Vill du åka på safari och uppleva afrikansk djurskådning i världsklass, men har inte så mycket tid? Denna resa är på fyra dagars safari till två av världens mest kända parker; Serengeti och Ngorongorokratern i norra Tanzania. Du bor på lodge och så kallad tältcamp av god standard. Efter safarin flyger du till paradisön Zanzibar där du tillbringar fem nätter på mysiga Kichanga Lodge.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med nattflyg till Kilimanjaro.

Dag 2: Kilimanjaro flygplats – Eileen’s Trees Inn
Din chaufför och guide möter upp på Kilimanjaros flygplats med ett varmt välkomnande och tar dig vidare till ditt boende för natten, Eileen’s Trees Inn, som är en enkel men trevlig lodge med utmärkt läge i Karatu, ett stenkast från Ngorongorokratern. Vid ankomst väntar middag.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive halvpension.

Dag 3: Eileen’s Trees Inn – Ngorongorokratern – Serengeti nationalpark
Du lämnar Eileen’s Trees Inn för att åka vidare till Ngorongorokratern för en spännande dag med safari. Kratern är cirka 300 km² stor och 610 meter djup, och här ryms det bästa Afrika kan erbjuda när det gäller vilda djur. I Ngorongorokratern bor en otrolig mängd djurarter, bland annat alla arter som ingår i the Big Five, dvs lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Du har även chans att möta de flesta andra klassiska safaridjuren som zebror, gnuer och en mängd antiloper för att nämna några få. Du äter picknicklunch i kratern. På eftermiddagen lämnar du Ngorongorokratern och fortsätter till Kenzan Luxury Mobile Camp där du äter middag och övernattar.
Övernattning på Kenzan Luxury Mobile Camp inklusive helpension.

Dag 4: Serengeti
Idag väntar ännu en spännande safaridag, denna gång i Serengeti, som kanske är världens mest kända safaripark. Serengeti bjuder på oändliga slättlandskap med ett fantastiskt djurliv. Som så ofta på safari består lunchen också idag av medhavd picknick. Efter dagens eskapader och otroliga möten med savannens fascinerande djur och vackra landskap återvänder du till campen där dagens upplevelser skall smältas och diskuteras kring lägerelden under den svarta stjärnbeströdda himlen. För dig som önskar finns möjlighet att göra en ballongfärd (mot tillägg).
Övernattning på Kenzan Luxury Mobile Camp inklusive helpension.

Dag 5: Serengeti – Eileen’s Trees Inn
Efter en tidig frukost checkar du ut från campen för fortsatt safari i Serengeti, med medhavd picknicklunch. Om du vill kan du också besöka en massajby och/eller Olduvai Gorges kända arkeologiska fyndplats där inträden då betalas på plats. På eftermiddagen lämnar du Serengeti och åker till Eileen’s Trees Inn för middag och övernattning.
Övernattning på Eileen’s Trees Inn inklusive halvpension.
Har du ont om tid kan du istället, mot extra kostnad, flyga från Serengeti till Arusha och vidare till t.ex. Zanzibar. Då blir övernattningen istället på Zanzibar.

Dag 6: Eileen’s Trees Inn – Arusha – Zanzibar
Efter frukost lämnar du ditt boende med medhavd lunch och åker till flygplatsen i Arusha. Vid ankomst på flygplatsen i Zanzibar väntar din transferchaufför som kör dig till ditt hotell Kichanga Lodge.
Övernattning på Kichanga Lodge inklusive halvpension.

Dag 7-10: Kichanga Lodge
Njut av dina dagar på Zanzibar med sol, bad och härliga utflykter. Kichanga Lodge är beläget vid en av de bättre stränderna på Zanzibar. Här tillbringar du lata dagar på stranden varvat med strandaktiviteter som kitesurfing, snorkling, dykning eller volleyboll. Vill du åka på utflykter till andra ställen på ön hjälper hotellet gärna till med det praktiska.
Övernattning 4 nätter på Kichanga Lodge inklusive halvpension

Dag 11: Avresa
Nu är det dags att lämna paradiset. Du blir upphämtad på hotellet och körd till flygplatsen för hemfärd till Sverige. Vill du lägga till fler nätter på Zanzibar går det naturligtvis bra, kontakta oss för pris.

Läs mer om Tanzania på Tanzaniaresor


Om vår safari
Våra safariupplägg har stort fokus på djurskådning vilket innebär att vi utgår från de områden där det bästa djurlivet finns. Vi strävar alltid efter att minimera transporter, dels för att du skall få ut det mesta möjliga på din semester men också för att det är en del av vårt miljötänk där vi vill bidra till en så liten miljöpåverkan som möjligt på plats.

En annan fördel med den här safariresan är att du får uppleva en varierad safari då du bor både på lodge och i Kenzan Travel Groups egen mobila tältcamp i Serengeti. Att den är mobil betyder att den flyttas dit de flesta djur befinner sig i Serengeti under olika perioder på årets säsonger. Läs mer om Kenzan Luxury Mobile Camp.

Om Eileen’s Trees Inn
Eileen’s Trees Inn är ett trevligt hotell beläget i Karatu, nära Ngorongorokratern. Det är endast cirka 40 minuter till Lake Manyara och cirka 1,5 timme till Tarangire. Till porten av Ngorongoro Conservation Area är det bara ett par kilometer och läget är utmärkt när du ska åka på safari i dessa parker. Hotellet ägs och drivs av tanzanier, och den trevliga personalen och den familjära atmosfären får gästerna att känna sig som hemma. De rymliga rummen ligger rofyllt omgivna av en vacker, tropisk trädgård. Hotellet har en pool, bar, lounge och en restaurang som serverar utsökt mat på lokala råvaror. Istället för en traditionell souvenirshop bjuder hotellet in kvinnor från lokalbefolkningen som kommer och visar upp och säljer sina hantverk. Läs mer om Eileen’s Trees Inn.

Detta ingår ej
• Dricks utöver rekommenderad miniminivå
• Övriga drycker
• Andra försäkringar än Flying Doctors
• Visum

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Kilimanjaro, hem från Zanzibar
- 4 nätter på Eileen’s Trees Inn och Kenzan Luxury Mobile Camp i dubbelrum inklusive halv- eller helpension
- Privat safari* i en 4×4 Toyota Land Cruiser med fönsterplats till alla. Fordonet har plats för 2–7 personer
- Alla parkavgifter
- Engelsktalande chaufför/guide
- 2 flaskor 0,5 liters vatten varje dag per person
- Rekommenderad miniminivå på dricks
- Flyg från Arusha till Zanzibar
- Transfer från flygplatsen till Kichanga Lodge tur och retur, Zanzibar
- 5 nätter på Kichange Lodge i Garden Bungalow inklusive halvpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.
Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I safaripriset ingår alltid privat safari. Sällskap om 2–3 personer kan i den mån det går att ordna dela safarifordon med ett annat sällskap, om ni tillsammans blir max sju personer. Vid delad safari sänks priset med 2 000 kr/person. Om delad safari kan ordnas meddelas detta senast 3–4 veckor före avresan. Reser du ensam delar du alltid safari med ett annat sällskap.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran