Med ett privat läge på sydvästra Praslin, Anse Boise de Rose, ligger Coco de Mer och erbjuder sina besökare de mest spektakulära solnedgångar.

Hotellet består av 40 rymliga och trevliga så kallade chalets, samtliga bestående av ett sovrum med sittgrupp och egen veranda/balkong. Här finns standardrum och superiorrum, där enda skillnaden är att superiorrummen ligger närmast stranden. Rummen i övrigt har samma faciliteter: luftkonditionering, telefon, radio, tv, värdeskåp och minibar. Badrummet har både dusch och badkar. Fri Wi-Fi i hotellets allmänna utrymmen.

Hotellet erbjuder också ett litet gym, bibliotek, pool, barnpool, spa (på systerhotellet Black Parrot), icke motordrivna vattenaktiviteter, minigolf och en guidad naturstig.

Förutom hotellets egen strand är området flankerat av flera små trevliga stränder dit ni antingen promenerar eller cyklar på hotellets cyklar. På grund av vindarna kan vattnet ibland innehålla mycket sjögräs (främst under perioden maj-oktober).

Har ni riktig tur och besöker Coco de Mer under perioden november-januari så kan ni få uppleva när sköldpaddorna kommer upp på stranden och lägger sina ägg. En upplevelse man bär med sig länge!

Hotellet erbjuder även fri busstransport flera gånger i veckan till stranden Anse Lazio som av många har utsetts till världens vackraste strand.

I hotellets lusthus ute på änden av en träpir har många brudpar knutit hymnens band. Här kan ni även sitta och beskåda helt fantastiska solnedgångar efter en ljuvlig dag på stranden.

Coco de Mer delar strand, reception och restaurang med sitt systerhotell Black Parrot, ett så kallat all suitehotell med åldersgräns på 14 år. Som gäst på Black Parrot har man tillträde till Coco de Mers faciliteter, men inte tvärtom.