I ett tidigare inlägg berättade jag om pensionatet Pension Michel på La Digue, Seychellerna och om varför det blir allt populärare att bo på guesthouses.  

Nu tänkte jag dela med mig av tre upplevelser från Seychellerna ur perspektivet semester med guldkant.

Den första höjdpunkten sker redan på Arlanda när jag blir uppgraderad till Business Class med Qatar Airways. Mottagandet ombord är varmt välkomnande, jag hinner knappt stuva undan handbagaget innan jag har ett glas bubbel i handen och mat- och dryckmenyer att studera. Personalen är omtänksam och ompysslande under hela resan, maten är superb och serveras när man själv önskar och dukningen påminner mer om en bättre restaurang på land än en flygning på 10 000 meters höjd. Jag njuter av resan och konstaterar att det är första gången jag faktiskt inte önskar komma fram till slutdestinationen bums, det är en ren njutning från start till landning!

Foto: Daniel Rydén, resebloggen Flying Dryden
Foto: Daniel Rydén. På hans reseblogg kan ni läsa mer om att flyga Qsuite, business class med Qatar Airways.

Den andra höjdpunkten är vistelsen på hotellet Kempinskipå ön Mahé på Seychellerna. Kempinski är ett känt internationellt varumärke. Jag är normalt ingen vän av stora hotellkedjor men Kempinski är byggt på ett attraktivt sätt och med stor hänsyn till den fantastiska natur som omger hotellet.

Höjdpunkten på Kempinski är tveklöst dagens första måltid, frukostbuffén. Den är enorm och något svåröverblickad. Ett tips är att ta till rejält med tid för att hinna avnjuta frukosten ordentligt. Och avsluta gärna med ett glas champagne som tillhör ordinarie utbud på frukostbuffén.

Kempinski make seychellerna , frukost i världsklass
Kempinski mahe seychellerna , frukost i världsklass

Den tredje höjdpunkten hämtar jag från ön Praslin och hotellet Coco de Mer. Det första som slår mig är den höga servicenivån, och det tycks inte spela någon roll om det är i baren, restaurangen, receptionen eller vid poolen. Hög servicenivå på personalen rakt igenom. För mig som är en van Västindienresenär är detta ett rejält uppvaknande, det är tydligen så här det skall fungera…!

Middagarna på Coco de Mer är en riktig upplevelse; en kulinarisk resa utöver det mesta, en smakupplevelse inspirerad från det afrikanska, franska, indiska och kinesiska köket. Det inhemska kreolska köket är kryddstarkt och oftast baserat på skaldjur, fisk och kyckling. Ingredienserna håller hög kvalitet och är oftast dagsfärska – en ren njutning för alla sinnen och ett härligt sätt att avsluta din dag i paradiset!

Seychellerna som resmål håller högsta standard ur flera perspektiv; hotell, mat, stränder, natur, utflyktsmål, aktiviteter, och sist men inte minst har landet en mycket sund syn på hållbar turism.

Läs mer om våra resor till underbara Seychellerna.

Olle Stålberg