Följ med på en resa fylld med upplevelser och aktiviteter i en fantastisk natur som bjuder på regnskog, en kokande sjö, vattenfall, mangroveträsk, floder, vandringsleder, hänförande dalar, papegojor, blommor, vackra växter och mycket mera. Dominica är ett grönt paradis som helt enkelt måste upplevas! Ni avslutar resan med härliga dagar på Barbados vars kuster är kantade med lena, vita stränder. I havet kan man snorkla, dyka och simma med sköldpaddor. Observera att det går utmärkt att förlänga eller korta ner resan enligt önskemål.

Ni sover en natt på Barbados för att nästa dag flyga vidare till Dominica där ni bor nio nätter på Hibiscus Valley Inn i bungalow i utkanten av regnskogen. Ett unikt äventyrspaket väntar på Dominica. Ni avslutar resan med fyra nätter på Barbados där ni bor på Butterfly Beach Hotel och kopplar av med sol och bad. Det går även att börja resan på Barbados och avsluta med Dominica.

Dag 1: Avresa
Resan sker med flyg till Barbados via Tyskland, England eller Nederländerna. Ni anländer Barbados samma dag som ni avreser från Sverige. Övernattning på Butterfly Beach Hotel.

Dag 2-11: Dominica
Flyg till Dominica där ni blir hämtade på flygplatsen för transfer till det trevliga guesthouset Hibiscus Valley Inn. I äventyrspaketet ingår fem heldagsutflykter inklusive alla måltider på utflyktsdagarna. Utflykterna läggs i den ordning som fungerar bäst när ni väl är på plats. De dagar som det är fria aktiviteter ingår endast frukost.
Utflykt 1: Karibindianer och vattenfall
Ni börjar dagen med att åka norrut mot karibterritoriet (Carib Territory). Där bor karibindianerna, vilka tillhör den sista ursprungliga befolkningen i Västindien. Ni får en unik inblick i indianernas traditioner, kultur och historia. Efter lunch besöker ni vattenfallet Twin Falls. För att komma dit måste ni först vandra genom en dominicansk gård för att sedan bege er ut på en enkel 15-minuters hike i regnskogen. Det första vattenfallet är 25 meter högt med en liten grotta i direkt anknytning. De som vill kan bada i fallet medan de mer äventyrslystna bestiger en sluttning för att komma till ett 20 meter högt, vitt sulfat-vattenfall som har färgats av öns vulkaniska aktivitet.
Frukost, lunch och middag ingår denna dag.
Utflykt 2: Boiling Lake – varma sulfatbad – Titou Gorge
Uppstigning sker tidigt för vandringen till Boiling Lake – känd som världens näst största kokande vulkansjö. Vandringen tar ca 3 timmar enkel väg och tar er högt upp bland bergen, genom djup regnskog och the Valley of Desolation till sjön där ni faktiskt kan koka ett ägg. Ett måste på denna vandring är att bada i de varma vulkanvattenfallen som ligger utmed vandringsstigen. På vägen tillbaka spanar ni efter de två endemiska papegojorna som finns på Dominica. Som avslutning simmar ni in i Titou Gorge som är en spricka i berget där det finns olika grottor. I slutet på en av grottorna ser man två vattenfall, vilket gör det hela till en mycket spektakulär upplevelse och en av höjdpunkterna på resan.
Frukost, lunch och middag ingår denna dag.
Utflykt 3: Stranden

Denna dag njuter ni av någon av de vackra stränderna på nordkusten.
Frukost, lunch och middag ingår denna dag.

 

Utflykt 4: River Tubing och regnskogshike
Efter frukost är det dags för River Tubing längs den vackra Paguafloden. Ni startar färden vid Hibiscus Valley Inn och i drygt en timme glider ni ner för floden genom en orörd och exotisk natur.

Efter River Tubing åker ni tillbaks till Hibiscus Valley Inn och ger er ut i den orörda regnskogen tillsammans med en lokal guide som är mycket uppskattad för sin kunskap om alla regnskogens olika medicinska örter, träd och användningsområden. Guiden visar hur skogshuggarna överlever i regnskogen och hur de lever i harmoni med både kropp, själ och natur. Tillsammans (beroende på antal deltagare) lagar ni en lokal måltid vid flodkanten över öppen eld (på Dominica kallas det ”cook up”). Det finns möjlighet att ta ett dopp i floden som slingrar sig genom regnskogen.
Frukost, lunch och middag ingår denna dag.

Utflykt 5: Portsmouth – Indian River
Idag går resan norrut mot Portsmouth som är den näst största staden på Dominica. Ni börjar med att strosa runt på de små gatorna för att därefter göra ett besök på ett kolonialt fort.

På en vulkanisk sandstrand intar ni picknick och kan även ta ett dopp i det Karibiska havet innan ni beger er ut på en roddbåtstur cirka 20 minuter längs Indian River. Färden går genom ett mangroveträsk. Detta är en av många platser på ön där filmerna ”Pirates of the Caribbean” är inspelade. Under båtresan kan ni hålla utkik efter en endemisk papegoja som endast finns på Dominica. Ni stannar vid den lokala baren Dynamite Bush Bar vid kanten av floden för lite Dynamite rompunsch.
Frukost, lunch och middag ingår denna dag.

Fria aktiviteter
Två dagar är fria för egna aktiviteter. Det finns otroligt många sevärdheter på Dominica och inte ens den mest aktive turisten hinner se allting på en vecka. Exempel på sevärdheter/aktiviteter: Lovers Pool och Secret Pool, Sari Sari falls, hyra jeep, valskådning, snorkling, fågelskådning, Wacky Roolers Adventure Park där man bland annat kan glida mellan trädtopparna i en sele, bestiga det högsta berget på Dominica; Morne Diablotin som är 1 500 meter högt. Vandra på Waitukubuli National Trail som är Västindiens enda sammanhängande vandringsled (185 km), det finns 14 etapper att välja bland.
Frukost ingår dessa dagar.

Annat som går att göra på Dominica
På onsdagar är det reggae night by Randy på en lokal klubb i närliggande by, på söndagar är det jazz i regnskogen och brunch. Vandrande pinnesafari, kräftfiske, månskensfest i regnskogen, kyrka i Marigot som har gospel varje söndag, vandring på Waitukubuli trail där ni smakar på alla frukter som finns i er väg. En avkopplande dag i hängmattan på Hibiscus Valley Inn är också ett härligt alternativ.

Dag 11-15: Barbados
Transfer till flygplatsen för vidare färd mot Barbados. Ni bor på Butterfly Beach Hotel som har ett läckert läge vid sydkusten och med gångavstånd till St Lawrence Gap som är något av en nöjesmetropol i området med alla sina restauranger, barer, dansställen och shopping. Dessa dagar är fria för egna aktiviteter.

Dag 15: Hemresa
Denna dag är det dags för hemresa. Ni anländer Sverige nästkommande dag.
Läs mer om hotellen:
Hibiscus Valley Inn
Butterfly Beach Hotel

Läs mer om Barbados

Det går utmärkt att förlänga resan eller korta ner den efter önskemål, antal nätter på respektive ö går att ändra. Det går även att börja resan på Barbados och avsluta vistelsen på Dominica. Vill ni endast besöka Dominica går det naturligtvis också bra.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Barbados tur och retur
- Flyg från Barbados till Dominica tur och retur
- 1+4 nätter på Butterfly Beach Hotel i Studio med poolutsikt
- 9 nätter på Hibiscus Valley Inn i bungalow inklusive frukost, Dominica
- Transfers, utflykter och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.
Obs, en lokal turistskatt om 4.50 – 9.95 US dollar per rum och natt betalas på plats, gäller samtliga hotell på Barbados.

På Dominica tillkommer kostnad för dryck vid måltiderna.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-04-16 - 2024-12-08 36 200 kr OBS, Butterfly stänger för renovering 2 sep - 31 okt!