Barbados är den ö i Västindien som är mest känd bland oss svenskar och en resa till Barbados bjuder dig på barfota chill, busigt nattliv, bekymmersfria dagar på stranden och bedårande landskap, allt förpackat i ett behändigt format. För Barbados är en ganska liten ö, bara ca 3*2 mil men ändå hittar du stränder utsedda till världens vackraste som Bottom Bay eller surfvågor i världsklass på östra sidan av ön eller den vilda sidan som den också kallas. För att inte tala om de närmare 1 000 rum-shops ön erbjuder.

Läs mer om våra Barbados resor

Vi på Afro-Caribbean Travel har anordnat resor till Barbados sedan 90-talet och vi kan vårt Barbados. Vi skräddarsyr resor utifrån dina önskemål och hjälper dig mer än gärna att sätta ihop just din drömresa till den lilla ödestinationen. Här bjuder vi på svar på de vanligaste frågorna från våra resenärer.

Kontakta oss så hjälper vi dig med din Barbados resa

Resa till Barbados, Bottom Bay Beach

Res till Barbados – så tar vi dig dit

Våra resor till Barbados går med flyg antingen via England (London eller Manchester) med flygbolaget Virgin Atlantic alternativt via Tyskland (Frankfurt) och då med flygbolaget Condor. Både Virgin Atlantic och Condor flyger på flera destinationer i Västindien vilket gör det enkelt att kombinera olika öar om så önskas. Mellan öarna tar vi dig med lokalt flygbolag eller båt.

Fun facts: På Barbados kan du dricka kranvattnet

Barbados väder – när är bästa tiden för att resa till Barbados?

Högsäsongen för resor till Barbados är december till april. Det är då det är som mest turister på ön och prisnivån därför högre. Vill du undvika de värsta turistströmmarna är november & maj också riktigt bra månader att resa till ön. Men Barbados har tämligen stabila temperaturer och regnet följs oftast snabbt av sol vilket gör det till en bra åretruntdestination. Barbados drabbas sällan av orkanstormarna som annars är vanligt förekommande i Västindien under juni-oktober men en och annan regnstorm kan passera under orkansäsongen. 

Barbados väder, vädertabell Barbados
Resa till Barbados, Barbados resa, Barbados vilda sida

Var ska du bo på Barbados?

Flest mindre medelklasshotell, ofta familjeägda, hittas på södra ön i området Christ Church. Här hittar du även två av våra mest bokade hotell Butterfly Beach Hotel & Coconut Court Hotel. I Christ Church hittar du även bar- och restauranggatan St Lawrence Gap som erbjuder ett stort urval av restauranger & barer. Om du är känslig för livliga sena kvällar bör du kanske välja att inte bo i dess absoluta närhet.Gillar du party är det här du ska bo.

Lite mer lyxiga hotell hittas på västra Barbados som även går under benämningen “Guldkusten”. Här finns bl.a. hotellet Sandy Lane som anses vara Barbados absolut lyxigast hotell där Rihanna har en femrumslägenhet (Rihanna är född på Barbados).

Fun facts: Tiger Woods & Elin Nordengren gifte sig på Barbados

Resa till Barbados, Barbados resa, Hastings, Christ Church
Resa till Barbados, Barbados resor, Pebble Beach

Vad vore semestern utan mat – vad & var äter du på Barbados?

Cou cou & flygfisk, roti, makaronipudding, cutters, fishcake, pudding & souse är några av de rätter du måste smaka när du är på Barbados. På ön finns ett stort urval av matställen i alla prisklasser från tjusigaste fine dining till lokal foodtruck.

En fredagskväll på fiskmarknaden i Oistins med nygrillad flygfisk, cou cou & makaronipudding är näst intill ett obligatorium under din Barbados vistelse. Vill du fira lördagen som en lokalbo tar du dig till Lemon Arbour och The Village Bar för att testa deras Pudding & sousse. Barbados bästa fishcakes hittar du på Hot Legandary Fishcakes. Besök Cuz’s Fish Shack för en god cutter. För fine dining och mer uppklätt rekommenderas The Tide och The Cliff. Är du ute efter en budgetmåltid uppsök en av öns mer än tusen små rum-shacks. Här serveras lokal husmanskost för några dollar och rommen serveras på flaska, ej glas.

Fler mattips hittar du här

Fun facts: Grapefrukten uppfanns här. Frukten är troligtvis en naturlig korsning mellan pomelo & apelsin.

Resa till Barbados, Barbados resa, Bridgetown
Resa till Barbados, Barbados resor, Oistins

En resa till Barbados kan fyllas med en mängd aktiviteter

Om du tillhör den rastlösa sorten behöver du inte vara orolig för att din semester på Barbados ska bli långtråkig. Ön erbjuder en mängd aktiviteter. Omgärdad av hav som Barbados är så finns alla vattenaktiviteter du kan tänka dig form av snorkling, dykning, surfing av alla de slag, fiske eller varför inte ta en tur i en ubåt. Är du mer av en landkrabba kan du vandra, besöka den botaniska trädgården, shoppa i Bridgetown, besöka det trevliga museet i Speyside… Eller varför inte ta del av Barbados romhistoria på något av de romdestillerier som finns att besöka.

Läs mer om aktiviteter på Barbados

Fun facts: Läskunnigheten är 99,7, vilket är den tredje högsta i världen.

Resa till Barbados, Barbados resor,, Silver Sands kite surfing barbados

Ta sig runt Barbados

Det är enkelt att ta sig runt på Barbados vare sig du väljer lokala färdmedel eller väljer att hyra bil med eller utan chaufför.

Buss eller minibuss: Det finns två bussbolag på ön, de statliga blå bussarna och de privata gula bussarna. Du hittar ingen tidtabell, bussen kommer när den kommer men går med någorlunda jämna avgångar från busshållsplatserna. Minibussarna har också fasta turer men dessa kan du vinka till dig var som längs vägen. Priset ligger på några dollar per tur.

Taxi: Att åka taxi är förhållandevis dyrt men konkurrensen mellan förarna är stenhård så är du en god förhandlare kan du förhandla till dig ett bra pris.

Hyrbil: Med sin litenhet lämpar sig Barbados ypperligt för att hyra bil. Ett särskilt temporärt körkortstillstånd krävs men det ordnar hyrbilsfirman. Det är dåligt skyltat på ön så räkna med att köra fel, se det som ett äventyr! Vänstertrafik råder. Vill du inte köra själv finns möjlighet att istället hyra bil med chaufför.

Utflykter: Vill du göra det enkelt för dig bokar du istället in dig på en av alla de utflykter som finns. Vi hjälper dig gärna med detta.

Mer landsfakta om Barbados kan du läsa här

Resa till Barbados, Carlisle Bay Bridgetown Barbados

Kontakta oss gärna så hjälper vi dig med din Barbados resa!


Topp