Matemwe Beach Village är ett charmigt hotell beläget på Zanzibars nordostkust. Stränderna är långa och vita och Mnemba Island ligger alldeles utanför kusten, med något av Zanzibars bästa dyk- och snorkelvatten.

Matemwe Beach Village består av endast fem så kallade Shambasviter samt 17 standardrum, rummen är belägna i skydd från havsvindar inne bland palmer och en trädgård. Samtliga rum är enkelt men bekvämt inredda, har takfläkt och myggnät, samt badrum med dusch och en liten veranda.

Shambasviterna är något nyare än de ursprungliga standardrummen, rymligare och framförallt mer romantiska med en inspirerande design. Dessa fem rum bildar en egen liten, rund innergård ”bakom” standardrummen och är dessutom utrustade med en minibar. Varje Shambasvit har en härlig övervåning som fungerar som vardagsrum för avkoppling. Det är framförallt Shambasviterna vi rekommenderar på detta hotell.

Två av rummen är utrustade med luftkonditionering (avgift tillkommer), så glöm ej att specificera om ni önskar boka ett av dessa rum.

Asalisviten, med egen kock, minipool och enskilt belägen är hotellets ”flaggskepp” och det ultimata smekmånadsalternativet.

Huvudbyggnaden består av såväl lobby som bar och restaurang, där en vänlig och informell stämning råder. Här finns dessutom en swimmingpool för de som inte önskar salta bad. Hotellet driver sitt eget dykcenter som ordnar dykutflykter till gästerna.