Det var FANTASTISKT!!!!!!!!!!!!  

Visst var det tufft vissa dagar när man hade typ 12-14 timmar i trucken, men det glömdes bort till dagen efter för det var så mkt man upplevde och såg! Vi hade ju tur också och hamnade i så bra grupper, så vi stortrivdes  

Japp!!! Vi fick träffa gorillorna, visserligen efter en vandring på nästan 6 timmar dit, men va fasen, det var det värt!

Min moster och jag är supernöjda med upplägget! Allting klaffade och det var så jäkla bra fixat att vi fick en liten vilodag o lyx lite då o då mellan de olika äventyren (tex en natt på hotell efter Serengeti innan flyget till Uganda) osv.

Easy Travel (med Herbert o Tito som guide o kock), ja vad kan man säga, att bli så väl omhändertagna som vi blev och såna upplevelser vi har haft, det går inte att beskriva. Musaddiq är ett proffs ut i fingerspetsarna när det gäller service! Det som även förgyllde var såna detaljer som att Herbert såg till att vi fick ?min? tältplats från förra året (både i Serengeti o vid kratern) Små lektioner vid middagarna (vansinnigt god mat så vi la på oss ett par kilo!!) i swahili osv.

Fick dessutom lite ?vip?-behandling även av de andra guiderna då många kände igen mig från min förra resa  

När det gäller Nomad, vi fegade ur lite och uppgraderade även sista delen? Efter en vecka i tält o med de fysiska ansträngningar som krävdes, så kände vi att det var nödvändigt   Men det gick himla bra.

Höjdpunkterna;

Bara att landa o gå ur planet! Att försöka förstå att vi faktiskt var på plats o skulle göra denna trippen!

Okavango Deltat. Helt klart! Hela upplevelsen och underbara och roliga guider. I och med att det var lågsäsong så var vi bara 4 st. där, vilket gjorde att vi fick vara med om lite mer. Picknick i solnedgången med öl o champagne mitt ute i deltat, hemma-hos- besök hos en av guiderna i byn osv  

Nata lodgen var ju fantastisk om man ser till boendet. Chobe sunset game-cruise? säger bara WOW!

Victoria Falls var otroligt mäktigt och även om jag är extremt höjdrädd var det inga problem, för man liksom glömde bort att vara rädd inför åsynen av det.

Sen var vi på lion walk där också, så både jag och moster grinade som några småungar när vi fick klappa, röra och gå med ett par lejon. Lipade gjorde vi ju förresten ganska ofta under resan för vi var så tagna och så lyckliga att det inte gick att hålla inombords   Det här är ju något som vi bara har drömt om att få göra innan (fick ju visserligen en liten försmak förra året, men ändå..) och när du väl står där mitt i upplevelsen… Jösses.

South Luangwa är definitivt ett ställe som jag skulle vilja komma tillbaka till! Först och främst pga parken, men även till Wildlife Camp pga. människorna som driver det och arbetar där! (Första leoparden såg vi där! Den kom så nära att vi hade kunnat klappa den!!)

Det var härligt att få ett par dagar vid Kande Beach

, det är ganska tufft att åka trucken på afrikanska vägar?

Serengeti och Ngorongoro… Det kändes som att jag kom hem. Även denna gången hade jag en fantastisk tur! 56 lejon, 9 leoparder, 7 geparder, 6 svarta noshörningar,  serveral cat osv osv Migration, små elefantungar som leker på vägen 4 meter ifrån oss? När vi lämnade Serengeti (med tungt hjärta) så grät både jag o moster av sorg denna gången. Och hon förstod varför jag tjatat om Serengeti o Easy Travel/Herbert hela tiden, hon håller med mig i allt nu vad jag sagt innan  

Uganda och Gorillorna.. Det var en stor stund när vi äntligen fick se dem. Att få se dem i verkligheten och i deras naturliga miljö, det går inte att beskriva. Det är en upplevelse som jag alltid kommer att bära med mig i hjärtat  

En häftig sak var att efter hiken, när vi satt o vilade framför vår stuga, kom det en äldre man förbi som vi började prata med. Det visade sig att han hade arbetat lite med Dianne Fossey 1972 och sett gorillorna då! Så vi åt middag med honom sen och fick en fantastisk pratstund!

Zanzibar, Langi Langi motsvarade definitivt förväntningarna som jag hade! Maten var superb! Precis lagom lyxigt och man kände sig hemma där  

Älskar naturen och stranden, men trivdes inte fullt lika bra med människorna. Ganska aggressiva försäljare på stranden (Nungwi) och flera män som ville bli din vän. Flygplatsen där är under all kritik när det gäller logistik och effiktivitet.. Japp, jag vet T.I.A, men det var stor skillnad från alla andra ställen som vi besökte. Men som sagt LangiLangi var fantastiskt! Lite missöden, men de löste det snabbt och var kanon  

Hoppsan!! Blev visst en jättelång text!! Men vad jag EGENTLIGEN då ville säga med det här mailet är TACK! Tack som fan för all hjälp och för att ni sydde ihop en sån fantastisk resa till oss! Vi kunde inte ha fått en bättre upplevelse!!

Hilsen / Johanna