Drömmer ni om att få möta de fascinerande gorillorna men har ont om tid eller har ni varit på safari i Kenya eller Tanzania och vill passa på att även se schimpanser och gorillor när ni ändå är i "närheten? Då är det här ett perfekt paket för er. Under fem dagar passerar ni genom Ugandas fantastiskt vackra landskap och får möjlighet att stifta bekantskap med inte bara schimpanser och gorillor utan även ett antal andra primater.

Dag 1: Avresa
Ni avreser från Skandinavien och ankommer Entebbe tidigt nästa morgon.

Dag 2: Kampala – Kibale(ca 6 timmar)
Ni blir upphämtade på flygplatsen av er chaufför och åker genom Ugandas gröna landskap, ju längre västerut ni kommer ju mer kuperat blir det. Ni gör små stopp längs vägen. Det är ett fascinerande skådespel som susar förbi utanför bilfönstret. Hinner ni kan ni vid ankomst till Kibale göra en våtmarksutflykt. En vandring genom ett oerhört vackert landskap där ni, om ni har tur, även kan få se flera olika sorters apor som babianer, red collar monkeys, mangabeys med flera.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Kyaninga Lodge
Mellan: Ndali Lodge

Dag 3: Schimpansvandring – Queen Elizabeth National Park (ca 3 timmar)
Tidig frukost och sedan iväg till samlingspunkten för schimpanstrekken. Ni får först en liten genomgång om vad som kommer att hända och information om schimpanser innan vandringen börjar. När/om ni stöter på våra närmaste släktingar får ni stanna och studera dem i max en timme, sedan måste man lämna dem ifred.
Ni åker tillbaka till lodgen för att packa ihop och sedan bär det av mot Queen Elizabeth National Park.
När ni kommer fram under seneftermiddagen beger ni er ut på en härlig flodtur på Kizinga Channel där ni kan beskåda djurlivet vid strandkanten.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Mweya Safari Lodge
Mellan: Ihamba Lakeside Safari Lodge

Dag 4: Queen Elizabeth National Park – Bwindi National Park (ca 4 timmar)
Upp tidigt för att åka på tidig game drive innan det är dags för avfärd. Nu går färden upp mot Bwindi på små mycket dåliga vägar. Det är inte många mil som ska köras men det tar tid. Dagens mål är Ruhija, en liten by som ligger på över 2 000 meters höjd. Läget är perfekt för morgondagens gorillatrekk.
Om tid finns kan ni göra en liten bytur på eftermiddagen och bland annat besöka en skola.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Ruhija Gorilla Safari Lodge, superiorrum
Mellan: Ruhija Gorilla Safari Lodge, deluxerum

Day 5: Gorillavandring
Med lunchbox i ryggsäcken beger ni er till samlingspunkten. I Bwindi finns det två grupper av gorillor som är vana vid människor och som det är tillåtet att besöka. Ni får en ordentlig genomgång om vad som gäller i skogen. Därefter körs ni till lämplig plats i närheten av där man senast såg gorillorna. Hur lång vandring det blir beror självklart på var gorillorna befinner sig i den ogenomträngliga skogen. Men det är värt vandringen för mötet med det stora djuret är magiskt och timmen ni har lov att stanna i deras närhet kommer att susa förbi.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Ruhija Gorilla Safari Lodge, superiorrum
Mellan: Ruhija Gorilla Safari Lodge, deluxerum

Dag 6: Bwindi – Kampala (ca 9 timmar)
Då är det dags att sluta cirkeln och ge sig av tillbaka mot Kampala. Små korta stopp görs längs vägen och ni stannar för lunch i Mbarara. Vid ankomst till Kampala/Entebbe blir ni avlämnade vid ert hotell eller på flygplatsen för vidare färd.

Ni kanske önskar kombinera denna resa med Tanzania, Kenya eller Sydafrika? Kontakta oss för pris.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Entebbe tur och retur
- 5 dagar/4 nätter program och aktiviteter enligt ovan
- Boende inklusive måltider enligt ovan
- Gorillatillstånd

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Gorillatillstånd måste ansökas i god tid, ca 6-9 månader innan avresa.
Det tillkommer kostnad för eventuell hotellvistelse vid ankomst och före hemresa.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran