Det här är en resa som innehåller nästan allt man kan önska sig med besök i flera olika nationalparker, spännande möten med andra kulturer, de fascinerande gorillorna och äventyr på Nilen!

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Nairobi.

Dag 2: Ankomst Nairobi
Vid ankomst blir ni mötta av en transferchaufför som tar er till ert hotell för natten.
Övernattning: Sentrim Hotel Boulevard

 

Dag 3-4: Masai Mara National Reserve
Ni lämnar huvudstaden Nairobi och åker till Masai Mara National Reserve. Masai Mara är enormt stort, har en spektakulär skönhet, massor av djur och en underskön natur. Masai Mara är främst känd för den årliga migrationen där cirka 1,5 miljoner gnuer rör sig mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya (ses säkrast i augusti och september), men Masai Mara är också hem till många andra djurarter inklusive lejonen. Dessa dagar är vikta till att utforska detta legendariska naturreservat.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Masai Mara Camp
Resrutt: Nairobi till Masai Mara ±240 km

 

Dag 5: Masai Mara – Lake Nakuru National Park
Resan fortsätter norrut till Lake Nakuru där ni tillbringar eftermiddagen med en safaritur. Ursprungligen var Lake Nakuru ett fågelskyddsområde, men uppgraderades till nationalpark 1968. Den sällsynta vita noshörningen bor vid savannen kring sjön. Där ges utmärkta fotografiska möjligheter.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Waterbuck Hotel
Resrutt: Masai Mara till Lake Nakuru ±220 km

 

Dag 6: Lake Nakuru – Kampala
Ni lämnar Lake Nakuru tidigt för att köra vidare mot Uganda. Ni gör ett kort fotostopp när ni passerar ekvatorn och fortsätter sedan till Jinja.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kalagala Falls Tented Camp
Resrutt: Lake Nakuru till Jinja ±440 km

 

Dag 7: Jinja – Masindi, Murchinson Falls National Park
Efter ett snabbt stopp i huvudstaden Kampala fortsätter ni till Murchinson Falls nationalpark. Vattenfallet, även kallat Kabaraga Falls, är fantastiskt att bevittna och nationalparken anses vara en av de bästa i landet.

Efter ankomst till ert boende för natten har guiden en kort genomgång om aktiviteterna dagarna framöver.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kabalega Resort

Resrutt: Jinja till Masindi ±270 km

 

Dag 8: Masindi, Budongo Central Forest Reserve
Bungdongo Forest är den största mahoganyskogen i Östafrika. Det tros också vara hem till 600 – 700 schimpanser vilka ni på morgonen skall uppsöka till fots med en lokal guide. På eftermiddagen har ni en safaritur per båt på Nilen.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kabalega Resort

 

Dag 9: Masindi – Lake Kikorongo
Efter frukost lämnar ni Masindi till utkanterna av Queen Elizabeth National Park. Ert boende är beläget på en höjd med en fantastisk utsikt över Kikorongosjön.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Simba Safari Camp
Resrutt: Masindi till Lake Kikorongo ±380 km

 

Dag 10: Lake Kikorongo – Lake Bunyonyi
Ni korsar ekvatorn ännu en gång på väg söderut via det vackra landskapet kring sjöarna. Vid ankomst till ert boende har ni ett informationsmöte om gorilla-äventyret som väntar.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Lake Bunyonyi Resort
Resrutt: Lake Kikorongo till Lake Bunyoni ±220 km

 

Dag 11-12: Gorillor, Lake Bunyonyi
Bergsgorillorna är en extremt hotad art och exakta siffrorna varierar på hur många individer som finns kvar, men en vanligt förekommande siffra är 750 st. Ett besök hos gorillorna är ett bra sätt att stödja deras framtid på jorden eftersom de pengar som spenderas på tillstånd används för att skydda dem. En mycket viktig del av det framtida bevarandet av de återstående gorillorna ligger i de projekt som inkluderar de lokala samhällena och att ändra deras attityd gentemot gorillorna.

Det ges endast ett fåtal tillstånd per dag för att besöka gorillorna, vilket kräver att ni är flexibla både när det gäller tid och plats för när ni kan besöka dessa magnifika djur. Gorillorna brys sig inte om landsgränser utan rör sig fritt i gränslandet mellan Uganda, Rwanda och Demokratiska republiken Kongo. När det är möjligt väljer ni att använda er av en National Park i Uganda, men detta beror i slutändan på tillgången av tillstånd.
Får ni inte tillräckligt med tillstånd att besöka bergsgorillorna i Uganda så kommer ni att informeras i förväg om att resvägen istället tar er till gorillorna via Rwanda eller Kongo.

På er lediga dag i Bunyonyi får ni möjlighet att delta i vissa valfria aktiviteter. Ni kan ge er ut på en båttur till pygmésamhället Batwa, pygméerna bor på öarna intill sjön och lära er mer om deras sociala livsstil, beteende och ta del av deras kulturella föreställningar. Ni kan också vandra eller utforska området på en mountainbike (mot tillägg).

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Lake Bunyonyi Resort

Observera: Ni kommer bara att besöka gorillorna en dag. Det finns två dagar till förfogande så att möjlighet kan ges alla deltagare till ett gorillabesök. Avgiften för gorillatillståndet som är mellan USD 730 – 830 beroende på säsong, ingår inte i priset.

 

Dag 13: Lake Bunyonyi – Kampala
Ni korsar ekvatorn en tredje gång på väg till huvudstaden. Ikväll väntar en genomgång av aktiviteter ni kan göra i Jinja.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Hillside Plaza Hotel
Resrutt: Lake Bunyoni till Kampala ±480 km

 

Dag 14: Jinja
Ni kör vidare mot Jinja som är Ugandas näst största stad och mer känd som den punkt där Nilen (officiellt Victoria Nile) rinner ut i Victoriasjön och börjar sin 6 695 kilometer långa resa till Egypten och Medelhavet. Här finns det en mängd aktiviteter ni kan prova på (mot tillägg). Ni kan åka fyrhjuling, rida, paddla kajak, prova forsränning och mycket mer.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kabalega Resort
Resrutt: Kampala till Jinja ±80 km

 

Dag 15: Jinja, Eldoret, Kenya
Ni lämnar Uganda och återvänder mot Kenya. Där besöker ni Eldoret som är Kenyas femte största stad. The Great Rift Valley är det dominerande geografiska inslaget i denna region och höjden vid Eldoret är hela 2 100 meter över havet.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Naiberi River Camp
Resrutt: Jinja till Eldoret ±270 km

 

Dag 16: Nairobi
Vid ankomst till Nairobi är resan slut. Vi rekommendrar dock att man inkluderar en sista natt i Nairobi. Dels för att njuta av en sista middag tillsammans med nyfunna vänner, för att dela sina fantastiska upplevelser, men också för att undvika att man missar flyget hem i händelse av oförutsedd försening.

Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: Sentrim Hotel Boulevard
Resrutt: Eldoret till Nairobi ±350 km

Dag 17:  Hemresa
Ni blir hämtade på ert hotell för transfer till flygplatsen och ert flyg tillbaka hem igen, med en mängd nya upplevelser och minnen i bagaget.

Denna resa går att kombinera med flera andra av Nomads turer om ni önskar förlänga er resa. Ni kan också kombinera med andra arrangemang i Afrika, kontakta oss för prisuppgift. 

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Nairobi tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Hotel Boulevard tur och retur
- 2 nätter på Hotel Boulevard i dubbelrum inklusive frukost
- 15 dagar/14 nätter Masaai Mara och Gorillor enligt program ovan inklusive helpension och "Green Seat"

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Paketpriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Minimum 18 år (12 år i sällskap med förälder).

Gruppstorlek: turen garanteras med minst 4 deltagare, med maximalt 20 deltagare per tur.

Angivna hotell kan ändras beroende på platstillgång.

I priset ingår program och måltider enligt ovan samt grundläggande aktiviteter som är inkluderade i programmet ovan. I priset ingår inte dryck, personliga inköp, dricks och övriga tilläggsaktiviteter.

Kostnad för så kallat gorillatillstånd tillkommer om ca 730 – 830 USD per person beroende på säsong.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran