Det här är en resa som innehåller nästan allt man kan önska sig med besök i flera olika nationalparker, spännande möten med andra kulturer, de fascinerande gorillorna och äventyr på Nilen!

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige till Nairobi.

Dag 2: Ankomst Nairobi
Vid ankomst blir ni mötta av en transferchaufför som tar er till ert hotell för natten.
Övernattning: Sentrim Hotel Boulevard

Dag 3: Masai Mara National Reserve
Ni lämnar huvudstaden Nairobi och åker till Masai Mara National Reserve. Masai Mara är enormt stort, har en spektakulär skönhet, massor av djur och en underskön natur. Masai Mara är främst känd för den årliga migrationen där cirka 1,5 miljoner gnuer rör sig mellan Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya (ses säkrast i augusti och september), men Masai Mara är också hem till många andra djurarter inklusive lejonen. Under eftermiddagen får ni träffa medlemmar av massajfolket.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Masai Mara Camp
Resrutt: 
Nairobi till Masai Mara ±240 km

Dag 4: Lake Naivasha
Efter en tidig safaritur på morgonen i Masai Mara åker ni vidare mot Lake Naivasha för en avkopplande dag vid sjön. Ni kan vandra i området och hinner med både safari och fågelskådning. En av de mer populära valfria aktiviteterna i Lake Naivasha är cykelsafari. En annan aktivitet ni kan välja är afternoon tea på Elsamere, tidigare hem åt Joy Adamson som är mest känd för sin självbiografiska roman, Born Free.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Fish Eagle Camp
Resrutt: 
Masai Mara till Lake Naivasha ±245 km  

Dag 5: Lake Nakuru
Resan fortsätter norrut till Lake Nakuru där ni tillbringar eftermiddagen med en safaritur. Ursprungligen var Lake Nakuru ett fågelskyddsområde, men uppgraderades till nationalpark 1968. Den sällsynta vita noshörningen bor vid savannen kring sjön. Där ges utmärkta fotografiska möjligheter.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kembu Lodge 
Resrutt: 
Lake Naivahsa till Lake Nakuru ±110 km 

Dag 6: Lake Nakuru – Kampala
Ni lämnar Lake Nakuru tidigt för att köra vidare mot Uganda. Ni gör ett kort fotostopp när ni passerar ekvatorn. Ni anländer senare Ugandas huvudstad Kampala.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Silversprings Hotel  
Resrutt: Lake Nakuru till Kampala ±490 km

Dag 7: Kampala / Ngamba Chimpanzee Sanctuary
Denna dag utforskar ni Kampala på egen hand. De flesta deltagarna brukar dock bege sig på en dagstur till schimpansreservatet Ngamba Island. Detta ideella och miljövänliga projekt bildades 1998 för att ta hand om föräldralösa schimpanser. Valfri aktivitet ingår ej i priset.

Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: Silversprings Hotel   

Dag 8: Kampala – Lake Bunyoni
Lake Bunyonyi är en liten och vacker sjö omgärdad av branta sidor och ett rikt fågelliv. Sjön är mest känd för sin stora utterpopulation och för det fantastiskta landskapet. Ni njuter av tillvaron på kvällen och samlar kraft inför morgondagens möte med djurens verkliga konung i Uganda, gorillorna.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Lake Bunyonyi Overland Resort  
Resrutt: Kampala till Lake Bunyoni ±435km

Dag 9-10: Gorillor, Lake Bunyoni
Bergsgorillorna är en extremt hotad art och exakta siffrorna varierar på hur många individer som finns kvar, men en vanligt förekommande siffra är 750 st. Ett besök hos gorillorna är ett bra sätt att stödja deras framtid på jorden eftersom de pengar som spenderas på tillstånd används för att skydda dem. En mycket viktig del av det framtida bevarandet av de återstående gorillorna ligger i de projekt som inkluderar de lokala samhällena och att ändra deras attityd gentemot gorillorna.

Det ges endast ett fåtal tillstånd per dag för att besöka gorillorna, vilket kräver att ni är flexibla både när det gäller tid och plats för när ni kan besöka dessa magnifika djur. Gorillorna brys sig inte om landsgränser utan rör sig fritt i gränslandet mellan Uganda, Rwanda och Demokratiska republiken Kongo. När det är möjligt väljer ni att använda er av en National Park i Uganda, men detta beror i slutändan på tillgången av tillstånd.
Får ni inte tillräckligt med tillstånd att besöka bergsgorillorna i Uganda så kommer ni att informeras i förväg om att resvägen istället tar er till gorillorna via Rwanda eller Kongo.

På er lediga dag i Bunyoni får ni möjlighet att delta i vissa valfria aktiviteter. Ni kan ge er ut på en båttur till pygmésamhället Batwa, pygméerna bor på öarna intill sjön och lära er mer om deras sociala livsstil, beteende och ta del av deras kulturella föreställningar. Ni kan också vandra eller utforska området på en mountainbike.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Lake Bunyonyi Overland Resort   

Observera: Ni kommer bara att besöka gorillorna en dag. Det finns två dagar till förfogande så att möjlighet kan ges alla deltagare till ett gorillabesök. Avgiften för gorillatillståndet som är mellan USD350-705beroende på säsong, ingår inte i priset.

 

Dag 11-12: Queen Elizabeth National Park
Ni lämnar Lake Bunyoni och åker vidare mot Queen Elizabeth National Park där ni kommer att tillbringa de kommande två nätterna. Många djurarter kan hittas i denna våtmarkspark, bland annat den på andra håll gäckande ”giant forest hog” och de legendariska trädklättrande lejonen i Ishasha Sector. Ni får också uppleva en spännande safaritur genom nationalparken.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Hippo Hill Lodge 
Resrutt: Lake Bunyoni till Queen Elizabeth National Park ±310 km

Dag 13-14: Jinja
Ni kör vidare mot Jinja som är Ugandas näst största stad och mer känd som den punkt där Nilen (officiellt Victoria Nile) rinner ut i Victoriasjön och börjar sin 6 695 kilometer långa resa till Egypten och Medelhavet. Där kan ni som vill prova på forsränning.

Måltider: Frukost, lunch (endast dag 11) och middag
Övernattning: Eden Rock Resort 
Resrutt: 
Queen Elizabeth National Park till Jinja ±430 km

Dag 15: Kenya – Eldoret
Ni lämnar Uganda och återvänder mot Kenya. Där besöker ni Eldoret som är Kenyas femte största stad. The Great Rift Valley är det dominerande geografiska inslaget i denna region och höjden vid Eldoret är hela 2 100 meter över havet.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Naiberi River Camp 
Resrutt: Jinja till Eldoret ±270 km

Dag 16: Nairobi
Vid ankomst till Nairobi är resan slut. Vi rekommendrar dock att man inkluderar en sista natt i Nairobi. Dels för att njuta av en sista middag tillsammans med nyfunna vänner, för att dela sina fantastiska upplevelser, men också för att undvika att man missar flyget hem i händelse av oförutsedd försening.

Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: Sentrim Hotel Boulevard
Resrutt: Eldoret till Nairobi ±350 km

Dag 17: Avresa hem till Sverige
Ni blir hämtade på ert hotell för transfer till flygplatsen och ert flyg tillbaka hem till Sverige igen.

Denna resa går att kombinera med flera andra av Nomads turer om ni önskar förlänga er resa. Ni kan också kombinera med andra arrangemang i Afrika, kontakta oss för prisuppgift. 

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Nairobi tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Sentrim Hotel Boulevard tur och retur
- 2 nätter på Sentrim Hotel Boulevard i dubbelrum inklusive frukost
- 14 dagar/13 nätter Kenya och Uganda enligt program ovan inklusive aktivitetspaket och "Green Seat

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Kostnad för så kallat gorillatillstånd tillkommer om ca 350 – 705 USD per person beroende på säsong.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran