Denna kryssning med Variety Voyager tar dig till ögruppen Grenadinerna, belägen mellan St Vincent i norr och Grenada i söder. För många är Grenadinerna det närmaste man kan komma paradiset. Grenadinerna består av ett 30-tal öar och är ett mycket populärt resmål för seglare, snorklare och soldyrkare. Den norra delen tillhör St Vincent och Grenadinerna och den södra delen tillhör Grenada. Resan kan med fördel förlängas med några dagar på Barbados eller någon annan närliggande ö.

En kryssning med Variety Cruises är en upplevelse mellan en konventionell kryssning och privat segling.

Rutt: Barbados, Martinique, St Lucia, Grenada, Tobago Cays/Union Island, Mayrau, Bequia, Barbados

Antal nätter: 7

Fartyg: M/Y Variety Voyager

Avresedatum 2019: december 7, 14, 21 och 28

Avresedatum 2020: mars 21

 

Dag 1: lördag. Barbados
Ombordstigningen börjar kl 16.00 och kan ske ända fram till midnatt. Middag ombord och avfärd på natten till Martinique.
Övernattning sker till havs, på väg till Martinique.

Dag 2: söndag. Martinique
Du anländer till Martinique mitt på dagen med ett stopp på vägen för dopp i det ljumma Karibiska havet. Dagens utflykt avgår tidigt på eftermiddagen till huvudstaden Fort-de-France. En härlig, bubblande stad med kreolsk kultur med de vulkaniska topparna som bakgrundsbild. Det finns tid för ytterligare en valfri utflykt på eftermiddagen.
Övernattning i hamnen.

Dag 3: måndag. St Lucia
Tidig avfärd mot St Lucia, en ö känd för de ikoniska tvillingbergstopparna ”The Pitons” som har skapats av vulkanisk lava och som sträcker sig majestätiskt 800 meter över havet. På förmiddagens utflykt har du tillfälle att beundra dessa toppar och ta del av den skönhet och grönska som har gjort St Lucia så populär. Efter lunch har du möjlighet att besöka regnskogen och åka zipline eller besöka huvudstaden Castries och den färgstarka marknaden.
Övernattning till havs.

Dag 4: tisdag. Grenada
Tidig ankomst till Grenada och dess huvudstad St George´s, känd för att vara en av de bildskönaste städerna i Karibien. Valfri utflykt på Grenada på förmiddagen. På eftermiddagen kan du strosa runt och upptäcka St George´s på egen hand. Staden ligger vackert omsluten av berg, ta en promenad genom smala gator och beundra färgglada koloniala byggnader, besök gärna Fort George där du har en panoramavy över staden och hamnen och titta gärna in på någon av de gamla kyrkor som finns.
Övernattning till havs.

Dag 5: onsdag. Tobago Cays och Union Island
Du anländer till Tobago Cays tidigt på morgonen. Tobago Cays är ett koppel av obebodda öar och holmar sydöst om ön Canouan. Det här området är känt för att ha Karibiens finaste korallrev, öde vita sandstränder och den bästa snorklingen i Karibien. Ni kryssar sedan vidare till Union Island, den sydligaste av St Vincents Grenadiner. Mt. Parnassus, berget som reser sig 400 meter över havet, är öns högsta punkt och ger en härlig utsikt över öarna i Grenadinerna.Den här dagen får du möjlighet att bada och snorkla i ett av de absolut ljuvligaste vatten som finns i Karibien.
Övernattning till havs.

Dag 6: torsdag. Mayreau
Mayreau är den minsta av de bebodda öarna och har två bedårande stränder. Här får du en hel dag för sol, bad och snorkling.
Övernattning till havs.

Dag 7: fredag. Bequia
Ankomst till Bequia tidigt på morgonen. Bequia är den största av St Vincents Grenadiner, belägen dryga milen söder om St Vincent. Port Elizabeth är den största orten. Bequia är känt för sina skickliga båtbyggare och för valfångst som idag snarare är en rituell händelse. Bequia är omgärdad av härliga stränder och idag får ni uppleva ett par av dem följt av en barbequelunch. På eftermiddagen upptäcker du Port Elizabeth på egen hand, missa inte de lokala hantverken och den färgstarka marknaden.
Övernattning till havs på väg till Barbados.

Dag 8: lördag. Barbados
Ankomst Barbados, frukost och avstigning cirka kl 09.00. Om din resa slutar här så ordnar vi transfer till flygplatsen. Den här kryssningen kan med fördel kombineras med några nätter på Barbados eller någon annan karibisk ö. Prisexempel vid förlängning av resan med 4 nätter med boende på Butterfly Beach Hotel, från 2 500 kronor per person i lägenhet.

Kontakta oss med dina önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Läs mer om Barbados.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Barbados tur och retur
- Transfer från flygplatsen till kryssningsfartyget tur och retur
- 7 nätter i dubbelhytt med privat badrum och a/c
- Helpension (frukostbuffé, lunch och middag) samt kaffe, te och dricksvatten
- Lån av fiske- och snorklingsutrustning
- Engelsktalande personal och guider

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar hytt samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej:
Alkoholhaltiga drycker, läsk och övrig dryck
Landbaserade utflykter och inträdesavgifter i nationalparker
Wi-Fi (finns mot extra kostnad)
Dricks till personal och guider

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran