Crown Point Beach Hotel är beläget vid stranden Store Bay, från hotellet leder en trappa direkt ner till stranden. Det är ca 20 minuters promenad till den mest kända stranden på Tobago, Pigeon Point.

Hotellet ligger i Crown Pointområdet på södra delen av Tobago med gångavstånd till flera stränder, restauranger och mataffärer. På Crown Point Beach Hotel finns en swimmingpool, två tennisbanor, bordtennisbord, konferensmöjligheter, restaurang, bar (med fantastisk utsikt över havet och solnedgången) och gratis Wi-Fi. Ett bra alternativ för den som vill bo lite bekvämare.

På hotellet erbjuds tre olika alternativ av boende; studios, cabanas och lägenheter med ett separat sovrum. Alla rum har balkong/uteplats med havsutsikt. Alla studios ligger i huvudbyggnaden och innehåller en dubbel- och en enkelsäng, badrum, kök, luftkonditionering, platt-tv och telefon. Cabanas är fristående stugor belägna inom hotellets landområde. Lägenheterna är belägna i huvudbyggnaden och har ett separat sovrum, de rymmer upp till fyra personer.