På Mauritius östkust ligger den familjevänliga pärlan Otentic Eco Tent Experience som ligger vid en flod med Indiska Oceanen ett par hundra meter bort. Det här är Glamping och ekoturism när det är som allra bäst. Ni bor i stora och rymliga sydafrikanska safaritält som är byggda på pålar. "Tälten", som är mycket rustika, har alla tänkbara bekvämligheter, riktiga sängar, privat wc och dusch och en egen uteplats med sköna stolar.

På Otentic finns det massor att göra för både stora och små. Efter frukost kan ni till exempel åka med Otentics båt ut till ön Ile aux Cerfs, känd för sina långa stränder. Ön ligger i en badvänlig turkos lagun och här kan ni tillbringa dagen i sanden och i vattnet innan båten åker tillbaka tidig eftermiddag. Denna transport kostar inget extra.

Otentic har ett femtontal kajaker och mountainbikes som ni lånar gratis när andan faller på. Kanske tillbringar ni eftermiddagen med att paddla ut i den vackra lagunen? Eller varför inte inte bege er ut på ett paddlingsäventyr i mangroveträsket som ligger bakom lagunen. Här väntar ett rikt djurliv och ett virrvarr av spännande kanaler bland mangroveträden.

Föredrar ni land framför vatten kan ni låna en mountainbike och cykla eller vandra runt i de lätt kuperade omgivningarna. Otentic har liknande tält i bergen och en plats för barbeque med underbar utsikt över landskapet och solnedgången.

Maten på Otentic håller högsta klass. Allt från sylten och juicerna på morgonen till de kreolska läckerheterna som serveras på kvällen är hemlagade och ekologiska. Många av ingredienserna kommer från Otentics egen köksträdgård. Frukost ingår i priset och halvpension (middag) kan köpas till i samband med bokningen av resan.

Vid ankomst blir ni mötta av en representant från vår lokala agent som hjälper er med transfer till Otentic.
På hemresedagen är det privat transfer till flygplatsen.

Dagarna på Otentic kan med fördel kombineras med Anelia Beach Resort på västkusten. Läs mer här för info och prisexempel för 5 nätter på Otentic och 5 nätter på Anelia Beach Resort.

Läs mer om Otentic

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Mauritius tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Privat transfer från flygplatsen till Otentic tur och retur
- 8 nätter på Otentic Eco Tent inklusive kontinentalfrukost
- Daglig båttransfer till och från Ile aux Cerfs
- Lån av cyklar, kajaker och SUP (i mån av tillgång)

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

På Otentic Eco Tent kan ni bo upp till 4 vuxna eller 2 vuxna och tre barn i ett tält.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran