Under sju dagar får ni resa genom Ugandas bedövande vackra landskap. Under ert första stopp i Kibale Forest National Park får ni stifta bekantskap med människans närmaste släkting schimpansen men även med en mängd andra primater och fåglar. I Queen Elizabeth National Park möter ni flera av Afrikas stora djur som elefanter och flodhästar. Med en portion tur får ni kanske även möta de klädträttrande lejonen. Resans höjdpunkt kanske i alla fall är mötet med den magnifika gorillan i Bwindis ogenomträngliga skogar!

Dag 1: Avresa
Ni avreser från Skandinavien och ankommer Entebbe tidigt nästa morgon.

Dag 2: Kampala – Kibale (ca 6 timmar)
Ni blir upphämtade på flygplatsen av er chaufför och åker genom Ugandas gröna landskap, ju längre västerut ni kommer ju mer kuperat blir det. Ni gör små stopp längs vägen. Det är ett fascinerande skådespel som susar förbi utanför bilfönstret.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Kyaninga Lodge
Mellan: Ndali Lodge

Dag 3: Schimpansvandring och våtmarkspromenad
Upp för tidig frukost och iväg till samlingspunkten för schimpansvandringen. Ni får först en liten genomgång och information om schimpanserna innan vandringen börjar. När/om ni stöter på våra närmaste släktingar får ni stanna och studera dem i max en timme, sedan måste man lämna dem ifred.
Efter en god lunch på lodgen finns möjlighet att bege sig ut på en vacker vandring kring en närbelägen våtmark, Bigidi. Här kan ni få möta flera olika aparter som red collar monkeys, babianer, mangabeys med flera.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Kyaninga Lodge
Mellan: Ndali Lodge

Dag 4: Kibale – Queen Elizabeth National Park (ca 3 timmar)
Dags att ta er vidare ner mot Queen Elizabeth National Park. Längs vägen gör ni ett besök i Salt Lake Village och en tur vid Salt Lake innan ni kommer fram till lodgen lagom till lunch.
Under eftermiddagen beger ni er ut på en härlig flodtur på Kizinga Channel där ni kan beskåda djurlivet i strandkanten.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Mweya Safari Lodge
Mellan: Ihamba Lakeside Lodge

Dag 5: Queen Elizabeth National Park – Bwindi National Park (4 timmar)
Upp tidigt för en safaritur innan det är dags att fara vidare. Nu går färden upp mot Bwindi på små, mycket dåliga vägar. Det är inte många mil som ska köras men det tar tid. Dagens mål är Ruhija, en liten by som ligger på över 2 000 meters höjd. Läget är perfekt för morgondagens gorillavandring. Om tid finns kan ni göra en liten bytur på eftermiddagen och bland annat besöka en skola.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Ruhija Gorilla Safari Lodge, superiorrum
Mellan: Ruhija Gorilla Safari Lodge, deluxerum

Day 6: Gorillavandring
Med lunchbox i ryggsäcken beger ni er till samlingspunkten. I Bwindi finns det två grupper av gorillor som är vana vid människor och som det är tillåtet att besöka. Ni får en ordentlig genomgång om vad som gäller i skogen. Därefter körs ni till lämplig plats i närheten av där man senast såg gorillorna. Hur lång vandring det blir beror självklart på var gorillorna befinner sig i den ogenomträngliga skogen. Men det är värt vandringen, för mötet med det stora djuret är magiskt och timmen ni har lov att stanna i deras närhet kommer susa förbi.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Ruhija Gorilla Safari Lodge, superiorrum
Mellan: Ruhija Gorilla Safari Lodge, deluxerum

Dag 7: Bwindi – Lake Mburo National Park (4 timmar)
Efter frukost åker ni vidare mot Lake Mburo National Park för att lagom till lunch komma fram till ert boende. Ni har en lugn eftermiddag på lodgen för att vara utvilade till kvällens safaritur.

Övernattning inklusive helpension
Lyx: Mihingo Lodge
Mellan: Mantana Tented Camp

Dag 8: Lake Mburo National Park – Kampala/Entebbe (4 timmar)
Dagen börjar med en walking safari, det vill säga safari till fots. Lake Mburo National Park är den enda nationalparken i Uganda som ger möjlighet till safari till fots. Efter morgonens utflykt åker ni tillbaka till lodgen och packar ihop. Då är det dags att sluta cirkeln och ge sig av tillbaka mot Kampala. Lunch intas längs vägen. Vid ankomst till Kampala/Entebbe blir ni avlämnade vid ert hotell eller på flygplatsen för vidare färd.

Ni kanske önskar kombinera denna resa med Tanzania, Kenya eller Sydafrika? Kontakta oss för pris.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Entebbe tur och retur
- 7 dagar/6 nätter program och aktiviteter enligt ovan
- Boende inklusive måltider enligt ovan
- Gorillatillstånd

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Gorillatillstånd måste ansökas i god tid, ca 6-9 månader innan avresa.
Det tillkommer kostnad för eventuell hotellvistelse vid ankomst och före hemresa.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran