För många som kommer till Seychellerna och besöker de tre största bebodda öarna Mahe, Praslin & La Digue så faller La Digue ofta ut som favoriten. Av de tre öarna är La Digue minst och vad som bland annat gör ön väldigt mysig är att biltrafiken är ytterst begränsad. På La Digue tar du dig främst fram med cykel. Att du dessutom hittar helt fantastiskt vackra stränder på La Digue är inte heller någon nackdel, sol & bad är trots allt den främsta anledningen för de allra flesta när de besöker Seychellerna. Men vad finns det att göra på La Digue förutom sol & bad? Förvånansvärt mycket! Här kommer tips på några av våra favoriter bland aktiviteterna på La Digue

Läs mer: Saker att göra på Mahe


Läs mer: Våra resor till Seychellerna

Cykla på La Digue

Att hyra cykel på ön och cykla omkring är näst intill ett måste för att riktigt känna in La Digue’s speciella atmosfär. Du kan inte ta dig runt ön på cykel för på västra sidan finns ingen väg. Om du börjar med att cykla nordväst passerar du flera stränder med de för Seychellerna så karakteristika rosa stenbumlingarna. Som gjort för en liten paus här och där. När du nästan nått vägens slut så når du Chez Jules, perfekt för ett dricka eller matstopp.

Saker att göra på La Digue

Paddla i en genomskinlig kanot

Inne på L’Unions estate farms ägor hittar du Crystal Water Kayaks som bl.a. erbjuder kanotturen Robinson Crusoe. Crystal Water Kayaks drivs av Anis Jacob som har studerat marinbiologi. Här glider du fram i det kristallklara vattnet medan Anis berättar om livet under ytan, får se den berömda stranden Anse Source d’Argent från havet, gå i land på en riktig liten paradisstrand och som grädde på moset lära dig öppna en kokosnöt. En riktigt trevlig utflykt.

Saker att göra på La Digue

Besök L’Unions estate

Absolut främsta anledningen för ett besök är vad som sägs vara världens mest fotograferade strand Anse Source d’Argent men ägorna är även värda ett besök för att lära sig lite av La Digues historia och besök den gamla kyrkogården med de vita gravstenarna från de första bosättarna, den traditionella copra (bearbetade, torkade kärnan av kokosnöt) kvarnen och ugnen, vaniljodlingen eller det ursprungliga plantagehuset.

Saker att göra på La Digue

Vandra längs de västra stränderna Grand Anse, Petit Anse & Anse Cocos

Ta cykeln och cykla genom den tropiska skogen så långt sydväst du kan komma. Parkera cykeln vid restauranten Loutier Coco och vandra ut på den magnifika, mer vilda stranden Grand Anse. Håll vänster och vik av inåt land vid de två stora stenarna och vandra vidare längs stigen.  Följ bara stigen så når du nästa strand Petit Anse. Här blir det glesare med människor på stranden. Några skydd mot solen är uppförda av palmblad och en kille har byggt ett litet stånd där han säljer kokosnötter. Bakom den lilla serveringen fortsätter stigen till den minsta stranden längst bort, Anse Cocos. Missa inte att gå allra längst bort till den vackra lilla lagunen.

Saker att göra på La Digue

Bestig La Digue ’s högsta punkt

Knata upp på La Digues högsta punkt som bjuder på vacker utsikt över Praslin & Mahe. Ta en kaffe på Snack Bellevue (eller ät middag) medan du njuter av solnedgången.

Ät på någon, eller alla, La Digue’s Take aways

Seychellerna har rykte om sig att vara en riktig lyxdestination med priser därefter men du kan faktiskt leva helt klart prisvärt även här. Allra lättast är det på La Digue där de lokala Take Away restaurangerna ligger tätt. Här får du en rejäl måltid i forma av en curry eller friterad kyckling för mellan €5-7. Gott är det också och de flesta erbjuder, namnet till trots, sittplatser.

Saker att göra på La Digue

Surfa på La Digue

Seychellerna är kanske inte direkt känt för att vara en surfdestination men den bästa platsen för surfing på Seychellerna är stranden Grand Anse på La Digue. Möjlighet till att hyra bräda och/eller ta lektioner finns.

Saker att göra på La Digue

Så vad väntar du på, en resa till La digue är en resa till paradiset! Läs mer om alla våra resor till Seychellerna här.