Victoriafallen är ett av världens sju underverk. Ungefär 2/3 av fallen kan ses från Zimbabwesidan, och även om fallen är huvudattraktionen här, har en resa till Victoriafallen mer att bjuda på för er som gillar äventyr. Under några fartfyllda dagar får ni testa en rad äventyrsfyllda och roliga aktiviteter som forsränning, linbanetur, paddling och kryssning på Zambezifloden. Själva byn erbjuder utmärkta restauranger, och olika sorters afrikansk konst finns att köpa hos lokalborna som gör allt för att ni ska kunna njuta av er semester.

Dag 1: Ankomst Victoriafallen
The Zambezi Sunset Cruise (kvällskryssning på Zambezifloden) är det perfekta sättet att slappna av och njuta av naturen och flodens skönhet. Som gäst har ni möjlighet att skåda flera sorters vilda djur som flodhästar, krokodiler, elefanter samt många olika fågelarter. Kryssningen är en mycket populär aktivitet med möjlighet att ta den perfekta bilden av en afrikansk solnedgång.
Övernattning på Shearwater Explorers Village inklusive frukost. Snacks, öl, vin, lokala spritsorter och läsk ingår under kryssningen.

Dag 2: Shearwater Explorers Village
Förmiddagsprogram
Ni blir upphämtade på hotellet; det är för dags för en utflykt till själva Victoriafallen. På 1800-talet beskrev Kololostammen Victoriafallen som “Mosi-oa-Tunya” – “Röken som åskar“. Nuförtiden säger man “världens största slöja av fallande vatten“. Victoriafallen är spektakulära och respektingivande där de ligger i all sin storslagenhet vid Zambezifloden, på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. En stig längs kanten av skogen ger de besökare som vågar bli lite blöta vyer som är magnifika. De olika årstiderna kan dessutom ge helt olika upplevelser. Vattenmängden är som störst kring mars och april. Det är då fallens samtliga krafter kan upplevas på en och samma gång. När vattnet sedan minskar kan man se själva fallen bättre, men när vattenmängden är på sin lägsta nivå, kring oktober, november och december, förvandlas Victoriafallen till enbart små bäckar som droppar över kanten, och på vissa platser längs fallens 1,7 kilometer, finns inget vatten alls.

Eftermiddagsprogrammet bjuder på ett flertal aktiviteter att välja mellan som alla är adrenalinhöjande;
Tour of the Falls, Zambia
Victoria Falls Canopy Tour
Flying Fox
Zip Line
Gorge Swing
Övernattning på Shearwater Explorers Village inklusive frukost.

Dag 3: Forsränning på Zambezifloden
Victoriafallen är som en 1700 meter lång slöja eller ett draperi av vatten som sträcker sig över glänsande basalt. Vattenpartiklarna blir till spray som sen dånar ner i den djupa dalgången. Basalten som ramar in Zambezifloden utgör en av världens mäktigaste flodgångar. Det är här Nyaminyami bor, Tongafolkets flodgud och det är även här ni ska få prova forsränning. Kanjonen är över 100 meter djup vid fallen, och det ökar till över 200 meter när ni närmar er dagens slut. Trots det oländiga landskapet har den spektakulära dalgången under fallen en mycket rik vegetation.

Zambeziflodens forsar är kategoriserade som grad 5 (man graderar från 1 till 6). Lunch inkluderas.
Denna aktivitet kräver att ni har en god kondition, främst för att det är en brant promenad för att ta sig in och ut i Batoka Gorge. Själva White Waterraftingen kräver också den god kondition.
Övernattning på Shearwater Explorers Village inklusive frukost.

Dag 4: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i Zimbabwe eller ett grannland.

Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Victoriafallen tur och retur
- Transfers enligt program
- Samtliga utflykter enligt program
- 3 nätter på Shearwater Explorers Village i dubbelrum inklusive frukost

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran