Barbados

Vi skräddarsyr er drömresa utifrån era önskemål!

En resa till Barbados eller Lilla England som ön också kallas, lockar inte bara med palmkantade stränder utan också med nationalrätten flying fish, ett rikt nöjesliv och de många hål-i-väggen-barerna, kallade för rum shops.

 • En resa till Barbados lockar med  härligt klimat, vänliga människor, en lugn livsrytm och toner från reggae och calypso.  Barbados är för oss svenskar den mest kända ön i den karibiska ö-världen. Kombinationen av ett härligt strandliv, ett bra utbud av nöjen och en bra variation på utflykter har gjort ön till en populär destination.

  Med mer än 50 stränder är kusterna kantade av underbart vita, lena stränder och i havet kan man snorkla, dyka och simma med sköldpaddor. En Barbados resa kan självklart även ägnas åt alla andra vattenaktiviteter ni kan tänkas komma på, till och med en tur i en ubåt. På Barbados västra sidan finns även ett betydligt vildare hav som är ett favorittillhåll för surfare. 

  Barbados tros vara rommens födelseö och en populär aktivitet för barbadosbesökaren är att besöka något av öns tre romdestillerier. Vill ni testa lite lokal bajanmat på er Barbados resa rekommenderar vi er att prova Cou cou, flygfisk, roti & deras fiskkakor.

  En Barbadosresa är ett bra val både för den som söker såväl sol och bad som aktiviteter.

  Läs mer om Barbados i vår Barbadosguide

  resa till Barbados, accra beach

   

  När är bästa tiden för en resa till Barbados?

  Det är behagligt varmt året runt, med lite svalkande bris. Medeltemperaturen ligger mellan 25-28 C, det genomsnittliga antalet soldagar per år är 342.

  Regnsäsongen råder mellan juni-december, då är det varmare och fuktigare, regnet kommer oftast i form av häftiga skurar nattetid/förmiddag. Dessa brukar dock vara korta och det blir snabbt torrt igen.

  Saker att se och göra under er Barbados resa

  Här nedan följer ett litet urval av vad ni kan hitta på när ni reser till Barbados:

  Barbados kuster kantas av långa, vita sandstränder där man kan avnjuta lata dagar. Bäst är att bada på den karibiska sidan då Atlantsidan är mer ström, och lämpar sig utmärkt för windsurfare.

  Ta en båttur

  Ta en båttur till havs och simma med sköldpaddor, snorkla eller dyk över rev, ta en båtutflykt med piratskeppet Jolly Roger där man bjuds på barbeque och party. 

  Hyr en bil och kör runt Barbados

  Med sina 2*3 mil är Barbados ypperligt för en roadtrip. Bil går utmärkt att hyra för den som vill ta sig runt på egen hand, det råder vänstertrafik på ön. Man kan också hyra en taxichaufför som tar en runt på en ö-tur. 

  Besök Barbados huvudstad Bridgetown

  Huvudstaden Bridgetown är väl värd ett besök, ta en lunch på någon av de mysiga restaurangerna vid den lilla hamnen eller gå på shoppingtur. Man kan också besöka ett romdestilleri, de kända romsorterna Mount Gay och Cockspur produceras på Barbados.

  resa till barbados

  Besök Harrison´s Cave

  Harrison´s Cave är en fantastisk droppstensgrotta som inte bör missas! Ett eldrivet tåg tar dig djupt in i grottans olika salar och djup, man passerar små sjöar och fantastiska scenerier utspelar sig framför ögonen.

  Och mycket, mycket mer

  Forna plantageägarhus, sockerrörsfält, ubåten Atlantis, Flower Forest och mycket annat finns att se på Barbados, för att inte tala om Graeme Hall Nature Sanctuary som är ett bevarat mangroveträsk på ön. Här tittar man på papegojor, flamingos och andra fåglar och njuter av naturens stillhet.

  För den nöjeslystne finns mycket att välja på, St Lawrence Gap är ett område som har många restauranger, barer och klubbar.

  Crop Over – karneval i skördetid

  Om ni reser till Barbados i månadsskiftet juli/augusti får ni inte missa Coop Over. Varje år den första måndagen i augusti är det karneval (Crop Over) på Barbados. Den firas med karnevalsparader i Bridgetown, då tusentals dansande och partysugna människor intar stadens gator. Färgsprakande karnevalskostymer, pulserande soca- och calypsomusik strömmar ur högtalarna och feststämningen är hög!

  resa till Barbados, crop over

  Fakta om Barbados

  Barbados Geografi

  Barbados ligger i södra delen av Västindien och är den östligaste ön i det västindiska pärlbandet av öar. Ön är 34 km lång och 24 km bred och ligger ca 320 km nordost om Trinidad. Barbados är ganska platt på den södra och mellersta delen, medan den norra bjuder på några toppar och mer kulligt landskap. Atlantsidan är vild och vacker med fina klippformationer och dyningar som rullar in mot kusten. Huvudstaden heter Bridgetown.

  resa till Barbados, barbados flagga

  Befolkningen på Barbados

  Barbados har drygt 250.000 invånare, varav ca 70 % är svarta slavättlingar som härstammar från de slavar som infördes till sockerplantagerna under 1600- och 1700-talen. Resterande 30 % är en blandning av invandrare från USA, Kanada och Mellanöstern.

  Språk

  Engelska är det officiella språket, dock med en stark lokal dialekt.

  Valuta

  Valutan heter Barbados dollar (BBD) och är knuten till USD. Bankkort fungerar utmärkt, det finns även ATM:s att ta ut kontanter i. Det går även att betala med USD på många ställen. För aktuell växelkurs hänvisar vi till FOREX

  Prisnivå

  Lunch från 75 kr, middag från 150-200 kr, öl ca 15 kr, ett glas vin ca 40 kr. Lokal bajansk mat är billigare, såsom doubles ca 15 kr (en sorts pitabröd med kikärtsröra, populärt att äta till frukost), buffé med kyckling, potatis mm ca 45 kr.

  Tidsskillnad

  -5 timmar på vintern, -6 timmar på sommaren

  Visum

  För mer information angående visum hänvisar vi till Comet Consular Service

  El

  110 volt

  Läs mer om att resa till Barbados i vår reseguide 


Topp