Safari i Afrika är i vårt tycke ett fantastiskt sätt att tillbringa sin bröllopsresa! De oändliga vidderna, solnedgången, djurlivet, synintrycken, dofterna, smakerna; vad kan väl vara mer romantiskt. Med boenden som erbjuder lite extra får ni en resa ni aldrig glömmer. Resan består av fem nätters safari och fyra nätter på Zanzibar men kan självklart anpassas helt efter era egna önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige till Kilimanjaro.

Dag 2: Kilimajaro – Tarangire National Park
Er guide hämtar er vid ankomst till flygplatsen och ni kör mot Tarangire National Park. Tarangire är framförallt känd för sin stora elefantpopulation men där finns även en mängd andra djur som antiloper, giraffer, de stora kattdjuren och bufflar. Lunch serveras på Tarangire Sopa Lodge. Under eftermiddagen fortsätter ni er safari innan ni checkar in på ert boende för natten, Maweninga Camp.
Måltider: Lunch och middag
Övernattning: Maweninga Camp

Dag 3: Tarangire National Park – Manyara National Park
Innan ni lämnar Tarangire har ni möjlighet att göra en tidig walking safari. Turen är på mellan 1-2 timmar och måste bokas innan avresa. Färden går vidare till Manyara National Park för en hel dags safari. Manyara National Park är den minsta av Tanzanias norra parker men har en stor variation av djur såsom lejon, elefanter, giraffer med flera djur. Parken är oerhört vackert belägen omgiven av Rift Valley och sjön Manyara som har tusentals fåglar.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Bashay Rift Lodge

Dag 4: Karatu – Ngorongorokratern
Ni lämnar nu Bashay Rift Lodge för vidare färd mot Ngorongorokratern. Ngorongorokratern kallas ibland för Edens lustgård på jorden och smeknamnet är verkligen berättigat. På den gamla vulkanbottnen lever en mängd djur. Kratern har en diameter på två mil och kraterväggarna är runt 600 meter höga. Känslan är ibland overklig och man måste då och då påminna sig om att det här är på riktigt, inte en djurpark! Ni tillbringar hela dagen i kratern och har med er en picknicklunch som ni intar i parken. Alla stora afrikanska däggdjursarter lever där, inklusive noshörningen (dock inga giraffer).
Ni lämnar kratern och kör cirka en timme till ert hem för natten, Olduvai Camp. Där blir ni mötta av massajer som följer er på en cirka 20 minuter lång promenad till en närbelägen kopje där ni får beskåda en helt fantastisk solnedgång om vädret tillåter.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Olduvai Camp

Dag 5: Ngorongorokratern – Serengeti
Efter frukost åker ni från Olduvai och kör vidare mot Serengeti National Park och en hel dags safari. Lunchen intar ni i skuggan av ett akaciaträd på den magiskt vackra savannen. Serengeti täcker en yta av inte mindre än 14 000 km² och erbjuder bland mycket annat världens största koncentration av stora kattdjur (geparder, leoparder, lejon, vildkatter…). I Serengeti finner ni flera typer av landskap; de öppna savannlandskapen i söder, kullar och skog i väster, i öster savannen med kopjer och bushlandskapen i norr.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ronjo Camp

Dag 6: Serengeti
Hela dagen ägnas åt safari. Beroende på årstid och var djuren befinner sig har ni antingen med er picknicklunch eller åker tillbaka till campen för lunch.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ronjo Camp

Dag 7: Serengeti – Zanzibar
Passa på att göra en riktigt tidig morgonsafari så ni får uppleva savannen när den vaknar till liv, då kan ni få se och uppleva saker som inte sker dagtid. Åk sedan tillbaka till campen och ät er frukost i lugn och ro och bara försök ta in Serengetis ofantliga skönhet.
Guiden kör er sedan till den lilla flygplatsen Seronera där ett plan tar er, via Arusha, till Stone Town och Zanzibar. Vår lokala agent väntar på er och kör er till det ljuvliga The Palms där ni tillbringar några härliga dagar på stranden.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: The Palms

Dag 8-11: Zanzibar
The Palms är det perfekta stället att avnjuta Zanzibars fantastiska stränder. Med sina endast sex villor erbjuds personlig service och en intim känsla.
Måltider: All inclusive
Övernattning: The Palms

Dag 12: Hemresa
Nu har er bröllopsresa kommit till sitt slut och det är dags att fara hemåt. Transfer sker från hotellet till flygplatsen för vidare flyg hem.

Är du intresserad av en aktiv safari i Tanzania? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet i Tanzania.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Zanzibar tur och retur med stopp i Kilimanjaro
- Transfer från flygplatsen i Kilimanjaro till Maweninga Camp
- 6 dagar/5 nätter safariprogram enligt ovan
- Transfer från flygplatsen till The Palms tur och retur
- 5 nätter på The Palms i villa med all inclusive

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran