Då har turen kommit till Praslin i artikelserien om saker att göra på Seychellerna. Praslin som trots sin yta om bara 38 kvadratkilometer är Seychellernas näst största ö efter Mahe. Vad som framförallt lockar turister till ön är de fantastiska vackra stränderna, flera av dem förekommer om och om igen på listor över världens vackraste stränder. Men Praslin har mycket mer att erbjuda om så önskas. Här kommer våra tips på saker att göra på Praslin:

Läs mer: Våra resor till Seychellerna

Läs mer: Saker att göra på Mahe och Saker att göra på La Digue

Upplev Praslins fantastiska natur

Vandra enkelt i Vallée de Mai eller lite mer äventyrligt i Fond Ferdinand. Två naturreservat på ön som erbjuder skön skugga under den gigantiska Coco de Merpalmen eller under någon annan av Seychellernas många endemiska palmer. Seychellerna är extremt frodigt och att vandra runt i regnskogen får dig att känna dig som en lilleputt.

Läs mer: om Vallée de Mai

Seychellerna, Praslin, Saker att göra på Praslin

Hyr bil och gör en tur runt ön

Du kan absolut ta dig runt ön med de lokala bussarna men det bästa eller åtminstone mest flexibla sättet är definitivt med hyrbil .Du kan inte köra runt ön eftersom det saknas väg runt den norra spetsen. Men eftersom ön inte är särskilt stor spelar det ingen roll utan du kan enkelt köra fram och tillbaka. Det enda som är lite knepigt med att köra är vänstertrafiken och de smala, kurviga vägarna. 

Ät lokal hämtmat på Village Take Away i Grand Anse eller på Coco Rouge i Bai Sainte Anne. Svalka dig med en glass på Gealteria de Lucca eller en drink på Cafe des Arts längs den långa stranden Anse Volbert. Stanna till på någon av alla de små stränderna som kantar vägen. Stränder med namn som Anse Takamaka, Anse Citron eller Anse Boudin.

Säg hej till jättesköldpaddorna på Curieuse

Möt de sällskapliga jättesköldpaddorna som lever fritt på Curieuse. Ursprungligen från atollen Aldabra men hitflyttade för att öka deras chans till överlevnad. Besök Doktorns hus för att lära dig mer om öns förflutna som leprakoloni men även för att lära dig mer om det marina arbete som utförs kring ön idag. AVsluta dagen med lite snorkling utanför St. Pierre.

Läs mer : om Curieuse

Seychellerna, Praslin, Saker att göra på Praslin

Besök stränder som får dig att tappa andan

På Praslin finns helt otroligt vackra stränder så att bara ha lata, sköna dagar på stranden är ett måste. De mest kända stränderna är kanske Anse Lazio, ofta på listor över världens vackraste stränder, Anse Volbert, 2,5 km lång strand med mjukaste sanden och Anse Georgette, blir det ens vackrare än så? Anse Georgette ligger på Hotel Lemurias område så för att få komma dit måste du boka tid. Be ditt hotell hjälpa dig. Men runt hela ön finns små otroligt vackra stränder, små oaser du kan få ha alldeles för dig själv så ge dig ut på strandjakt för att hitta din favorit.

Seychellerna Praslin Saker att göra på Praslin

Dyk eller snorkla

Att även få se en del av Seychellernas undervattensvärld är en fascinerande upplevelse och på Praslin finns många möjligheter där flera bra dykplatser finns inom bara några minuter båtfärd. Bästa tiden för snorkling/dykning är april/maj och oktober/december då vattnen är lugnare och sikten bättre. Intressanta dykplatser är Channel Rocks med sitt skyddade rev fullt med liv. Whale Rock erbjuder en 10 meter lång tunnel att utforska. För att se mer fisk i öppet vatten finns Shark Rock, Chimney Rock, Cayman Rocks eller South Marianne. Ave Maria är en annan dykplats värd ett besök känt för sin branta väggar.

Vill du passa på at ta dykcertifikat finns flera dykcenter på ön.

Spela golf

På Praslin finns Seychellernas enda 18-håls bana så vill du spela golf är Praslin ön för dig. En mer vackert belägen golfbana är svårt att föreställa sig där den ligger omsluten av den frodiga grönskan och med helt otroliga utsiktsplatser. Här spelar du i din egen takt utan tidspress.

https://cathinkaingman.se/algarve/Seychellerna Praslin, Saker att göra på Praslin

Självklart hjälper vi dig gärna med utflykter och hyrbil.

Foto: Cathinka Ingman, Algarve