Är du lite sugen på att resa till Barbados men är orolig för att det ska bli för mycket av det goda? För mycket sand mellan tårna, salt i håret och soliga strålar? Ingen fara, det finns massor av trevliga saker att göra på Barbados när (om?) rastlösheten sätter in.

Vattenaktiviteter

Om du fortfarande vill hålla dig nära stranden kan du testa några av alla de vattenaktiviter som erbjuds på Barbados. Ta surflektioner (kite, vind eller vanlig) eller dra ut på djuphavsfiske. Följ med på en båttur; kanske en segeltur på en katamaran, med piratskeppet Jolly Roger eller varför inte med ubåten Atlantis? För den riktigt äventyrslystne finns även jetblade. Eller varför inte en dyk- eller snorklingsutflykt.

resa till barbados, barbados resa, kitesurfung, saker att göra på Barbados

Alla dessa marknader

Om du inte är ett vattendjur eller bara vill insupa mer av den lokala atmosfären rekommenderar vi att besöka några av Barbados alla marknader.  Dagligen finns fiskmarknaderna i Bridgetown, Oistins, Speightstown, Six Men´s Bay och Paynes Bay. För lite av varje (frukt och grönt, kött och hantverk) rekommenderas den stora marknaden Cheapside. På lördagar kan du även besöka den populära Farmers Market i Brighton eller den lite mindre i Hastings.

resa till barbados, barbados resa, cheapside, saker att göra på Barbados resa till barbados, barbados resa, fishmarket resa till barbados, barbados resa, Hastings Farmers market resa till barbados, barbados resa, marknad

Hyr bil och upptäck Barbados

Med sin behagliga storlek, Barbados är 34 km långt och 24 km brett, är ön utmärkt att upptäcka med hyrbil. Det är lätt att hyra bil på ön och det finns flera hyrbilsföretag. För att få hyra bil krävs ett temporärt körtillstånd men det hjälper hyrbilsföretaget till att fixa. Tänk bara på att det är vänstertrafik och att vägarna är smala. Att de dessutom är i tämligen dåligt skick gör att det tar längre att ta sig från A till B än man kanske tror.

Det finns mycket att upptäcka runt ön. Som alla Barbados ca 50 stränder eller naturfenomenet Harrison´s Cave. För dig som gillar utsiktsplatser kan Cherry Tree Hill i norr och St Johns Church i söder rekommenderas.

resa till barbados, barbados resa, roadtrip resa till barbadso, granne beach, saker att göra på Barbados resa till barbados, barbados resa, batsheba resa till barbados, barbados resa, cherry tree hill

Utforska rommens historia och smaker

Visste du att man tror att rommen har sitt ursprung på Barbados? Åtminstone i sin destillerade form.  Rommen tillverkas av en biprodukt i sockerindustrin, melass. Äldsta romtillverkaren på Barbados är Mount Gay som har tillverkat rom sedan 1703. Du kan besöka Mount Gay Rum Distillery (turen innehåller även romprovning), St Nicholas Abbey (där du besöker plantagens huvudbyggnad, Foursquare Rum Factory & Heritage Park och West Indies Rum Distillery.

Vill du bara dricka rom så finns ca 1 500 små rum shops på ön som serverar ett stort urval av rom (och även ofta serverar lite mat). Håll utkik efter en kyrka så hittar du i stort sett alltid en rum shop som granne.

resa till barbados, barbados resa, Mount guy resa till barbados, saker att göra på Barbados

Fredagskväll i Oistins – en institution

En fredagkväll hos Pat’s eller någon av alla de andra små restaurangstånden i Oistins är näst intill ett måste och nog få som missar under sin Barbados resa. Intill fiskmarknaden har det vuxit upp en restaurangmarknad med många små restauranger som serverar färsk grillad fisk. Det finns även en liten hantverks-/souvenirmarknad för den som känner behovet att handla lite. I Oistins samlas lokalbefolkning och turister i en härlig mix för en glad fredagkväll. Mat serveras direkt från någon av alla grillar och musiken flödar. Skön stämning.

resa till barbados, barbados resa, oistins resa till barbados, barbados resa, oistins resa till barbados, barbados resa, oistins resa till barbados, barbados resa, oistins, saker att göra på Barbados

Det här var bara ett litet urval av saker att göra på Barbados. Blev du nyfiken kan du läsa mer om våra resor till Barbados här men glöm inte att vi skräddarsyr helt utifrån dina önskemål! Fler tips inför din Barbadosresa kan du få i vår reseguide Barbadosresor.nu