sammanhängade vandringsled, Waitukubuli National Trail (185 km) som sträcker sig genom hela Dominica, från Scott´s Head i söder till Cabrits National Park i norr och består av 14 etapper. Den tar er genom nationalparker, byar, skogsreservat, indianterritoriet, hisnande vyer, forsande bäckar, vulkaner och framför allt - en rakt igenom bedårande natur. Det är grönt i alla nyanser!

  Morne Trois Pitons National Park
  Denna nationalpark är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Den rymmer flera olika skogstyper, vackra bergskammar, floder, vattenfall, varma svavelkällor, fem vulkaner, tre färskvattensjöar, 50 fumaroler (öppning i jordens skorpa som släpper ut ånga och gas) varav den mest spektakulära är Valley of Desolation och världens näst största kokande vulkansjö Boiling Lake.

  Boiling Lake
  Den mest kända vandringen på Dominica går till Boiling Lake, världens näst största kokande vulkansjö. Vandringen går genom djup regnskog och hänförande natur med höga bergskammar och dalar, genom magiska Valley of Desolation där ånga och rök stiger upp ur marken. Bada i varma svavelkällor och avsluta med ett svalkande dopp i Titou Gorge, en spricka i berget med flera grottor.

  Indian River
  Glid fram i mangroveträsket i en roddbåt och njut av lugnet och naturen. Här spelades delar av Pirates of the Caribbean in, bland annat passerar man huset där häxan Tia Dalma huserade. Avsluta roddturen med en rompunsch i Dynamite Bush Bar.

  River Tubing
  Glid ner för floden Pagua River sittandes i en gummiring. Njut av den långsamma färden i floden, som även har strömvirvlar. Naturen är orörd och exotisk, en riktigt avkopplande tur för alla sinnen!


Topp