Gillar du att skriva? Och resa? Följ med på vår skrivarresa till Zanzibar! Den 18 februari 2019 bär det av till Zanzibar för 11 dagars paradisinspiration. Tillsammans med Eva Stilling, författare, redaktör och skrivpedagog kan du utveckla ditt skrivande i en miljö väsensskild från svenskt februarirusk.

För vem passar resan?

Skrivarresan till Zanzibar passar både dig som redan skriver till exempel livsberättelser, reseskildringar, noveller, dikter, låttexter, romaner eller andra fria texter, och dig som vill komma igång. Du kan skriva vidare på texter du redan håller på med, eller börja på något nytt med hjälp av övningar och tips från Eva. Under resan finns stor frihet att själv välja hur mycket tid du vill ägna åt skrivandet. Möjlighet till ett enskilt skrivarsamtal med Eva finns också. Vår ambition är att du ska få träffa en tanzanisk författare. Tid finns förstås också för att hinna upptäcka omgivningarna. Vi hoppas besök i byarna i närheten och utflykter ska ge dig den inspiration du behöver. 

läsarresa zanzibar med eva stilling

läsarresa zanzibar med eva stilling

Vem är Eva Stilling?

Eva har lett skrivarkurser de senaste tjugofem åren, och undervisat i kreativt skrivande, svenska och retorik på Södertörns högskola i tio år. Hon är skrivpedagog och examinerad språkkonsult i svenska, och arbetar med kreativt skrivande i många olika sammanhang. Själv skriver hon både facktexter och skönlitterärt, bland annat noveller och romaner. Hon debuterade 2016 med romanen Om henne talar vi inte, och skriver nu vidare på flera nya projekt. Eva är särskilt uppskattad för sin förmåga att skapa en positiv och prestigefri stämning, och att lotsa andra vidare i deras skrivande. Hon har rest mycket, och har stor vana vid att leda grupper. Läs gärna mer om Eva här.

läsarresa zanzibar med eva stilling

Var bor vi?

Vår bas under resan blir Kichanga Lodge på den sydöstra delen av ön. Det lilla charmiga och familjeägda hotellet ligger inbäddat i en palmskog vid en underskön strand i Michamwi, och brukar kallas för en av Zanzibars bäst bevarade hemligheter. Här finns allt som behövs: skrivarro vid poolen, en lugn och ostörd strand vid Indiska Oceanen, altaner med hammockar, trivsamma samlingsplatser, stora bekväma rum i bungalows med egna terrasser, vällagad mat och vänligt personligt bemötande. Du kan läsa mer om Kichanga här.

Nyfiken? Du kan läsa mer om skrivarresan till Zanzibar och boka din plats här.

Vi hjälper dig gärna även med att kombinera resan med en Tanzania safari.