På Dominicas sydvästkust ligger oemotståndliga Jungle Bay som blandar barfotalyx med ekologiskt tänkande, naturupplevelser och äventyr. På Jungle Bay bor ni i smakfullt inredda bungalows som ligger inbakade i den tropiska grönskan där hållbarhet är ett tydligt ledord och genomsyrar alla delar av verksamheten.

Dominica stoltserar med stränder som Batibou Beach med riktig Karibienkänsla, vajande palmer, vit sand och turkost hav eller mer exotiska Mero Beach med silvrig, mjuk vulkansand, men till Dominica reser de allra flesta för äventyren. Dominica som kallades naturön i folkmun långt innan det blev en slogan hos den lokala turistmyndigheten är som gjord för den naturälskande, medvetna besökaren. Här badar ni i vattenfall, vandrar till varma källor, paddlar längs floder eller snorklar i havet, hela tiden omgärdad av tät grönska.

Resan till Dominica sker med flyg via Antigua och London. Ni flyger till London Heathrow dagen/kvällen innan och byter flygplats till London Gatwick varifrån flyget till Antigua går nästa morgon. Övernattning sker på ett hotell beläget direkt på flygplatsen.

Jungle Bay

Och vad passar då inte bättre än att bo på ett hotell som klättrar längs en bergssluttning! Omgärdat av den vilda naturen och med havet glittrande i fjärran vid Scotts Head och Soufriere, som ett med naturen. Jungle Bay har 64 bungalows, här arbetar man med hållbarhet som ett tydligt ledord. Byggnaderna är tillverkade av lokalt material från Dominica för att vackert smälta in i omgivningarna. Bungalowerna är inredda med möbler i bambu, tillverkade av snickare på ön och sängarna är bäddade med sänglinnen med färgsprakande handmålade dekorationer av bygdens konstnärer. Allt är uppfört med största hänsyn till miljö och samhälle. Ingen el-slukande luftkonditionering eller engångsförpackningar i plast (som förresten är bannlysta på hela Dominica). 

Dagar fyllda med aktiviteter

Ekotänk och lokalt genomsyrar även hotellets restaurang där mycket lokalproducerade maträtter i form av fisk och skaldjur serveras. Här finns även vegetariska och veganska alternativ för er som så önskar. Vidare hittar ni här två yogastudios med dagliga klasser för både nybörjare och mer avancerade yogisar. Hotellets vackra Bamboo Spa har 14 behandlingsrum som erbjuder naturliga och traditionella behandlingar inklusive den härligt doftande Jungle Baymassagen. 

Ett yogapass och en 30-minuters spabehandling per dag ingår i priset. Dessutom finns ett välutrustat gym på hotellet och flera inbjudande promenadstigar.

När ni sedan känner att det är dags att upptäcka mer av Dominica erbjuder Jungle Bay ett fylligt aktivitetsschema. Alla möjliga äventyr – allt från snorkling, vandring och kajakpaddling till marknadsturer, matlagning och olika möjligheter att upptäcka Dominica ingår därtill i priset under er vistelse på Jungle Bay.

Men det går såklart alldeles utmärkt att bara ta det lugnt och vila. Vid Jungle Bays fantastiska infinitypool med hänförande utsikt är det enkelt att bara vara.

Läs mer om hotellet: Jungle Bay

Tips! En resa till Dominica kan med fördel kombineras med andra kringliggande öar som till exempel Barbados, Antigua eller St. Lucia. Kontakta oss så hjälper vi er att skräddarsy en resa efter era önskemål.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Dominica tur och retur
- 1 natt på hotell vid London Gatwicks flygplats i dubbelrum
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur, Dominica
- 7 nätter på Jungle Bay i Villa Room inklusive helpension
- Ett yogapass och en 30-minuters spabehandling per dag
- Dagliga utflykter enligt hotellets aktivitetsutbud

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran