Upptäck Seychellernas ö-värld med Variety Cruises! Kryssa mellan paradisöarna i Seychellernas ljuvliga skärgård. Ni gör strandhugg på förtjusande öar, badar i kristallklart vatten, upptäcker den fantastiska undervattensvärlden och utforskar Seychellernas unika flora och fauna.

Flyget sker på natten och ni anländer huvudstaden Mahé tidigt nästföljande morgon. Ni har sedan gott om tid innan ni skall kasta loss med fartyget Pegasos som är en yacht av katamarantyp och som endast har 21 hytter med plats för max 44 gäster vilket ger en känsla av exklusivitet. Maten håller hög kvalitet, ofta med lokala smaker och influenser och atmosfären ombord är personlig och trivsam.

Antal nätter kryssning: 7

Fartyg: M/Y Pegasos

Avresedatum kryssning: Lördagar

Dag 1: Mahé Inter Island Quay – St Anne Island
Avresa från hamnen ca kl 15.00. Väl ombord blir ni välkomnade med en drink och får en genomgång av resan innan ni kastar loss och seglar mot ert första stopp som är St Anne Island. Det är bara att koppla av och låta Indiska Oceanens ljumma vindar smeka själen.

Dag 2: St Anne Island – Curieuse
Nästföljande morgon lämnar ni St Anne och seglar vidare mot Curieuse. Den här obebodda ön är hem till många landsköldpaddor som är något av Seychellernas signum. En vandring över ön tar er genom mangroveskogar och sedan tillbaka till stranden för en barbequelunch. På eftermiddagen ges det tid att bada och njuta av stranden!

Dag 3: Curieuse – Cousin Island – Anse Lazio
På morgonen reser ni vidare till Cousin Island, en ö som är känd för sitt rika fågelliv, en kvarts miljon fåglar häckar på ön. Efter lunch går färden vidare till Anse Lazio, många gånger utsedd till en av världens vackraste stränder. Spektakulära vyer, kritvit sand och turkosgrönt vatten som inbjuder till bad, snorkling och dykning är det som väntar på Anse Lazio.

Dag 4: Anse Lazio – Aride – St Pierre – Baie St Anne, Praslin
Dagens första stopp är Aride och utflykten hit tar er till öns högsta punkt där ni har en magnifik utsikt över hela ön. Innan lunch reser ni vidare till St Pierre Island för ett 3-timmars stopp för lunch, snorkling och bad. Vid solnedgången lämnar ni St Pierre och seglar till ön Baie St Anne på Praslin.

Dag 5: Baie St Anne, Praslin – Felicite – La Digue
På förmiddagen erbjuds en tur till Vallée de Mai för de som önskar. På eftermiddagen seglar ni vidare till den obebodda ön Félicité eller Grand Soeur för bad, snorkling eller dykning. På kvällen seglar ni vidare till La Digue som har en hamn med en bedårande utsikt.

Dag 6: La Digue – Moyenne Island
På förmiddagen erbjuds en halvdagsutflykt på La Digue, en av Seychellernas vackraste och mest fotograferade öar. Här får ni tillfälle att tillbringa tid på den ljuvliga stranden Anse Source d’ Argent, där finns några av Seychellernas mest spektakulära stenformationer som har blivit ett kännetecken för ön! Innan ni seglar vidare till Moyenne Island besöker ni huvudbyn på La Digue, La Passe, och kanske hittar ni några lokala souvenirer att ta med hem.

Dag 7: Moyenne Island – Mahé, Inter Island Quay
En kort guidad tur tar er runt ön och ni stannar för att grilla och bada! Här är resans sista tillfälle för er att snorkla, så passa på! På kvällen når vi återigen Mahés hamn. På kvällen säger kaptenen tack och adjö med en stor festlig middag med gott om mat, livemusik och dans!

Dag 8: Mahé
Kryssningen har nått sitt slut och ni checkar ut kl 09.00 på morgonen. Om er resa slutar här så ordnar vi transfer till flygplatsen. Vi rekommenderar dock att ni passar på att besöka någon av Seychellernas många paradisöar när ni ändå är på plats. Den här kryssningen kan med fördel kombineras med några nätter på huvudön Mahé. Prisexempel vid förlängning av resan med 3 nätter med boende på Coral Strand, från 6 000 kr per person i dubbelrum inklusive halvpension. Kontakta oss med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Läs mer om våra resor till Seychellerna.
Läs mer om Seychellerna här.

Är du intresserad av en aktiv semester på Seychellerna? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Seychellerna.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Seychellerna tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Transfer från flygplatsen till kryssningsfartyget tur och retur
- 7 nätter i Cabin B, dubbelhytt med privat badrum och a/c
- Helpension (frukostbuffé, lunch och middag) samt kaffe, te och dricksvatten
- Fiske- och snorklingsutrustning
- Engelsktalande personal och guider

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar hytt samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej:
Alkoholhaltiga drycker, läsk och övrig dryck
Landbaserade utflykter och inträdesavgifter i nationalparker
Wi-Fi (finns mot extra kostnad)
Dricks till personal och guider

Obs, en lokal miljöskatt om 25 – 100 rupier per person och natt (ca 20 – 80SEK) betalas på plats. Gäller samtliga boenden på Seychellerna för resenärer från 12 år.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-07-12 - 2024-08-15 50 500 kr
Förfrågan 2024-08-16 - 2024-10-31 56 300 kr