Djupt inne i Hwange nationalpark i sydöstra Zimbabwe ligger Davison´s Camp, en klassisk afrikansk camp med ett av de bästa lägena i parken. Höjdpunkterna under vistelsen är vattenhålet vid campen som fungerar som en magnet för djuren och den mångfald av däggdjur (över 100 däggdjursarter) som finns i nationalparken, för övrigt en av de största i Afrika. Känslan av att befinna sig i det riktiga Afrika är påtaglig på Davison´s.
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst i Victoria Falls, Zimbabwe, dagen därpå.

Dag 2-3: Victoria Falls Hotel, Zimbabwe
Ni bor på det världsberömda kolonialhotellet Victoria Falls Hotel med ståtliga salonger, stor trädgård, en fin pool i viktoriansk stil och utmärkt service. Atmosfären på hotellet andas klass och historia. Den absolut främsta fördelen med Victoria Falls Hotel är den grandiosa utsikten mot Victoriafallen och att det är promenadavstånd till nationalparken där man kan beskåda fallen på nära håll.
Under vistelsen på Victoria Falls Hotel får ni bland annat guidade turer till fallen, både på Zimbabwe- och Zambiasidan. 

Maten på Victoria Falls Hotel är utsökt och frukostarna en njutning. Hotellet har inte mindre än tre restauranger av god kvalitet att välja bland; Livingstone Room för smakfulla middagar och dans, Jungle Junction Summerhouse som serverar bufféer och bjuder på underhållning samt Stanley´s Terrace som har den bästa utsikten och är särskilt populär vid solnedgången.
2 övernattningar på Victoria Falls Hotel inklusive frukost.

Dag 4-6: Davison´s Camp
Efter frukost är det transfer till flygplatsen för en drygt timmes flygresa till Hwange nationalpark och Davison´s Camp i Zimbabwe. Davison´s Camp består av åtta så kallade tented camps, enkla men stora och smakfullt inredda tält med panoramautsikt över slätterna.
Framför campen finns ett stort vattenhål dit mängder av djur söker sig för att dricka. Under torrperioden kommer det hundratals elefanter dit och dessa rör sig obehindrat i området och kommer emellanåt in i campen.
På campen finns, utöver de enkla tälten, en liten pool. Campen har det bästa läget i hela parken och höjdpunkterna under vistelsen är det rika djurlivet i parken som är en av de största i Afrika. Inom området finns vattenhål som ständigt förses med färskt vatten. Under torrperioden tjänstgör de som magneter för djuren. Vid ett av dem finns ett gömsle, där man på nära håll kan studera djuren.

Dagarna på Davison´s tillbringas med två safariturer per dag, en tidigt på morgonen och en på eftermiddagen. Däremellan är det frukost, lunch, vila, sundowner och middag. Ni som inte blir mätta på djurlivet rekommenderas ett besök vid vattenhålet när djuren samlas på eftermiddagen för att dricka vatten.
3 övernattningar på Davison´s Camp inklusive helpension.

Dag 7: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i Zimbabwe eller ett grannland.

Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Victoria Falls tur och retur
- 2 nätter på Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost
- Flyg från Victoria Falls till Davison's Camp
- 3 nätter på Davison's Camp inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran