Ruckomechi Camp ligger i Mana Pools nationalpark, nedanför campen flyter Zambezifloden och på andra sidan ligger Zambia. En utomordentlig camp i en av de mest genuina och djurtätaste parkerna i Zimbabwe. Ruckomechi Camp är för er som redan har gjort en Afrikasafari och vill upptäcka mer av Afrikas djurliv i en genuin omgivning långt ifrån massturismen.
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst i Victoria Falls, Zimbabwe, dagen därpå.

Dag 2-3: Victoria Falls Hotel, Zimbabwe
Ni bor på det världsberömda kolonialhotellet Victoria Falls Hotel med ståtliga salonger, stor trädgård, en fin pool i viktoriansk stil och utmärkt service. Atmosfären på hotellet andas klass och historia. Den absolut främsta fördelen med Victoria Falls Hotel är den grandiosa utsikten mot Victoriafallen och att det är promenadavstånd till nationalparken där man kan beskåda fallen på nära håll.
Under vistelsen på Victoria Falls Hotel får ni bland annat guidade turer till fallen, både på Zimbabwe- och Zambiasidan.

Maten på Victoria Falls Hotel är utsökt och frukostarna en njutning. Hotellet har inte mindre än tre restauranger av god kvalitet att välja bland; Livingstone Room för smakfulla middagar och dans, Jungle Junction Summerhouse som serverar bufféer och bjuder på underhållning samt Stanley´s Terrace som har den bästa utsikten och är särskilt populär vid solnedgången.
2 övernattningar på Victoria Falls Hotelinklusive frukost.

Dag 4-6: Ruckomechi Camp
Flygturen till Ruckomechi i nordligaste Zimbabwe precis vid gränsen till Zambia tar drygt två timmar. Detta är en enastående camp belägen i hjärtat av Mana Pools nationalpark, känd för de många elefanter, bufflar och flodhästar som lever i parken. Där erbjuds safari både till fots och i jeep. Nedanför campen flyter Zambezifloden och på andra sidan floden ser man en blånande bergskedja. Den ligger i Zambia och floden utgör gräns mellan länderna.

I skuggan av en dunge med akacia- och mahognyträd ligger de tio rymliga tälten som alla har utsikt över den brusande floden nedanför. Tälten är vackert inredda och inrymmer både inomhus- och utomhusduschar. Gemensamma samlingsplatser där man träffas och diskuterar dagens eskapader är matsal, bar, bibliotek, loungen samt en mindre pool med utsikt över floden.

Floden utnyttjas flitigt för utfärder. Dels sightseeing med båt eller kanot med möjlighet att se fåglar, krokodiler, flodhästar och drickande elefanter, dels fisketurer då tigerfisk står högst på listan. Alla båtturer avslutas med sundowner och scenen är bästa tänkbara med det guldgnistrande klotet som snabbt sjunker ner i floden.

Ruckomechi Camp har många aktiviteter att erbjuda. Förutom två safariturer per dag, en tidigt på morgonen och en på eftermiddagen, kan ni åka på båtsafari, paddla, vandra i naturen med guide och fiska. Mellan alla aktiviteter är det frukost, lunch, sundowner och middag.
3 övernattningar på Ruckomechi Camp inklusive helpension.

Dag 7: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i Zimbabwe eller ett grannland.

Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Victoria Falls tur och retur
- 2 nätter på Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost
- Flyg från Victoria Falls till Ruckomechi Camp
- 3 nätter på Ruckomechi Camp inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Från mitten av november till 31 mars är Ruckomechi Camp stängd då Mana Pools kan svämma över.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran