Vid den lilla fiskebyn Matemwe, på Zanzibars nordöstra kust, ligger lilla pittoreska Zanzibar Retreat Hotel. Här erbjuds endast 12 rum och dess filosofi är att leva upp till sitt namn som en plats dit man söker sig främst för att koppla av och njuta av livet.

Ett stenkast från restaurangen breder Zanzibars längsta strand, Matemwe Beach, ut sig. Den finkorniga vita korallstranden inbjuder till härliga promenader, simning och fantastisk snorkling när det inte är lågvatten, eller varför inte en cykeltur? Strax utanför revet ligger ön Mnemba där det finns möjlighet till fin snorkling och dykning. Föredrar ni en simtur i poolen finns en sådan på hotellet.

En av höjdpunkterna under vistelsen på Zanzibar Retreat Hotel är restaurangen som har fått stor uppmärksamhet och mycket beröm för den utsökta maten, servicen och den trevliga personalen. Det ligger mycket omtanke och omsorg bakom restaurangens framgångar. Restaurangens läge, med utsikt över stranden och Indiska Oceanen, bidrar till att förstärka den positiva middagsupplevelsen. Baren intill restaurangen serverar uppfriskande drycker hela dagen.