Fiske brukar ibland beskrivas som den perfekta mixen av harmoni och puls. Hur ska man då beskriva en semester på Seychellerna med två dagars fiskeäventyr?

Seychellerna  har fantastiska stränder, utrotningshotade jättesköldpaddor, unika fågelarter, regnskog och ett rikt marint liv. Mer än 40 % av ögruppen är naturreservat, både över och under vattenytan.

Vår fiskeresa bjuder på två sköna heldagar till havs med Billy’s Charter Seychelles. Första heldagsäventyret fiskar ni bonito, gulfenad tonfisk, wahoo (en sorts makrill) och dorado (sea bream) ifrån båten. Lagom till lunch lägger vi till och njuter sedan av vår fångst i en kreolinspirerad bbq på stranden. Eftermiddagen tillbringas i den vackra marina nationalparken Baie Ternay, där vi simmar och snorklar med färgglada korallrevsfiskar. Med lite tur kanske vi dessutom ser en havssköldpadda. Notera att ni också kan boka kortare fisketurer på 4 timmar.

Nästa fiskedag bjuder på ”Inshore fishing”.  Vår båt tar er 18 nautiska mil från Mahé för trollingfiske. Nu är vi beredda på tungt motstånd från stora bonitos, gulfenade tonfiskar, wahoos och dorados. Om vädret tillåter försöker vi oss också på jigging, där vi fångar fiskar som går mer på djupet, såsom välkända red snapper, grouper, jackfish och job fish. Med lite tur kanske vi också ser sailing fish. Lunchen äter vi ombord.

Fisket utgår från ön Mahé, som förutom sina stränder och oslagbara natur också ståtar med teplantager, en botanisk trädgård och ett romdestilleri.

Resan börjar med 5 nätter på Coral Strand som ligger på en av ön Mahés bästa stränder, Beau Vallon, med tillgång till systerhotellet femstjärniga Savoys alla faciliteter och restauranger. Nästföljande 4 nätter bor ni på hotell Coco de Mer på ön Praslin, känd för sina fantastiska stränder och nationalparken Vallée de Mai. Hotell Coco de Mer ligger på en liten strand och hotellet brukar alltid få höga betyg av våra gäster för sitt personliga bemötande och fantastiska service.

Under perioden november-januari kan ni uppleva hur sköldpaddorna kommer upp på stranden och lägger sina ägg. Även det en upplevelse att bära med sig länge!

Läs mer om Seychellerna här.

Är ni intresserade av en aktiv semester på Seychellerna? Se även vad vårt systerföretag Aktivresor har att erbjuda.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Seychellerna tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Transfers från/till flygplats, färjor och hotell
- 5 nätter på Coral Strand i standardrum med havsutsikt inklusive frukost
- 2 heldagar med sportfiske inklusive lunch enligt program
- Färja mellan Mahé och Praslin tur och retur
- 4 nätter på Coco de Mer i standardrum inklusive halvpension
- Fri transport till stranden Anze Lazio flera gånger i veckan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Observera att priset inkluderar två heldagars fiske och baseras på att man är fyra personer i sällskapet. Mot tillägg kan man självklart boka färre personer på båten. Notera att det också finns kortare fisketurer på 4 timmar. Kontakta oss för pris.

Obs, en lokal miljöskatt om 25 – 100 rupier per person och natt (ca 20 – 80SEK) betalas på plats. Gäller samtliga hotell på Seychellerna för resenärer från 12 år.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-02-01 - 2024-10-31 45 800 kr Gäller ej resor över påsk.