På den här resan får ni följa med på ett otroligt äventyr. Ni börjar resan i Livingstone och åker norrut genom Zambia, Malawi och Tanzania. Ni passerar fascinerande landskap och nationalparker, vid stränderna längs Lake Malawi får ni uppleva det genuina Afrika på nära håll.

 

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Ni flyger från Skandinavien på eftermiddagen och ankommer Victoriafallen dagen därpå.

 

Dag 2: Victoriafallen
Vid ankomst blir ni mötta av en transferchaufför som tar er till ert hotell för natten. Passa på att besöka det mäktiga Victoriafallet, ett av världens största vattenfall med en bredd på 1,6 km och en höjd på 105 meter.
Övernattning: Shearwater Victoria Falls

 

Dag 3: Lusaka
Dagens mål är Lusaka, huvudstaden i Zambia. Ju längre norrut ni kommer desto mer subtropiskt blir landskapet och vägarna blir gropigare.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Eureka Camp
Resrutt: Victoria Falls till Lusaka ±510 km

 

Dag 4: Petauke
Idag väntar en lång bilresa, först genom den livliga huvudstaden sedan vidare österut till gränsstaden Petauke. På vägen åker ni förbi små byar och jordbrukslandskap och korsar den mäktiga Luangwa floden. Mot kvällningen ankommer ni orten för övernattning innan äventyret fortsätter nästa dag.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Chimwemwe Excecutive Lodge
Resrutt: Lusaka till Petauke ±425 km

 

Dag 5: South Luangwa National Park
Tidigt på morgonen kör ni från Petauke och besöker först gränsstaden Chipata, ett centrum för den viktiga bomulsindustrin i regionen. För den som är intresserad kan man besöka ett textilprojekt som drivs av lokalbefolkningen (möjligt mars -december). Ni fortsätter resan till South Luangwa National Park och ankommer i tid för att se solen gå ned stranden av Luangwa River.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernatting: Wildlife Camp
Resrutt: Petauke till South Luangwa National Park ±320 km

 

Dag 6: South Luangwa National Park
South Luangwa National Park är känd för sin höga koncentration av leoparder och flodhästar. Från lägrets bas får man oftast se både flodhästar och andra spännande djur. Den som vill kan boka in en safaritur på morgonen antingen per safarifordon eller till fots för att utforska detta fascinerande landskap närmare.
Denna eftermiddag njuter ni av en safaritur vid solnedgången i South Luangwa National Park. Den avslutas med ett stopp där er guide dukar fram ett litet bord med dryck och småtilltugg som avnjuts när solen går ner över savannen.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernatting: Wildlife Camp

 

Dag 7: Lake Malawi, Ngala Beach
Ni lämnar South Luangwa National Park och kör mot Lake Malawi. Detta är en av världens tio största sjöar och sträcker sig mer än 500 km utmed Malawis östra gräns. Det är också hem till många arter av fiskar.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ngala Beach Lodge
Resrutt: South Luangwa National Park till Lake Malawi ±500 km

 

Dag 8: Lake Malawi, Ngala Beach
Denna dag är vikt till att göra så mycket eller lite ni vill. Läs en god bok, sola vid strandkanten eller ta del av de många intressanta (valfria) aktiviteterna som ridning och en rad olika vattensporter.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ngala Beach Lodge

 

Dag 9: Lake Malawi, Chitimba Beach
Ni reser vidare norrut och tillbringar er sista dag i Malawi på Chitimba Beach som ligger på en gyllene sandstrand bland bananträd och papayaträd. Efter ankomst på eftermiddagen går ni på en guidad promenad i byn för att träffa lokalbefolkningen och lära er mer om det malawiska livet.Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Chitimba Camp
Resrutt: Ngala Beach till Chitimba Beach ±290 km

Dag 10: Mbeya regionen
Ni lämnar Malawi och åker vidare norrut och korsar gränsen in till Tanzania. Ni spenderar natten på Utengule Coffee Lodge som också är ett fullt fungerande kaffeplantage.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Utengule Coffee Lodge
Resrutt: Chitimba Beach till Utengule Coffee Lodge ±250 km

Dag 11: Tanzania, Iringa
Efter frukost besöker ni ett kaffeplantage och får se hur kaffe går från planta, till färdig böna. Därefter lämnar ni Malawi och åker vidare norrut genom Tanzania. Ni tar er upp genom Great Rift Valley, genom spektakulära bergspass och passerar längs vidsträckta teplantager på höglandet innan ni anländer till ert läger för natten utanför Iringa.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Kisolanza Farm
Resrutt: Chitimba till Iringa. ±560 km

 

Dag 12: Mikumi
Ni lämnar Iringa och beger er norrut till Mikumi National Park, Tanzanias fjärde största nationalpark. Mikumi är hem för lejon, zebra, gnu, impala, buffel och elefant. Där har ni möjlighet till en valfri eftermiddagssafari genom parken (mot tillägg).
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Camp Bastian
Resrutt: Kisolanza till Mikumi ±220 km

 

Dag 13: Dar es Salaam
Den sista etappen på er resa tar er över det svala höglandet ner till den fuktiga kuststaden Dar es Salaam vid Indiska Oceanen. Dar es Salaam, som betyder ”hus av fred” på arabiska, är Tanzanias ekonomiska och handelsmässiga huvudstad, medan Dodoma i inlandet fortfarande är den officiella huvudstaden. Turen avslutas vid ankomsten i Dar es Salaam. Vi rekommenderar dock att man stannar i Dar es Salaam över natten för att undvika att eventuellt flyg hemåt missas i händelse av oförutsedd försening med turen.
Måltider: Frukost och lunch.
Övernattning: Kariakoo Sleep In Hotel
Resrutt: Mikumi till Dar es Salaam ±370 km

 

Dag 14 : Hemresa
Denna dag har ni helt till eget förfogande. Ni blir hämtade på hotellet vid överenskommen tid, för transfer till flygplatsen och er resa hem.
Måltider: Frukost
Denna resa går att kombinera med flera andra av Nomads turer om ni önskar förlänga er resa. Ni kan också kombinera med andra arrangemang i Afrika, kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Victoriafallen, hem från Dar es Salaam
- Transfer från flygplatsen till Shearwater Victoria Falls, Zimbabwe
- 1 natt på Shearwater Victoria Falls i dubbelrum inklusive frukost
- 11 dagar/10 nätter Nomad Victoria Falls & Malawi enligt program ovan inklusive "Green Seat
- 1 natt på Kariakoo Sleep Inn Hotel i dubbelrum inklusive frukost, Tanzania
- Transfer från Kariakoo Sleep Inn Hotel till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Gruppstorlek: turen garanteras vid minst 4 deltagare. Maximalt antal deltagare är 20 per tur.

Angivna hotell kan ändras beroende på platstillgång.

I priset ingår program och måltider enligt ovan samt grundläggande aktiviteter som är inkluderade i programmet ovan. I priset ingår inte dryck, personliga inköp, dricks och övriga tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-01-10 - 2025-01-10 46 100 kr Enkelrumstillägg 5 200 kr. 2024 förlängs programmet med en extra natt i Zambia.