Börja er bröllopsresa med safari i Kenya. Ni besöker nationalparkerna Lake Nakuru Lake, Naivasha och Masai Mara. Avsluta med en solig och skön vecka på hotell Coco de Mer på ön Praslin, en av Seychellernas riktiga smekmånadspärlor.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige.

Dag 2: Nairobi – Lake Naivasha
Vid ankomst till Nairobis flygplats blir ni mötta av vår representant på plats som håller en kort genomgång av vad som gäller när man är på safari. Efter det körs ni till Lake Naivasha Cresent Camp, beläget vid sjön med samma namn. Eftermiddagen, som ni har i eget regi, spenderas med fördel på uteplatsen till ert tented-camp och spana efter flodhästar, flamingos och apor.
Övernattning på Lake Naivasha Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 3: Lake Naivasha – Lake Nakuru
Resan fortsätter till nationalparken Lake Nakuru, kanske främst känd för alla sina flamingos, men även andra djur finns i parken som vårtsvin, babianer och noshörningar, både vita (trubbnoshörningar) och svarta (spetsnoshörningar). Lake Nakuru National Park har fått sin namn från sodasjön i parken och är en av få inhägnade parker i Kenya. Parken är inhägnad för att skydda djuren från tjuvjägare och är en särskild fristad för noshörningen. Parkens mest kände besökare, flamingon, väljer att komma hit i stora mängder, ibland vistas så många som hundratusentals fåglar i sjön samtidigt. Det är den rika algtillgången i sjön som lockar fåglarna, dock är antalet besökande fåglar beroende av vattennivån i sjön.
Övernattning på Flamingo Hill Tented Camp inklusive helpension.

Dag 4: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost beger ni er till resans höjdpunkt, det legendariska nationalreservatet Masai Mara. När ankommer er tented camp i tid för middag.
Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara
Denna dag är helt vikt till att utforska detta fantastiska landskap.
Mara betyder kontrast på det lokala maaspråket och refererar till kontrasterna mellan den ljusa savannen och de mörka träden. Masai Mara är en del av det enorma ekosystemet Serengeti som består av vidsträckt savannlandskap, öar av stenformationer, så kallade kopjes, och gröna vindlande vattendrag.
Masai Mara erbjuder en otrolig mångfald av djur och ni lär se massor av zebror, gnuer, giraffer, bufflar, elefanter, antiloper och gaseller under er vistelse. Och så klart den självklara konungen, lejonet, som gärna ligger och vilar i skuggan under ett akaciaträd eller i det höga gräset. Med lite tur kan ni även få se geparder, och med ännu mera tur den skygga leoparden.
Övernattning på Mara Simba Lodge inklusive helpension.

Dag 6: Masai Mara – Nairobi
Efter frukost påbörjar ni er återfärd till Nairobi, med game drive ut ur parken följt av en resa genom skiftande landskap, tills ni anländer Nairobi vid lunchtid. Ni får några timmar till att fräsha upp er och vila innan ni blir hämtade för transfer till restaurang Carnviore där ni intar en härlig middag som fin avslutning på ert safariäventyr. Chauffören hämtar er på överenskommen tid och kör er tillbaka till hotellet.
Övernattning på Eka Hotel inklusive frukost.

Dag 7: Seychellerna
Med en tidig start flyger ni till Seychellerna och Praslin. Här väntar transfer som tar er till ert hotell Coco de Mer på öns sydostkust. På hotellet välkomnas ni med varsin ”Honeymooners cocktail” innan ni visas till ert rum.
Övernattning på Coco de Mer inklusive halvpension.

Dag 8-13: Seychellerna
Njut av bekvämligheterna på ert rum och av hotellets faciliteter. Passa på att utforska ön till fots, cykel eller med hyrbil. Gör en dagsutflykt till någon av de kringliggande öarna och låt er hänföras av skönheten och lugnet som råder.
Övernattningar på Coco de Mer inklusive halvpension.

Dag 14: Hemresa
Ni blir hämtade av er transferchaufför som tar er till färjeläget för transfer per båt och bill till den internationella flygplatsen för check in och färd hem.

Ni kan naturligtvis välja en kortare eller längre safaritur om ni önskar, alternativt göra safarin efter Seychellerna om ni föredrar det. Kontakta oss så hjälper vi er med ett program och kostnadsförslag.

Önskar ni kombinera denna safari med annat hotell på Praslin, eller annat hotell på annan ö, går det naturligtvis också bra. Vi hjälper er att hitta ”rätt” hotell.

Läs mer om Seychellerna här.

Är du intresserad av en aktiv semester på Seychellerna? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Seychellerna.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Nairobi, hem från Seychellerna
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- 1 natt på Eka Hotel i dubbelrum inklusive frukost
- 5 dagar/4 nätter safariprogram enligt ovan, inklusive helpension
- Flyg Nairobi till Seychellerna, enkelresa
- Transfer per bil och båt från Mahé till Praslin tur och retur
- 7 nätter på Coco de Mer i superiorrum inklusive halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår 4 nätter i tented lodge med helpension (3 mål mat), dagliga turer, nationalparksavgifter och engelskspråkig driver guide. Priset inkluderar inte dricks och måltidsdryck under safari. Vigselbevis, ej äldre än 6 månader, måste uppvisas vid ankomst till Coco de Mer.

Obs, en lokal miljöskatt om 25 – 100 rupier per person och natt (ca 20 – 80SEK) betalas på plats. Gäller samtliga hotell på Seychellerna för resenärer från 12 år.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran