Njut av en kryssning med Variety Cruises i Seychellernas fantastiska ö-värld. Ni gör strandhugg på förtjusande öar, badar i kristallklart vatten, upptäcker den fantastiska undervattensvärlden och utforskar Seychellernas unika flora och fauna. Efter kryssningen avslutar ni med 3 nätter på omtyckta hotellet Coco de Mer på ön Praslin.

Flyget sker på natten och ni anländer huvudstaden Mahé tidigt nästföljande morgon. Ni har sedan gott om tid innan ni skall kasta loss med fartyget Pegasos som är en yacht av katamarantyp och som endast har 21 hytter med plats för max 44 gäster vilket ger en känsla av exklusivitet. Maten håller hög kvalitet, ofta med lokala smaker och influenser och atmosfären ombord är personlig och trivsam.

Antal nätter kryssning: 4

Antal nätter hotell: 3

Fartyg: M/Y Pegasos

Avresedatum kryssning: Lördagar

 

Dag 1: Mahé Inter Island Quay – St Anne Island
Avresa från hamnen ca kl 15.00. Väl ombord blir ni välkomnade med en drink och får en genomgång av resan innan ni kastar loss och seglar mot ert första stopp som är St Anne Island. Det är bara att koppla av och låta Indiska Oceanens ljumma vindar smeka själen.

Dag 2: St Anne Island – Curieuse
Nästföljande morgon lämnar ni St Anne och seglar vidare mot Curieuse. Den här obebodda ön är hem till många landsköldpaddor som är något av Seychellernas signum. En vandring över ön tar er genom mangroveskogar och sedan tillbaka till stranden för en barbequelunch. På eftermiddagen ges det tid att bada och njuta av stranden!

Dag 3: Curieuse – Cousin Island – Anse Lazio
På morgonen reser ni vidare till Cousin Island, en ö som är känd för sitt rika fågelliv, en kvarts miljon fåglar häckar på ön. Efter lunch går färden vidare till Anse Lazio, många gånger utsedd till en av världens vackraste stränder. Spektakulära vyer, kritvit sand och turkosgrönt vatten som inbjuder till bad, snorkling och dykning är det som väntar på Anse Lazio.

Dag 4: Anse Lazio – Aride – St Pierre – Baie St Anne, Praslin
Dagens första stopp är Aride och utflykten hit tar er till öns högsta punkt där ni har en magnifik utsikt över hela ön. Innan lunch reser ni vidare till St Pierre Island för ett 3-timmars stopp för lunch, snorkling och bad. Vid solnedgången lämnar ni St Pierre och seglar till ön Baie St Anne på Praslin.

Dag 5: Praslin
Kryssningen har nått sitt slut och ni checkar ut kl 09.00 på morgonen. Transfer till ert hotell Coco de Mer där ni spenderar 3 nätter. Coco de Mer är ett omtyckt och fint hotell beläget direkt på stranden vid bukten Anse Bois de Rose, på sydvästra delen av Praslin.

Dag 6-7: Praslin
Koppla av med sköna dagar på Coco de Mer där ni kan bada och sola vid hotellets egen strand. På kvällarna njuter ni av de vackra solnedgångarna från hotellet. I området finns flera små trevliga stränder att upptäcka, dit kan ni antingen promenera eller cykla.

Dag 8: Hemresa
Idag är det dags att lämna Seychellerna. Ni tar färja till Mahé varifrån det är transfer till flygplatsen där ni tar flyget hem igen.

Observera att det går utmärkt att förlänga vistelsen på Praslin eller kombinera med en annan ö på Seychellerna efter eget önskemål. Kontakta oss med era önskemål så tar vi fram ett reseförslag.

Läs mer om våra resor till Seychellerna.
Läs mer om Seychellerna här.

Är du intresserad av en aktiv semester på Seychellerna? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Seychellerna.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Seychellerna tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Transfers från/till flygplats, färjelägen och hotell
- 4 nätter i dubbelhytt med privat badrum och a/c
- Helpension (frukostbuffé, lunch och middag) samt kaffe, te och dricksvatten
- Fiske- och snorklingsutrustning
- Engelsktalande personal och guider
- 3 nätter på Coco de Mer i standardrum inklusive halvpension
- Båttransfer Praslin - Mahé, enkelresa

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar hytt samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej:
Alkoholhaltiga drycker, läsk och övrig dryck
Landbaserade utflykter och inträdesavgifter i nationalparker
Wi-Fi (finns mot extra kostnad)
Dricks till personal och guider

Obs, en lokal miljöskatt om 25 – 100 rupier per person och natt (ca 20 – 80SEK) betalas på plats. Gäller samtliga boenden på Seychellerna för resenärer från 12 år.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-07-12 - 2024-08-15 49 500 kr
Förfrågan 2024-08-16 - 2024-10-31 53 900 kr