Att det finns massor av sagolikt vackra stränder på Seychellerna har knappast gått någon av er förbi. Det finns få destinationer som är så förknippade med paradis och romantik som denna. Men att det även finns massor annat att göra och se är kanske inte lika känt. I en serie här på vår reseblogg kommer vi därför guida er till ett urval av saker att göra på Seychellerna. Vi börjar med huvudön, Mahè.

Läs mer om våra resor till Seychellerna

Besök Victoria – Seychellernas huvudstad

Victoria är världens minsta huvudstad. Den vinner kanske inte klassen som världens charmigaste men är väl värd en förmiddag. Besök den lilla marknaden Sir Selwyn Clarke Market, det hinduiska templet med det helt omöjliga namnet Arul Mihu Navasakthi Vinyagar Hindu Temple & lilla Big Ben. Och varför inte passa på att få en dos historia på det tämligen nyöppnade Natural History Museum. De finns ett par caféer i staden och turen avslutas med fördel med lunch på anrika Marie Antoinette.

Saker att göra på Seychellerna, besök Victoria

Hyr bil och åk runt Mahé

Hyr bil eller om ni inte vill hyra bil går det bra att ta lokalbussen. Hur som ett måste om ni tillbringar några dagar på Mahé. Det finns så många vackra stränder att stoppa ner era nakna tår i och vägarna som snirklar över ön bjuder verkligen på vackra omgivningar. Särskilt den väldigt kuperade och slingrande Sans Soucis Rd. Vägarna är smala, mycket kuperade och slingrande. Dessutom råder vänstertrafik. Liten automatväxlad bil rekommenderas därför varmt.

Saker att göra på Seychellerna, utsiktsplats

Ska ni bara köra en väg, kör Sans Soucis Rd

Den vindlande vägen som går tvärs över Mahé från Victoria till Port Gaud genom Morne Nationalpark. Här passerar ni flera vandringsleder och ruinerna från en gammal missionsstation där utsikten är den främsta anledningen till ett stopp. Längs vägen ligger även Seychellernas lilla tefabrik med plantage. Här kan ni få både guidad visning eller så kan ni välja att gå runt själva. Möjlighet att köpa te finns också. På västra kusten når ni Anse L´Islette. En av Seychellernas riktigt vackra stränder och där ni kan ta båt ut till den lilla ön. I närheten hittar ni även vattenfallet Sauzier som kan besökas (entréavgift).

Saker att göra på Seychellerna, Port Glaud

Alla dessa saker att göra på Seychellerna – Upptäck Takamaka romdestilleri

Ett familjeföretag, det första och enda romdestilleriet på Seychellerna, Takamaka. Destilleriet är inhyst på den gamla kryddplantagen La Plaine St. Andre strax söder om flygplatsen. Det är öppet för besökare och två gånger om dagen har de guidade visningar som avslutas med romprovning. I huvudbyggnaden finns även en restaurang som serverar riktigt god mat i det lite dyrare segmentet.

Saker att göra på Seychellerna, Takakmaka romdestilleri

Kryssa mellan Seychellernas öar

Varför inte passa på att kryssa genom Seychellernas fantastiska övärld! I våra kryssningsresor med Variety Cruises får ni möjlighet att upptäcka de lite mindre öarna som St Anne, Curieuse, St Pierre och många fler.

Kryssa på Seychellerna

Ta en dags tur till de närbelägna öarna La Digue eller Praslin

Vi förespråkar lite längre besök både till Praslin & La Digue men om ni bara vill bo på Mahé är det fullt möjligt att göra dagsutflykter till de båda mindre öarna. Båten går från Victoria och tar en dryg timme enkel väg. La Digue upptäcks enkelt från cykel medan på Praslin bör ni hyra bil om ni bara ska vara där över dagen.

Vandra i Morne Nationalpark

Det finns många olika vandringar i Morne av både olika längd och svårighetsgrad. Längs Sans Soucis Rd når ni flera av dem, som Morne Blanc Trail, den lite enklare Salazie Trail eller Copolia Trail. Starterna ligger i direkt anslutning till vägen men det finns inga direkta parkeringar så håll utkik efter ställen där bilen åtminstone kan köras lite åt sidan. Från Beau Vallon kan ni vandra till stranden Anse Major. Om ni ska ut och vandra, tänk på att det är oerhört varmt så gå upp tidigt på morgonen och ta med rejält med vatten! 

Saker att göra på Seychellerna, Mahe, Vandra

Som sagt ni behöver inte ligga på latsidan bara för att ni besöker paradiset, det finns massor av saker att göra på Seychellerna. Och vad ni än hittar på är det aldrig långt till en strand för ett svalkande bad. Vi hjälper er självklart gärna med att boka utflykter. Massor mer information om Seychellerna kan ni läsa i vår reseguide Seychellernaresor.