Ras Nungwi Beach Hotel är beläget vid kanske den vackraste stranden på ön, Nungwi Beach på öns norra udde. Det ligger på bekvämt avstånd från Nungwi Village, med ett brett utbud av enklare hotell och serveringar.

Ras Nungwi Beach Hotel är platsen för den som söker lugnet. Fantastiska korallrev omger hela ön och här finns den bästa dykningen på Zanzibar. Hotellet har restaurang, bar, PADI dykcenter, vattensporter, vandringsturer med mera. Alla rum har takfläkt och balkong.

Samtliga 32 rum på Ras Nungwi Beach Hotel är smakfullt inredda med traditionella himmelsängar med myggnät, balkong, luftkonditionering, takfläkt, minibar samt hårtork och elektroniska värdeskåp. Lodgerummen har trädgårdsutsikt medan både superior och superior deluxe chalets har havsutsikt, ju högre standard desto närmare havet.

Hotellets flaggskepp är deras Ocean Suite, 200 kvm stor, enskilt belägen på hotellområdet och med en storslagen havsutsikt. Till sviten hör även en egen minipool.

Förutom alla vattenaktiviteter tillhandahåller hotellet även en rad aktiviteter att göra på stranden, vid poolen, på hotellrummet eller i hotellets gemensamma utrymmen, vilket inkluderar en tv-lounge.