Paketresor Gruppresor 11 nätter | Kod: ZNZSKR

Följ med på en fantastisk resa skräddarsydd för dig som både vill fylla på med inspiration i en paradisisk miljö, skriva och prata skrivande med andra, och uppleva Zanzibar. Med på resan finns Eva Stilling, författare, redaktör och skrivpedagog.

Vår bas under resan blir Kichanga Lodge på den sydöstra delen av ön. Det lilla charmiga och familjeägda hotellet ligger inbäddat i en palmskog vid en underskön strand i Michamwi, och brukar kallas för en av Zanzibars bäst bevarade hemligheter. Här finns allt vi behöver: skrivarro vid poolen, en lugn och ostörd strand vid Indiska Oceanen, altaner med hammockar, trivsamma samlingsplatser, stora bekväma rum i bungalows med egna terrasser, vällagad mat och vänligt personligt bemötande. Men vi kommer förstås också att hinna upptäcka omgivningarna och byarna i närheten och göra utflykter. Vår ambition är att gruppen även ska få träffa en tanzanisk författare.

Den näst sista dagen på vår resa lämnar vi Kichanga och tar oss till Stone Town, den fascinerande världsarvsstaden som också är Zanzibars kulturella och politiska hjärta. På vägen dit besöker vi någon av öns historiskt mycket viktiga kryddodlingar.

Skrivarresan passar både dig som redan skriver till exempel livsberättelser, reseskildringar, noveller, dikter, låttexter, romaner eller andra fria texter, och dig som vill komma igång att skriva. Du kan skriva vidare på texter du redan håller på med, eller börja på något nytt med hjälp av Eva. Under resan finns stor frihet att själv välja hur mycket tid du vill ägna åt skrivandet, och möjlighet till ett enskilt skrivarsamtal med Eva.

Resan vänder sig till dig från 18 år.

18-19/2: Avresa från Sverige och ankomst till Zanzibar
Avresa från Stockholm vid lunch med ankomst till Kichanga Lodge på Zanzibars östra sida tidig morgon dagen därpå. Efter incheckning finns det tid för vila, och vi samlas efter lunch för en kortare rundvandring, presentation av skrivardagarna, och några lekfulla skrivövningar under palmerna – allt för att få igång våra pennor/bärbara datorer. Efter det kan var och en spendera ett par timmar på egen hand, och dagen avslutas med välkomstmiddag.
Övernattning på Kichanga Lodge inklusive halvpension.

20-28/2: Skrivardagar och utflykter
Skrivardagarna följer i stort sett samma upplägg. Efter frukost samlas vi för en skrivar-workshop då vi kommer i form med några lekfulla och prestigelösa skrivövningar på dagens tema. Workshopen innehåller också en del teori om skrivandets hantverk, men vad vi då tar upp beror till stor del på gruppens önskemål. Tänkbara teman är till exempel att hitta sin egen berättarröst, att utveckla och fördjupa sin berättelse, att skriva fram levande karaktärer, att gestalta och tänka på dramaturgi, och att skapa struktur och spänning. Under workshopen kommer du också att få Dagens utmaning – en skrivuppgift som du kan använda som utgångspunkt för ditt skrivande under dagen (om du vill).

Efter förmiddagarnas workshops är det fri tid för skrivande, lunch, strandliv, utflykter och vila fram till sen eftermiddag, då vi samlas igen, pratar om dagens skrivande, om frågor som har dykt upp, och kanske också läser något för varandra.

Middagarna äter vi på Kichanga Lodge, och eventuellt på någon annan lokal restaurang om gruppen så önskar.
Övernattningar på Kichanga Lodge inklusive halvpension.

28/2-2/3: Stone Town och hemresa
Vi lämnar Kichanga Lodge och åker mot Stone Town, världsarvsstaden med sin vänliga atmosfär och spännande historia. Längs vägen stannar vi på en av Zanzibars många kryddodlingar där vi får smaka på och lära oss om hur till exempel koriander, tamarind, ylang ylang och andra lokala kryddor har bidragit till att bygga upp Zanzibars välstånd.

Framme i Stone Town checkar vi in på Tembo House Hotel, vilar kanske en stund och beger oss sedan ut i folklivet bland stadens trånga gränder.

Sista dagen på vår resa börjar med en samling på morgonen för en särskild Dagens utmaning. En skrivövning för den som vill ta skrivandet med sig ut under dagen i Stone Town. Många säger att det bästa sättet att uppleva Stone Town är att ”planlöst vandra omkring” bland de gamla arabiska husen och de livliga basarerna. Och det här är ett utmärkt tillfälle för den som vill samla intryck och kanske sitta vid kajen eller på ett café och skriva en stund. När solen har sjunkit ner i havet samlas vi på hotellet, och avslutar dagen med gemensam middag under Zanzibars stjärnhimmel.

Efter några timmars sömn beger vi oss mot flygplatsen, lämnar ön tidig morgon, och landar i Stockholm på eftermiddagen den 2/3.

Övernattningar på Tembo House Hotel inklusive frukost.

Om Eva Stilling
Eva har lett skrivarkurser de senaste tjugofem åren, och undervisat i kreativt skrivande, svenska och retorik på Södertörns högskola i tio år. Hon är skrivpedagog och examinerad språkkonsult i svenska, och arbetar med kreativt skrivande i många olika sammanhang. Själv skriver hon både facktexter och skönlitterärt, bland annat noveller och romaner. Hon debuterade 2016 med romanen Om henne talar vi inte, och skriver nu vidare på flera nya projekt. Eva är särskilt uppskattad för sin förmåga att skapa en positiv och prestigefri stämning, och att lotsa andra vidare i deras skrivande. Hon har rest mycket, och har stor vana vid att leda grupper. Läs gärna mer om Eva här.

Vill du lägga till fler dagar och/eller kombinera med safari? Kontakta oss för pris.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Zanzibar tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Kichanga Lodge
- 9 nätter på Kichanga Lodge i garden view bungalow inklusive halvpension
- Transfer från Kichanga Lodge till Stone Town
- 2 nätter på Tembo House Hotel i standardrum inklusive frukost
- Transfer från Tembo House Hotel till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Minimum antal resenärer: 12

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2019-02-18 - 2019-03-02 25 700 kr Tillägg för enkelrum 3 300 kr/person.
Tillägg för boende i seaview villa (3 personer delar på villan) 1 000 kr/person.


Topp