Kom nära elefanter, lejon, giraffer, flodhästar, bufflar - följ med på en prisvärd safariresa som passar både barn och vuxna. Utgångspunkten är Karatu i norra Tanzania, ett stenkast från världsberömda Ngorongorokratern. Här bor du rymligt och bra på Eileen’s Trees Inn, en trevlig mellanklasslodge som ligger på bekvämt avstånd från de populära nationalparkerna Lake Manyara, Tarangire och Ngorongorokratern. Safariresan är på fyra dagar och om du vill kan du välja till en kulturell aktivitet eller se fler djur på ytterligare en safari (kostnad tillkommer). Efter safarin flyger du till mytomspunna Zanzibar där du får en veckas sol och bad. Du bor på Mnarani Beach Cottages.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med nattflyg till Kilimanjaro.

Dag 2: Kilimanjaro flygplats – Eileen’s Trees Inn
På Kilimanjaros flygplats får du ett varmt välkomnande av din chaufför och guide som möter upp och tar dig till Eileen’s Trees Inn, en enkel men trevlig lodge med utmärkt läge i Karatu, ett stenkast från Ngorongorokratern. Vid ankomst väntar middag.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive halvpension.

Dag 3: Lake Manyara nationalpark
Safariresan börjar med besök i Lake Manyara nationalpark för en heldags safari. Här hoppas du få möta de trädklättrande lejonen och några av parkens alla elefanter. Av alla safariparker i Tanzania sägs Lake Manyara ha flest elefanter per kvadratkilometer. Picknicklunch äter du i parken och fortsätter därefter safarin till seneftermiddagen då du återvänder till Eileen’s Trees Inn för middag och övernattning.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive helpension.

Dag 4: Ngorongorokratern
På dagens program står ett besök i den otroligt vackra Ngorongorokratern. På botten av kratern finns en tät koncentration av djur och du kan förvänta dig många spännande möten. Tack vare den goda tillgången på mat bor många kattdjur som lejon, hyenor och leoparder i kratern och har du tur kan du även få möta den svårt utrotningshotade svarta noshörningen. Picknicklunchen äter du även idag ute i parken. När solen sänker sig över kratern återvänder du till lodgen för middag och övernattning.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive helpension.

Dag 5: Stadstur eller mer safari i Tarangire
Idag väljer du om du antingen vill bekanta dig med den lokala kulturen eller om du vill besöka ytterligare en safaripark. Står den lokala kulturen på programmet besöker du staden Mto-wa-Mbu strax norr om Lake Manyara. Där får du möjlighet att träffa en chaggafamilj (en av Tanzanias största stammar) som visar hur de tillverkar bananöl. Du får också lära dig mer om lantbruket i Tanzania och äta hemlagad lunch hos en lokal kvinna. Du kan också få besöka en massajby och lära dig mer om massajernas livsstil.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive helpension.
Vill du hellre åka på en heldagssafari fortsätter du till Tarangire nationalpark. En extra safaridag medför en extra kostnad på cirka 1000 kr och måste förbokas i Sverige.
Övernattning på Sangaiwe Tented Lodge inklusive halvpension.

Dag 6: Eileen’s Trees Inn/Sangaiwe Tented Lodge – Arusha – Zanzibar
Efter frukost lämnar du ditt boende med medhavd lunch och åker till flygplatsen i Arusha. På flygplatsen i Zanzibar väntar din transferchaufför som kör dig till ditt hotell Mnarani Beach Cottages.
Övernattning på Mnarani Beach Cottages inklusive halvpension.

Dag 7-13: Mnarani Beach Cottages
Njut av dagarna på Zanzibar med sol, bad och härliga utflykter. Mnarani Beach Cottages ligger på norra Zanzibar i Nungwi, som är ett vattenhål för soldyrkare, snorklare och dykentusiaster. Hotellet ligger i ett lugnt område cirka 10 minuter från byn Nungwi. Ett boende för dig som prioriterar ett prisvärt och strandnära hotell med stort fokus på personlig service och familjär atmosfär. Hotellets ägare har bott på Zanzibar hela sitt liv och majoriteten av personalen på hotellet härstammar från byn. På Mnarani sätter man en stolthet i att kunna bidra till den lokala ekonomin och den personliga utvecklingen på olika sätt.
Övernattning 7 nätter på Mnarani Beach Cottages inklusive halvpension.

Dag 14: Avresa
Nu är det dags att lämna paradiset. Du blir upphämtad på hotellet och körd till flygplatsen för hemfärd till Sverige. Vill du lägga till fler nätter på Zanzibar går det naturligtvis bra, kontakta oss för pris.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor

Om Eileen’s Trees Inn
Eileen’s Trees Inn är ett trevligt hotell beläget i Karatu, nära Ngorongorokratern. Det är endast cirka 40 minuter till Lake Manyara och cirka 1,5 timme till Tarangire. Till porten av Ngorongoro Conservation Area är det bara ett par kilometer och läget är utmärkt när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen och den familjära atmosfären får gästerna att känna sig som hemma. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker, tropisk trädgård. Hotellet har en pool, bar, lounge och en restaurang som serverar utsökt mat av lokala råvaror. Istället för en traditionell souvenirshop bjuder hotellet in kvinnor ur lokalbefolkningen som kommer och visar upp och säljer sina hantverk. Läs mer om Eileen’s Trees Inn.

Detta ingår ej
• Dricks utöver rekommenderad miniminivå
• Övriga drycker
• Andra försäkringar än Flying Doctors
• Visum

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Kilimanjaro, hem från Zanzibar
- 4 nätter på Eileen’s Trees Inn i dubbelrum inklusive halv- eller helpension
- Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer
- Alla parkavgifter
- Engelsktalande chaufför/guide
- 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person
- Rekommenderad miniminivå på dricks
- Flyg från Arusha till Zanzibar
- Transfer från flygplatsen till Mnarani Beach Cottages tur och retur, Zanzibar
- 8 nätter på Mnarani Beach Cottages i Cottage med havsutsikt och halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.
Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår alltid privat safari. Sällskap om 2–3 personer kan i den mån det går att ordna dela safarifordon med ett annat sällskap, om ni tillsammans blir max sju personer. Vid delad safari sänks priset med 2 000 kr/person. Om delad safari kan ordnas meddelas detta senast 3–4 veckor före avresan. Reser du ensam delar du alltid safari med ett annat sällskap.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran