Bröllopsesa till Tanzania och Mauritius

Nu är vi tillbaka i vardagen igen efter vår resa till Tanzania och Mauritius (snyft), och det har varit alldeles fantastiskt!

Till att börja med vill vi tacka för den fantastiska servicen vi fått från er! Verkligen kanonbra!! Och vad gäller resan så har det mesta fungerat jättebra och smidigt. Det största problemet vi hade var på väg hem när tåget pajade och vi blev 2 timmar sena. Lite ironiskt att ha åkt nästan 1000 mil utan problem (det dubbla om man räknar nerresa och resan över till Mauritius), och så börjar det krångla de sista 30 milen hem! I övrigt flöt allt bra, även om det kändes lite stressigt att byta i Amsterdam. Det var ju såå stort!

Safarin var fantastisk och alldeles underbar! Vi såg massor av djur redan första dagen i Ngorongoro, bland annat geparder och fyra av ”de fem stora”. Kratern var verkligen spektakulär, och utsikten från hotellet vidunderlig! Fast det blev lite zookänsla av det hela tycker jag.

Det ändrades dock dag två när vi kom till Serengeti. Där fanns den ”riktiga” safarikänslan som jag väntat mig att det skulle vara, och total lycka infann sig inom mig! Det var det här jag drömt om sen jag var 3 år och började förstå att det fanns coola djur i Afrika. Dag två blev också Big five komplett genom att vi hittade en leopard. Den natten bodde vi på Lobo och även där fanns en helt fantastisk utsikt, i vårt tycke nästan ännu bättre än den i Ngorongoro.

Sen flöt dagarna på alldeles för fort, och vi såg massor av vackra och spännande djur. Tyvärr missade vi migrationen som vandrat ut ur parken söderut. Men vid flera tillfällen såg vi jättestora elefanthjordar, och jag överdriver faktiskt inte om jag säger att vi sett minst 400 elefanter, ibland så nära som 2 meter från bilen. Sista dagen på Serengeti kom vi dessutom riktigt nära en hel lejonflock, och det var riktigt häftigt. Men man känner sig ganska liten när de spänner ögonon i en?

Sista dagen bar det av till Lake Manyara, där det var mer skog och våtmark. Tyvärr såg vi inte ett enda lejon där, och faktiskt inte så mycket andra djur heller. Men vi hittade en riktigt stor elefanttjur precis vid vägen, och det blev dagens behållning.

Vår guide var jättetrevlig och duktig, och hotellen var jättemysiga med alldeles tillräcklig standard för oss. Inredning och sånt var kanske lite slitet, och på vissa ställen funkade väl duschen lite så där, men det spelar inte så stor roll när man bara är där en natt eller två. Man kom dit vid 17-18-tiden, duschade och åt middag och rasade sen i säng kl 21, dödstrött! Det enda problemet med hotellen var att det var fruktansvärt lyhört! Särskilt på Seronera, men även på de andra lodgerna. På Seronera kunde man höra ordagrant vad de pratade om i rummet bredvid, och det var lite jobbigt när man ville sova tidigare än grannen.

Sen bar det ju av till Mauritius för sol och bad ett par dagar. Hotellet var jättefint (Maritime) och vi blev väl omhändertagna av den lokala representanten. Vi var rätt trötta efter safarin och gjorde därför inga utflykter annat än shoppingturer till Grand Bay och Port Louis, men gjorde vattenskid-premiären för året, och så var vi ute och snorklade och dök ett par gånger. Det var väldigt fina rev och massor att titta på precis utanför hotellet. Vi hade det väldigt bra och skönt på Mauritius, även om vi kanske inte tycker att det är det paradis som det oftast tillskrivs. Men det beror nog mest på att vi inte är några ”resort-människor”, men nu har vi ju testat det också.

Tack igen för en fantastisk service och resa! Och skulle ni behöva en svensktalande safariguide nån gång, så hör av er! Jag åker imorgon, och jag lär mig vad som helst!

Reseberättelse av Emma, 2008

Våra resor till Tanzania och Mauritius