Mount Plaisir Estate Hotel är ett utmärkt val för den som söker lugn och ro i paradiset och vill uppleva den underbara naturen som Trinidad har att erbjuda. Hotellet är beläget direkt på stranden i den lilla byn Grand Riviere på Trinidads nordöstra kust. Hotellet är en liten oas omgiven av grön och orörd natur. När man kliver ut från sitt rum känner man direkt den vita sanden mellan tårna!

Hotellet är enkelt men rustikt och består av 12 rum som rymmer två-sex personer. Hotellet är inrett med trämöbler som lokala konstnärer har tillverkat och väggarna och golven är täckta av vackra målningar. Alla rum har en veranda med utsikt mot havet, badrum med dusch, ett mindre kylskåp samt sängar med moskitnät.

Mount Plaisir Estate Hotel har också en restaurang som serverar frukost, lunch och middag, maten lagas av fräscha råvaror ur det lokala köket. Det finns också en strandbar.

Frukost ingår i priset.

Grand Riviere är en liten och lugn by omgiven av grönskande och orörd regnskog. Möjligheter till hiking finns för besök av vattenfall och kanotfärder på floden, fågelskådning och snorkling. Man kan också göra dagsturer till orörda stränder som endast nås via båt.

Byns strand, Grand Riviere Beach, är också en av de bästa på Trinidad där man har möjlighet att få se havssköldpaddor lägga ägg under äggläggningssäsongen som pågår mellan mars-augusti. Då kommer sköldpaddorna upp på stranden nattetid för att lägga sina ägg.

Badmöjligheter finns även i en närliggande flod som vid mynningen formar en lagun och rinner direkt ut i havet. Floden ligger på två minuters gångavstånd från hotellet, den är inte särskilt djup och lämpar sig därför bra för barn.

Från flygplatsen är det ca 2,5 timme till Grand Riviere.