En liten reseberättelse från Tobago

Vi valde att flyga med tyska Condor från Frankfurt. Det var bra flygtider då vi lyfte från Arlanda en måndagmorgon (5/3) klockan 08.00. Efter två timmars flygning till Frankfurt så blev det ny avgång mot Tobago klockan 11.00 på förmiddagen.

Flygningen mot Tobago tog cirka nio timmar. Det var en behaglig flygning med en Boeing 767. Servicen under flygningen var helt ok.

Vi landade på Tobago vid 16-tiden lokal tid och möttes då av en häftig regnskur men då det var 28 graders värme så var det en skön ”dusch”.

Efter den kortaste transfer vi varit med om (cirka två minuter) så anlände vi till hotell Kariwak Village som låg i byn Crown Point.

Det visade sig vara en fullträff att välja just detta hotell. En mycket familjär stämning med fantastisk frukost! Vi bodde i ett så kallat Garden room vilket låg inbäddat i en tropisk trädgård.

Hotellet var inte strandnära men för oss så var den korta promenaden till någon av stränderna en trevlig avkoppling.

Vi kan varmt rekommendera hotellet och skulle välja detta hotell nästa gång vi besöker denna härliga ö.

Detta var vår första resa till Västindien men förhoppningsvis inte vår sista!

Första dagen var vi på en informationsträff med det lokala reseföretaget Yes Tourism och fick där nyttig information som vi kunde dra nytta av under vår vistelse på Tobago.

Andra dagen så genomförde vi en guidad tur runt ön med två andra svenska par. Då ön bara är cirka fyra mil lång från norr till söder så klarades turen av på cirka åtta timmar.

Turens höjdpunkt var nog besöket på den lokala kakaoplantagen, vilken också var öns enda kakaoodling. Vilken fantastisk äldre kvinna som visade oss runt på plantagen!

Efter några dagars vistelse så började det karibiska lugnet att infinna sig hos oss. Det kändes skönt att komma in i lokalbefolkningens lugna tempo.

Första veckan nyttjade vi de lokala taxibilarna för att ta oss ut till de makalöst fina stränderna vilka var förvånansvärt glest nyttjade. Då bensinpriset låg på cirka 2,50 kr/liter så blev det också angenämt att betala resan.

Andra veckan så hyrde vi två cyklar av en lokal cykeluthyrare som låg alldeles i närheten av hotellet. Det visade sig vara en mycket trevlig upplevelse även om trafiken ibland upplevdes som tät och intensiv på de större vägarna.

Vi hittade ganska snart vår favoritstrand i byn Buccoo som låg cirka 40 minuters cykling från hotellet.

En helt underbar lång sandstrand som var i det närmaste helt öde. Vilken underbar känsla att nästan ha en hel lång strand för sig själva! En mycket mysig strandtaverna gjorde att dagens lunch blev till en njutning.

Byn Buccoo var också känd för att anordna ”getrace” två gånger per år. Tyvärr så fick vi inte möjlighet att beskåda detta något annorlunda evenemang då nästa tävling skulle ske under påsken.

Sista söndagen på vår resa så besökte vi återigen Buccoo men då på kvällstid. Där anordnades ”Sunday School” och det var inte religiöst! En underbart härlig mix av lokal mat, dryck, och underhållning. Att få se och uppleva musikerna som spelade på deras lokala ”steelpans” var helt omöjligt att värja sig från. Vilket ös och vilket hålligång! Kan också varmt rekommenderas om man vill möta den lokala befolkningen och dess traditioner.

Den lokala maten med ”nationalrätten” roti (ett slags pitabröd med en kycklingfyllning) var mycket bra. Då prisbilden på ön var angenäm för oss svenskar så fick man en god trerättersmiddag för cirka 200 kr.

En mycket vacker och underbar strand var Pigeon Point. Det var den enda stranden som var avgiftsbelagd (3 USD) men då var den också mycket välskött och underhållen. Det är kanske Västindiens svar på en ”söderhavsö”?! Det ska tilläggas att det aldrig upplevdes som trångt eller ”turistiskt”!

Som vanligt så fanns ett bra utbud av olika aktiviteter som bland annat dykning, snorkling, regnskogsvandring och diverse båtturer till humana priser.

Avslutningsvis så var resan mycket lyckad. Allt fungerade enligt plan. Susanne på Afro-Caribbean Travel hade återigen ”sytt ihop” en välkomponerad resa. Tack Susanne!

Vi hoppas återigen få besöka denna underbara ö och dess vänliga befolkning!

Rickard och Monica / Skellefteå